8 Aralık 2014 Pazartesi

Scout Raporu: Mustafa Ethem Erboğa (Beşiktaş)

        Bu yazımda birkaç haftadır izlemeye aldığım Beşiktaş U16 takımının 1999 doğumlu forvet oyuncusu Mustafa Ethem Erboğa'dan bahsetmet istiyorum. Futbola Galatasaray alt yapısında başlayan Mustafa, 2013 yılında Avcılar Belediyespor altyapısına geçtikten sonra bu sezon Beşiktaş'a transfer oldu.

        Mustafa çok yönlü bir oyuncu, hem forvet hattında hem forvet arkasında rahatlıkla kullanabilecek meziyetlere sahip. Hem toplu oyunda hem topsuz oyunda sürekli oyunun içerisinde. Sahada hiç saklanmıyor, hep boşluk arıyor. Rakip stoperlerle mücadeleden kaçmıyor, çok diri ve güçlü bir yapısı var. Son dakikaya kadar oyundan hiç düşmüyor. Maçın ilk dakikasından son düdüğüne kadar aynı fizik gücünü koruyor olması önemli bir artısı. Ceza sahası içerisindeki bitiriciliği ve gol vuruşları da bu yaş için gayet iyi. Son vuruş konusunda özel çalışmalar yaparak kendisini geliştirirse Beşiktaş'ta kalıcı olabilir. Oyun zekası ve oyun  bilgisi çok iyi. Duran toplardaki hava hakimiyeti ve sıçrama özelliği skora katkı yapmasına yardımcı oluyor. Yaşının verdiği eksikler dışında önemli bir zayıf yönü yok ama bazı pozisyonlarda ağır kaldığını gördüm, biraz daha çabuk düşünüp çabuk hareket etmesi gerek.

        U16 Milli takımımızın son aday kadrosuna baktığımda 2 forvet oyuncumuzun olduğunu ve 1 oyuncunun yaklaşık 2-3 aydır sakat olduğunu öğrenince Mustafa'nın neden alınmadığına şaşırdım. Biraz araştırma yaptım Azerbaycan milli takımına gönderildiğini öğrendim ve bu duruma çok içerledim. İnşallah bu yazdıklarımız biraz dikkate alınır ve milli takım hocalarımız tarafından izlemeye alınır, bu yetenek bizim milli takımımıza kazandırılır. Gelecekte hem Beşiktaş'ın hem de Milli takımımızın senelerce yararlanacağı bir oyuncu olabileceğine inanıyorum. Allah kardeşimizin yolunu açık etsin. Transfer Merkezi ailesi adına başarılar dilerim.

Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder