5 Aralık 2014 Cuma

Portekiz'den Transfer Önerileri

        Bu yazımızda yakından takip ettiğim Portekiz ligi Primeira Liga'da performansıyla dikkat çeken, bizim ligimizde de başarılı olabilecek transfer önerilerini kaleme aldık. Takımlarımızın doğru transfer hamleleri yapması, paralarını çarçur etmemesi dileğiyle, keyifli okumalar.

Ali Ghazal (CD Nacional)
        İlk olarak bu oyuncular arasından en sevdiğimi ve en beğendiğimi yazmak istedim. 22 yaşında, Mısır vatandaşı Ghazal, bu sezona oldukça iyi başladı. 1.89cm'lik boyu ile takımın motoru olan Ghazal, defansif orta saha olarak görev yapıyor. Fiziksel olarak üst seviyede ve gerektiğinde stoper de oynayabiliyor. Defansif olarak göze batan bir eksiği olmayan Ghazal'ın hücum alanında pek bir şey ifade ettiği söylenemez. Eğer bu sezon sonunda Benfica, Porto ya da Sporting üçlüsünden bir kapmazsa 3-4 milyon gibi bir ücrete kolaylıkla alınabilir.

Moussa Maazou (Maritimo)
        Lige fırtına gibi başlayan ve 8 gol atan Moussa'nın, Türkiye ligine fazlasıyla uygun olduğunu düşünüyorum. Emenike gibi hızlı ve onun daha zeki hali diye özetleyebiliriz. Aynı zamanda en az Emenike kadar güçlü de. Nijerli oyuncu, 26 yaşında ve 1.86cm boyunda. Yine 3-4 milyon civarlarına çok rahat alınabilir. Portekiz basınında Bundesliga'dan da talipleri olduğu yazılmıştı.

Derley (Benfica)
        Maritimo zamanından beri Derley'i takip ediyorum. Nedense hep Türkiye'de çok başarılı olacağını düşündüğüm bir forvet. Pozisyon hazırladığında affetmez, kafa vuruşlarında oldukça iyi ve top sürme konusunda da fena değil. Benfica'da bu sezon pek kullanılmadı ve kullanılacak gibi de durmuyor. Sezon sonu satın alma opsiyonlu kiralamak ve ya direkt bonservisi almak oldukça doğru bir davranış olur. Bonservisi en fazla 2-3 milyon olacaktır.

Ahmed Hassan (Rio Ave)
        Koka'dan yazdığım raporda uzun uzun bahsetmiştim. O yüzden burada oyun tarzından bahsetmeyeceğim. Ama Koka'nın da bizim ligde iş yapacağını düşünüyorum. 1993 doğumlu Mısırlı golcü, aynı zamanda pozisyon da hazırlayabilen bir oyuncu olduğu için gittiği takımda oldukça başarılı olacaktır ve birçok gole etki edecektir. Bonservisine gelirsek, en fazla 3-4 milyon tutacaktır. Ahmed Hassan için buna değer diye düşünüyorum, henüz yaşı da çok genç. Umarım yolu Türkiye'ye düşer.

Lisandro Lopez (Benfica)
        Hem iyi, hem yaşı uygun hem de pahalı olmayan bir stoperi kim istemez ki? Sezon sonunda stoper arayışında olan takımlarımız için ilaç gibi gelecektir. Satın alma opsiyonlu kiralama şansı da çok yüksek. Tahminimce 1 milyon kiralama 4 milyon satın alma gibi bir opsiyona kolayca getirilebilir.

Marcelo (Rio Ave)
        Son dönemlerinde çıkışta olan, Ahmed Hassan gibi bir başka Rio Ave oyuncusu Marcelo da, Lisandro Lopez gibi genç sayılabilecek bir stoper. Ancak daha ucuzu. Lisandro Lopez kariyerinde düşüşte ancak Marcelo tam tersi yükselişte. En fazla 3-4 milyon bonservis bedeli ile alınabilir ve ileride yüksek bir rakama satma şansınız da var. Bence Brezilyalı oyuncuyu gözden kaçırmamak gerek.

Hazırlayan: Altan HALIGÜR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder