8 Aralık 2014 Pazartesi

Bölgesel Amatör Lig Raporu

        Bölgesel Amatör Lig'de heyecan her geçen gün artıyor. Her gruptan sadece 1 takımın çıkacağı maçlarda artık hataların telafisi yok. Ligin ilk devre bitimine 1 hafta kaldı ve gruplardaki şampiyon adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı.

        BAL 1.Grup'ta şampiyonluk yarışı gayet rekabetli, her takım her geçen gün daha iyi oynuyor, şampiyonluk yarışı iyice kızışıyor. Grupta lider 25 puanla Cizrespor gözükse de 2. sıradaki 12 Bingölspor'un Hasköy Yıldızspor maçı ile ilgili karar açıklanmadığından liderlik konusunda net bir şey diyemeyeiz. Grupta en avantajlı ekipler Tatvan GB, Cizrespor ve 12 Bingölspor. Bu ekiplerin birbirleri ile oynayacakları maçlar kuşkusuz şampiyonu belirleyecek. Belki bu grupta bir Mardinspor sürprizi de beklenebilir.

        BAL 2.Grup'ta şampiyonluk için ilk 5 takımın şansı çok yüksek. Lider Serhat Ardahanspor liderlik konumunda fakat grupta liderlik her an el değiştirebilir. Sırasıyla arkasından gelen ekipler Görelespor, Yomraspor, Beşikdüzüspor ve Karaderespor. Bu grupta birşey söylemek için henüz çok erken...

        BAL 3.Grup'ta Kilis Belediyespor namağlup lider, ikinci sırada Dersimspor bulunuyor, Karaköprü Belediyespor ve 44 Malatyaspor onları takip eden ekipler. Şampiyonluk yarışında Kilis ekibi avantajı elinde bulunduran takım ama puan farkı az olduğundan Dersimspor da her an liderlik koltuğuna oturabilir. Şampiyon olan takım bence Dersim yada Kilis ekibi olur fakat 2.yarı oynanacak maçlar ve fikstüre baktığımızda bu 2 takım dışında bir ekibin de sürpriz yapma şansı var.

        BAL 4.Grup'ta işler karışık bir durumda. Lider şu an maç fazlasıyla Kozan Belediyespor fakat ikinci ve üçüncü sıradaki Meski ve Dörtyol Gençlerbirliği grubun en iyi futbol oynayan ekipleri. Kozan Belediyespor diğer ekiplere göre daha açık bir futbol oynuyor fakat çok gol atan değil 3 puan alan şampiyonluğa uzandığı gerçeğini uınutmamak lazım.. Diğer ekiplere baktığımızda Ceyhanspor ve Osmaniyespor da ligin iddialı ekiplerinden...

        BAL 5.Grup'ta ise Kastamonuspor durdurulamıyor. Türkiye'nin en çok gol atan ekibi adım adım 3.Lig'e koşuyor fakat rakipleri de en az onun kadar sağlam.Yeni Amasyaspor, Güzelorduspor da Kastamonuspor ile birlikte grubun iddialı ekipleri. Şampiyonluğu belirleyecek maçlar ise Kastamonuspor-Amasyaspor, Güzelorduspor-Amasyaspor ve Güzelorduspor-Kastamonuspor arasında olacak. Özellikle Güzelorduspor bu maçları iyi değerlendirirse liderliği alabilir ama en başta dediğim gibi şu anki durumuna bakarsak Kastamonuspor'u durdurmak zor.

        BAL 6.Grup'ta ise liderlik yarışı yavaş yavaş kopmaya başladı hatta koptu diyebiliriz. Lider Zara Belediyespor koptu gidiyor fakat bana göre ligin sessiz lideri Altındağ Belediyespor'u da gözardı etmemek lazım. Bu 2 takım şampiyonluk yolunda yarış içindeler zaten fakat Yozgatspor da bu yarıştan henüz kopmuş değil. Bağlumspor, Y.Kırşehirspor ve MKE Kırıkkalespor'un ise işleri zor, artık sürpriz peşindeler.

Uşakspor-Afjet Afyonspor maçından.
        BAL 7.Grup'ta BB Bodrumspor 28 puanla birinci sırada, ikinci sırada 24 puanla Uşakspor ve arkasında 22 puanlı Muğlaspor, Afjet Afyonspor ve Sarayköyspor bulunuyor. En avantajlı ekip BB Bodrumspor gibi görünse de ligde 4.sırada bulunan Afjet Afyonspor'a herkesin dikkat etmesini istiyorum, büyük çıkış yakalayan ekip bana göre Bodrumspor'la grupta yarışacak ekip. Namağlup Uşakspor ve ikinci sıradaki Muğlaspor da puan hesaplamalarını iyi yapıp hata yapmazlarsa şampiyonluk şansları var.

        BAL 8.Grup'ta ilk 3 sırada yer alan 3 takımın da henüz mağlubiyeti yok. Lider Atillaspor onu izleyen Manisa BBSK ve üçüncü Didim Belediyespor. Bu üç takımın arasında geçecek şampiyonluk yarışı baya karışık. Kendi aralarında yapacakları maçlar liderliği belirleyecek gibi görünüyor.

        BAL 9.Grup'ta işler gerçekten çok karışık 14 takımdan oluşan grupta 6-7 takımın şampiyon olma ihtimali var. Belli bir takımı favori göstermek ya da diğerlerine göre avantajlı demek çok zor. Şu an gayet dengeli bir şekilde ilerliyen grupta yarışın son haftaya kadar süreceğini tahmin etmek zor değil.

        BAL 10.Grup'ta Kütahyaspor doludizgin ilerliyor. 12 maçta sadece 2 gol yiyen ekip 30 puan topladı. Arkasında gelen güçlü ekipler ise Düzcespor, Karasuspor ve Serdivanspor ama bu takımların liderliği alabilmesi için önce Kütahyaspor'a çelme takmaları lazım, -ki bu da çok zor görünüyor.

        BAL 11.Grup'ta ise ilk 6 ekip diğer ekiplerinden şimdilik kopmuş durumda. Çengelköyspor, Arnavutköy Belediyespor, Kozlu Belediyespor, Tekirdağspor, Kocaelispor ve Velimeşespor şampiyonluk yarışına devam ediyor. Eski günlerine dönme hedefinde olan Kocaelispor, bugünkü Tekirdağspor maçında olduğu gibi tüm maçlarını dolu tribünler ve taraftarlarının müthiş desteği önünde oynuyor. Ligde şu an Çengelköyspor'un ardından 2. sırada yer alan Körfez ekibi, şampiyonluğun en önemli adaylarından.

Hazırlayan: Mete EKİZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder