22 Aralık 2014 Pazartesi

Röportaj: Ante Kulusic (Balıkesirspor)

        Transfer Merkezi Balıkesir Temsilcisi Cesur Kerestecioğlu, Balıkesirspor'un başarılı stoperi Ante Kulusic ile bir röportaj yaptı, tecrübeli oyuncuyla Balıkesir şehri ve Balıkesirspor hakkında merak edilenleri konuştu.

Merhaba, Kulusic. Öncelikle teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler. Bize futbola başlayış hikayenden bahseder misin?
        Ben teşekkür ederim. 8 yaşındayken arkadaşlarımla beraber basketbol oynamaya karar verdik, daha sonraki 2 yıl basketbol bana sıkıcı gelmeye başladı ve arkadaşlarımla futbol oynamaya başladık. Onlar futbolu bıraktı ama ben ise şuan buradayım.

İdolün ya da örnek aldığın birileri var mı?
        Kendime tam olarak idol olarak gösterebileceğim kimse olduğunu düşünmüyorum.

İyi Türkçe konuştuğun herkes tarafından biliniyor. Bu konuda ne söylemek istersin?
        Türkçe, çok zor bir dil ama elimden geldiğince konuşmaya çalışıyorum. Tabii, her zaman kolay olmuyor. Her gün arkadaşlarımdan bir şeyler öğreniyorum fakat dediğim gibi Türkçe zor bir dil bence.

Kariyer açısından bundan sonrası için bir hedefin var mı?
        Kendime gençliğimden beri hiç hedef koymadım. Her zaman oynadığım futboldan, antremanlardan ve hayatımdan zevk almaya baktım. Eğer oynadığım futboldan zevk alıyorsam bu benim mutlu olmam için yeterlidir.

Balıkesir’de boş zamanlarında neler yapıyorsun?
        Çok özel yaptığım bir şey yok. Genelde kızım, karım ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum ve bol bol dinleniyorum. Bazen 2 veya 3 günlük izinlerde arkadaşlarımla İzmir gibi farklı yerlere gidiyorum ama zaten genelde futbolla uğraştığımız için fazla boş vaktimiz olmuyor.

Takımdaki en iyi arkadaşın kim ya da kimler?
        İyi insanlardan oluşan bir takımız, özel birisi yok fakat genelde Zeki Ayvaz ve Bülent Cevahir ile zaman geçiriyorum.

Forma koleksiyonunuz var mı?
        Hayır, büyük bir koleksiyonum yok. sadece Melo, Quaresma gibi sevdiğim oyuncuların formalarından oluşan bir forma koleksiyonum var. Zaten genelde forma değiştirmekten ziyade benden forma isteyenlere formamı hediye ediyorum.

Uzun yıllardır ülkemizde futbol oynuyorsun. Balıkesirspor’a transferiniz nasıl gerçekleşti?
        5 yıl Gençlerbirliği’nde oynadım ve geçen sezon oradaki sözleşmem bitti. Yurtdışından bir çok kulüp beni istedi fakat ben Türkiye’de kalmak istedim. Çünkü buranın dilini çok iyi bilmesem de birçok Türk arkadaşım vardı. Daha sonra bana menajerim "Balıkesirspor’da oynar mısın?" diye sordu. Ben de ikinci ligden yeni çıktıklarını biliyordum ve evet dedim. Daha sonra transferim gerçekleşti.

Takımımızın defans hattı hakkında ne düşünüyorsunuz?
        Sadece defans olarak düşünmüyorum çünkü sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Bu sezon çok gol yedik bunun için üzgünüm fakat son iki haftadır yeni hocamızla bu durumu değiştirmek için çalışıyoruz. Nitekim başarıyoruz fakat galip gelemiyoruz. En az 6-7 puan toplayarak ikinci yarıya başlamak istiyoruz. Tek ihtiyacımız olan şey inanmak.

Balıkesirspor’dan beklentin nedir, takm olarak Süper Lig’de ne yapabilir sence?
        Yanılmıyorsam uzun yıllar sonra Süper Lig’e çıktık ve kesinlikle ligde kalmak zorundayız. Biliyorsunuz ikinci ligden çıkan her kulüp için lig çok zor geçer. Bu nedenle ilk hedefimiz ligde kalmak olmalı.

Takım ruhuna sahip olduğumuzu düşünüyor musunuz?
        Takım ruhuna pek inanmıyorum. Hepimiz profesyoneliz. Önemli olanlar ise aldığımız  sonuçlar. Her zaman sahada kalitemizi göstermeliyiz ve galip gelmeliyiz. Örneğin, Real Madrid ve Barcelona’nın çok özel bir şeye sahip olduğunu sanmıyorum sadece çok kaliteli oyunculara sahipler.

Balıkesir’e geldiğinde zaman şehri nasıl buldun?
        Buraya gelmeden önce şehir hakkında hiçbir şey bilmiyordum sadece taraftarlar hakkında iyi şeyler duymuştum. Burası çok büyük değil fakat istediğim her şeyi bulabiliyorum ve ailem de burada gayet mutlu.

Kendini sahada zayıf gördüğün bir yanın var mı?
        Neyi kötü yaptığımı bilmiyorum ama taraftarlar daha iyisini yapabileceğimi söylüyorlar ve bende her maç, her antrenman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Daha önce herhangi bir Balıkesirspor maçını izlemiş miydin?
        Çok fazla maç izleme şansım olmadı fakat PTT 1.Lig'deki durumu sürekli takip ediyordum. Sadece kupadaki Trabzon maçını izlemiştim ve çok beğenmiştim.

Ligdeki şansımız hakkındaki düşüncen nedir?
        Biliyorum, şu anki, durumdan kimse memnun değil fakat Kasımpaşa maçında kalitemizi gösterip 3 puanı almak ve ligde kalmak istiyoruz. (Balıkesirspor maçı 5-3 kazandı.)

Son olarak taraftarlarımıza ne söylemek istersin?
        Bizi her zaman yaptıkları gibi önümüzdeki maçlarda da desteklemeye devam etsinler. Şu anki durumumuz iyi değil fakat taraftarlarımızın desteği ile daha iyi yerlere gelip, ligdeki konumumuzu değiştireceğiz. Bizi sadece büyük maçlarda değil her maçta desteklesinler.

Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder