1 Aralık 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig Panorama (10.Hafta)

K-Pet Süper Lig
        Hafta sonu oynanan müsabakalarla 10.hafta da geride kaldı. 23 golün atıldığı haftada maç başına düşen gol ortalaması 3,2'yi buldu. 3 evsahibi, 2 konuk ekip sahadan galibiyetle ayrıldı.

        Geçen hafta Yeni Boğaziçi karşısında ligdeki ilk puan kaybını yaşayan lider Yenicami, son haftaların formsuz ekibi Mağusa Türk Gücü'nü Serhan ve Ngowke (2)'nin golleriyle 3-1 yenmeyi başardı. Küçük Kaymaklı ise Yasin'in penaltısıyla Doğan Türk Birliği'ni geçerken, Lefke'yi 3-2 ile deviren Mormenekşe 3 haftalık galibiyet hasretine noktayı  koyup -Yeni Boğaziçi'nin 2 puan kaybettiği haftada- altıncı sıradan üçüncü sıraya çıktı. Ligden düşmeme mücadelesi veren Cihangir'i ağırlayan Serdarlı, maçın bitimine 7 dakika kala yediği golle 1-1'e razı oldu ve 3 maçlık galibiyet serisini sonlandırmak durumunda kaldı.Ligin son sırasındaki Gönyelispor'a konuk olan Bostancı Bağcıl, rakibi karşısında 7-2 gibi sükseli bir sonuca imza attı.

Haftanın Takımı: Lapta Türk Birliği
        Ligde galibiyeti bulunmayan 3 takımdan biri olan yeşil-kırmızılılar, son haftalarda toparlanma belirtileri gösteren Çetinkaya'yı Aleksandrov ve Vakkas'ın golleriyle,alt sıraları çok yakından ilgilendiren bu mücadeleyi 2-0 kazanarak puanını 6'ya yükseltti ve son sıradan 12.sıraya tırmandı. Lapta'yı adeta tek başına sırtlayan Bulgar futbolcu Aleksandrov ise bu sezon attığı gol sayısını 7'ye çıkardı.

K-PET 1.Lig
        Beraberliğin yaşanmadığı haftada 4 deplasman ekibi sahadan galibiyetle ayrıldı. Geçen haftaya oranla bu hafta gollerde iki kat artış yaşandı ve kale çizgisi tam 22 kez geçildi. İki haftadır beraberliğe abone olan lider Limasol Türk Ocağı, başkentte konuk olduğu Gençlik Gücü'nü 2-0 ile teslim aldı. Geçen hafta Akıncılarspor karşısında 3 puan bırakan Değirmenlikspor, Esentepespor'u 1-0 yenerek rakibinden üçüncü sırayı devraldı.

        Son haftaların iki formda ekibini karşı karşıya getiren mücadelede Dumlupınar Türk Spor, Düzkaya Kültür Ocağı'nı Eray ve Görkem'in golleriyle 2-0 yenerek  üst üste 4.galibiyetini aldı. Geçen hafta ligdeki ilk galibiyetini alan Akıncılarspor ise Hamitköyspor'a rakip sahada direnemedi: 4-1

Haftanın Takımı: Yalovaspor
        Play-out hattını çok yakından ilgilendiren mücadelede kendisiyle aynı puana sahip Görneç Kültürspor'a konuk olan Güzelyurt ekibi, rakibini Yusuf (3), Burak (3) ve Reşit'in golleriyle 7-0 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetini aldı. Son 3 maçında rakip fileleri tam 12 kez sarsmayı başaran sarı-lacivertliler puanını 13'e yükseltti.

K-PET 2.Lig
        Ligde atılan gol sayısı 24 olurken; 3 evsahibi, 3 de konuk ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. Alt sıralar için büyük önem arz eden Akova-Gaziköy mücadelesi ise başladığı gibi sona erdi.

        Ligin ikinci basamağında yer alan Baf Ülkü Yurdu, Tatlısu'yu 6-0 ile geçerek Girne ile olan puan farkını ikiye indirdi. Geçen hafta Türkmenköy karşısında bozguna uğrayan Vadili Türk Çiftçiler Birliği, Ozanköyspor'u Ceyhun (2) ve Serdar'ın golleriyle 3-1 yenerek beşinci sıraya yerleşti. Karşıyaka Anamurspor ise Çanakkale Türk Spor'a kendi sahasında 2-1 ile teslim olunca zirve yarışında yara aldı. 6 puanlık mücadelede Ortaköyspor'u tek golle geçip evine puansız gönderen Doğancıspor ise altıncı sıraya tırmandı.

Haftanın Takımı: Türkmenköy Aydınspor
        4 golle ligin en az gol yiyen ekibi olan ve zirveyi 4.haftadan beri elinde bulunduran Girne Halk Evi'ni konuk eden Gazimağusa temsilcisi Cemre (3) ve Mustafa (2)'nın golleriyle rakibini 5-1 gibi çarpıcı bir sonuçla sürklase etti. Puanını 20'ye çıkaran yeşil-beyazlılar, üçüncü sıradaki yerini korudu. Bu sezon ilk yenilgisini alan Girne ise 25 puanla liderliğini sürdürüyor.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder