22 Aralık 2014 Pazartesi

PTT 1.Lig Panorama (14.Hafta)


Haftanın Takımı: Adana Demirspor
Haftanın Teknik Direktörü: Ünal Karaman (Adana Demirspor)
Haftanın Futbolcusu: İsmail Köse (Manisaspor)
Haftanın Formsuzu: Bucaspor ve Mehmet Cansın Çiçek (Denizlispor)
Haftanın Golü: Abdullah Halman (Gaziantep BBSK)

Adanaspor 1-1 Osmanlıspor
        Belirsizliğin hakim olduğu Adanaspor'da Levent Eriş'in yaşadığı sağlık sorunundan sonra hafta içinde yardımcıları şehirden ayrıldı. Alt yapı sorumlusu Eyüp Arın özel izinle sahaya çıktı. Sami Can'ın cezalı oluşu orta alanda eksiklik yarattı, Eyüp hoca, Fahri ve Luiz ikilisini bu bölgede tercih etti. PTT 1.Lig'de ilk maçına çıkan Adanaspor kalecisi Hayrullah yediği golde çıkıp çıkmama arasında kaldı, bunun dışında sergilediği performans gayet iyiydi ve kalede duruşu fazlası ile güven verdi.

        Osmanlıspor da Osman hoca'nın cezası devam ediyor ve haliyle puan kayıpları yaşamaya devam ediyor. Maç sonu kaybedilen iki puana belki çok üzüldüler fakat rakiplerinde kaybetmesi ile bu bir puan ligde Osmanlıspor'a yeniden liderlik getirdi. Maçın ilk yarısında Adanaspor hiçbir varlık gösteremedi ve oyunun tek hakimi Osmanlıspor oldu. Aradığı golü Sapara'nın serbest atışında kafayı vuran Tonia Tisdell ile buldu. İlk yarıda topa fazlası ile hakim olan Osmanlıspor yeterince pozisyon üretmekte sıkıntı çekti. Serdar'ın çaprazdan vuruşu ve kullanılan serbest atışın dışında net gol pozisyonu bulamadı. İkici yarıda gol bulmak isteyen Adanaspor Hakan'ı çıkarıp Murat Yılmaz'ı oyuna aldı. Takımın direnci ikinci yarıda arttı ve oyuna mücadele anlamında eşitlik geldi. Adanaspor yediği gole benzer bölgeden kazandığı serbest atış sonucunda gol buldu, Cem'in serbest atışında Ahmet Dereli topu indirdi, Tiago'nun vuruşu direkten döndü ve tamamlayan Abdullah Karmil oldu. Golden sonra Osmanlıspor'un çabası yetmedi ve her iki takım sahadan birer puan ile ayrıldı.

Gaziantep BBSK 3-1 Altınordu A.Ş.
        G.Antep BŞBS takımının yükselişi sürüyor. Rakiplerinde puan kaybetmesi ile ilk altı hedefine iyice yaklaştılar. Altınordu takımı gol yollarında sıkıntı çekmeye devam ediyor. Maçın henüz başında Tolgahan'ın Erdal'a yaptığı müdahale penaltıya sebebiyet verdi ve Sertan'ın penaltı golü maçta dengeleri bozdu. İkinci yarı Altınordu maçın temposunu artırmaya çalıştı, fakat pozisyon üretmekte ve gol bulmakta sıkıntı yaşadı. Antep takımının tecrübesi ve oyuncuların etkinliği art arda iki gol daha bulmalarını sağladı. Abdullah Halman arka arkaya attığı iki golde haftanın en güzel gollerindendi. Her iki takımında devre arası takviyeye ihtiyacı var ve gerekli takviyeler yapıldığı zaman, Antep takımı ilk altı hedefine ve Altınordu takımı ligde kalma hedefine ulaşacağını düşünüyorum.

Şanlıurfaspor 1-1 Giresunspor
        Ş.Urfaspor 4-2-4 formasyonu ile sahaya çıkıp gol yollarındaki problemine çözüm aradı. Ligde Orduspor'dan sonra en az gol atan takım. Abdulkadir, Serdar, Zenke, Volkan ve Tello ile sahaya çıkmasına rağmen bir golden fazla atmayı başaramayınca sahadan bir puan ile ayrılmak zorunda kaldı. Maça çok etkili başladı Ş.Urfaspor, Abdülkadir'in röveşatasında kale içinde tamamlayan Zenke oldu. İlk yarı boyuncu ev sahibi takımın en etkili oyuncu Volkan oldu. Öne taşıdığı toplar ve yaptığı driplingler ile takımın hücumdaki en etkili ismiydi. İlk yarı boyuncu Giresunspor'un hiç bir varlık gösterememesine rağmen Ş.Urfaspor takımı yakaladığı pozisyonları gol yapamadı. Özellikle Volkan ceza sahası içinde vuruşu kaleciden döndü, benzer şekilde Zenke'nin yaya çıkardığı topu Ekrem kaleye vurdu az farkla dışarı çıktı.

        İlk yarının bitiminde Volkan'ın yaşadığı sakatlık ikici yarı Ş.Urfaspor oyun yapısını bozdu. Giresunspor ise Çağrı-Rıdvan değişikliğini gerçekleştirerek ikinci yarıda oyuna denge getirdi. Golü de çabuk bulunca dirençleri daha da arttı. Hakem Deniz Çoban, Ş.Urfaspor'un net penaltısını vermeyince maç sonu Cihat hocanın haklı eleştirilerini aldı. Giresunspor kaybetmeden yoluna devam ediyor ve alt sıralardan çıkıp üst sıralarda yerini almaya başladı. Ş.Urfaspor ikinci başkanı Nabi Kırmızı devre arası üç ya da dört transfer yapacaklarını söyledi. Bu maçta gösterdi ki Ş.Urfaspor'un alternatif oyunculara da çok ihtiyacı var.

Antalyaspor 2-0 Kayserispor
        Antalyaspor liderlik mücadelesi içinde olduğu güçlü rakibi Kayserispor'u evinde net bir skor ile yenmeyi başardı. Antalyaspor'un çok etkili bir hücum hattı olmasına rağmen Kayserispor sahaya 4-2-4 ile çıktı ve hem orta sahada etkinliği Antalyaspor'a verdi hem de rakip hızlı hücumlarda sayısal üstünlüğünü kaybetti. Sakib'ın hızlı hücumda Diarra'ya yaptığı etkili ortayı Diarra boşa harcamadı ve kafa ile gole çevirdi. Golden sonrada Kayserispor'da bir hareketlilik görülmeyince maçın henüz 35.dakikasında oyuna müdahale geldi, Alper yerini Serkan Kurtuluş'a bıraktı. İlk yarıda sonuç değişmeyince devre arası ikinci hamle geldi ve Nobre oyundan alınıp Okay oyuna dahil oldu. Orta alanı kaybetmek istemeyen Hami hoca Arif'i çıkartıp Zeki'yi oyuna dahil etti. Okay oyuna girdikten sonra gördüğü iki sarı kart ile oyun dışı kaldı ve açıkça Kayserispor'un bu maçlık kaderini tahin etti. Maçın adamı Sakib skoru belirleyen golü de attı ve performansı yüksek haftanın en iyi oyuncularından biri oldu.

Manisaspor 5-0 Bucaspor
        Manisaspor evinde gol olup yağdı resmen, ligde tüm olumsuzlukları yaşadıktan sonra bu hafta sahasında farklı bir sonuç ile kazanması psikolojik bir rahatlama ve öz güven sağlatacaktır takıma. Bucaspor alternatifsiz kadro kurbanı ve belirsizlikler takımı oldu. Kongre sürecinde takım resmen kaderine terk edilmiş durumda. Beş başkan adayının olduğu yani ilgi ve talebin bu kadar yüksek olduğu bir kulüpte başkan adaylarının oluşumlarını takımdan uzak diyarlarda yapmaları anlaşılır gibi değil. Luiz ve Gökhan gibi iki stoperinin yokluluğu ve sezon başından beri takımda bulunmayan sağ bek oyuncusu Bucaspor takımını Manisaspor'a karşı savunmasız bıraktı. Bucaspor kalesinde golü erken gördü buna rağmen golden sonra Bucaspor'un net 3 gol pozisyonu var. Bucaspor'un es geçtiği pozisyonları Manisaspor affetmedi ve İsmail'in devleştiği maçta Manisapor beş gol bulmayı başardı. Maçın sonlarına doğru Bucaspor ataklarında sahanın yine iyilerinden kaleci Bayram çok başarılıydı.

Elazığspor 1-0 Boluspor
        Elazığspor tarafsız saha maçında Boluspor'la Mersin'de karşılaştı. Büyük özlem duyduğu iki maç üst üste kazanma arzusunu gerçekleştirdi ve üst sıralarda yerini sağlamlaştırdı. Boluspor'da İshak'ın olmayışı Kibong'u gerçek mevkisine döndürdü. Hücum hattında ise Ali Dere, Emre, İsmail ve Prijovic yer aldı, bunlar içinde olabilecek tek alternatif Kenan vardı zaten. Fakat deplasmanda en azından kontratağa uygun bir hücum hattı oluşturmak istendi. Fakat Elazığspor rakip üzerinde bir hakimiyet kuramadığı için rakip kontrataklarına çok müsait bir yapısı yok. Buna rağmen maçın henüz başında Prijovic ile çok net bir pozisyon yakaladı, Prijovic topu bir fazla sürerek önce açısını daralttı, sonra ise uzak köşe boş olmasına rağmen kalecinin kapattığı köşeye vurunca net bir gol pozisyonu kaçırmış oldu. Aradığı golü bir türlü bulamayınca Elazığspor ikinci yarıya iki değişiklik ile girdi. Boluspor ise yapabileceği tek hamle olan Kenan hamlesini ancak ilerleyen dakikalarda yapabildi. Maçın hakkı beraberlik diye düşünürken sonradan oyuna giren Ömer savunma arkasına iyi koşu yaptı ve rakibi Mehmet Kuruoğlu'nun önene geçince Mehmet'in bir hamlesi olmamasına rağmen rakibe dokundurdu ve yerde kaldı. Mehmet Çakır uzatma dakikalarında penaltı golü ile takımına üç puan getirirken Boluspor hem bir puandan oldu hem de Mehmet cezalı duruma düştü.

Orduspor 2-1 Denizlispor
        Orduspor haftalar sonra kazanmayı bildi. Eksik kalan rakibi karşısında önce geriye düştü ardından peş peşe bulduğu iki gol ile maçı kazandı. Denizlispor da Mehmet Cansın Çiçek rakibine arkadan çok sert bir hareket yapınca maçın henüz 19.dakikasında kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Rakibe arkadan kayarak yapılan sert müdahalelerde kırmızı kart gösterilmesi taraftarıyım bende. Eksik kalmasına rağmen Denizlispor serbest atıştan Fatih ile golü buldu ve öne geçti. İkinci yarıda oyunun hakimiyeti Orduspor'daydı  ve üst üste pozisyonlar buldu, bunların ikisini gole çevirince öne geçti. Ziya 73.dakikada rakibine kontrolsüz müdahalede bulununca ikinci sarı kart ve kırmızı karttan atıldı. Denizlispor maçın son bölümlerinde oyunu dengeledi ve Şevki'nin güzel pasında Yordanav kaleci ile baş başa kaldı fakat değerlendiremedi. Maçta son pozisyonu bulan yine Denizlispor'du, Genkov'un kafa vuruşunu Fomichev üst köşeden çıkardı.  

Karşıyaka 1-0 Albimo Alanyaspor
        Haftanın heyecanı en yüksek maçlarından biriydi. Karşıyaka gol yemediği her maçı kazanır fakat takım savunması iyi olmayan bir takım buna bir de stoper hataları eklenince Karşıyaka takımı rakiplerine her maç çok sayıda pozisyon veriyor. Bu düşünceyi destekler biçimde Ayite savunma arkasına sarktığında stoperlerin pozisyonu net bir şekilde görüldü, Ayite kaçırdığı pozisyonu gol yapsa Alanyaspor için işler istediği gibi olabilirdi. Çünkü öne çıkan bir Karşıyaka takımı hızlı oyuncuları bulunan Albimo Alanyaspor için büyük avantaj olacaktır. Maça damga vuran olaylar ise Albimo Alanyaspor'un verilmeyen golleri oldu. Ofsayt pozisyonunda yardımcı hakem bunu yakalamış olsaydı kesinlikle üst ligde maç yönetirdi fakat tereddütte kaldıkları zaman her zaman savunma lehine karar kullanıyor yardımcı hakemler. Koray'ın attığı ikinci golde rakibe bir müdahalesi var, hakemlerin ellerini kullanan oyunculara karşı tüm kararlarında bu adaleti göstermesi gerekir. Ş.Urfaspor maçında rakibi iki eli ile çekmesi penaltı değilse Koray'ın bu itmesinin faul olma olasılığı kalmaz. Sercan'ın topa elle müdahalesi penaltıya neden oldu ve maçın tek golü artık penaltı ustası olan Can Erdem'den geldi. Haftanın kazananı Karşıyaka oldu.

Samsunspor 0-1 Adana Demirspor
        Haftanın maçı Samsun da oynandı. Maça her iki takımda o kadar iyi başladı ki tek başına izlenmeyecek derecede keyifli bir maç olduğunu düşündüm, biran herkesin izlemesini arzu edip bunu sosyal paylaşımda futbolseverler ile paylaşma gereği duydum. Maçın başlamasıyla topa daha fazla sahip olan ve topla daha etkili görünen Adana Demirspor, en net pozisyonunu yirminci dakikada buldu. Rakibin yaptığı hamle ceza sahası içinde olmasına rağmen başlangıcı ceza sahası dışında diye hakem kararı verince Adana Demirspor penaltısından oldu. Fakat bu serbest atışın ardından kazanılan korneri Hurşut etkili kullandı devamında Yiğitcan maçın tek golünü buldu. Bu maçta tek gol atılması dışında her şey çok keyif vericiydi. Atığı tek gol ile bu hafta deplasmanda kazanan tek takım Adana Demirspor oldu.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder