22 Ocak 2015 Perşembe

Acayip Armalı Kulüpler


        Flying Dutchman nam-ı diğer Fırat Topal'ı duymuşsunuzdur. Hayatım Futbol e-dergisinin kurucusu ve BirGün Gazetesi'nde futbol yazarı.. Futboldan bu kadar söz edildiği fakat kaliteli ve değişik işlerin hiç ama hiç işe yaramadığı ülkemiz için bir veli nimet... Gerçi lakabından da anlaşılacağı gibi kendisi Hollanda'da yaşıyor...

        Kişisel blogundaki zümrüt kadar değerli bilgilere uzun uzun değinmeyeceğim; zira bloğa sizin girip görmenizi tercih ederim. İnanın bana hak vereceksiniz.. Sadede gelecek olursak, Sevgili Topal bundan 7 yıl önce "En Kötü 10 Arma"yı değerlendirmişti; ancak benim bu yazıdan haberdar olmam 3-4 sene öncesine dayanıyor. O yazıyı en az 15-20 kez okudum desem yalan olmaz; çünkü şu ana kadar okuduğum en ilginç ve en güzel yazılardan biriydi. Arma bir takımın simgesidir; ona sahip olmayan bir kulüp bayraksız ülkeye benzer desek sanırım abartmış olmayız. Yeryüzünde belki de milyonlarca takım var ve bir o kadar da arma... Kimisi gerçekten etkileyici, kimisi de "bu ne ya" dedirtecek kadar berbat... Ben de "Uçan Hollandalı"dan esinlenip radarıma yakalanan 10 arma belirledim. Lafı uzatmadan o armalara geçelim:

LA ROYALE ENTENTE BERTRIGEOISE
        İsminin nasıl telaffuz edildiğine dair inanın en ufak bir bilgim yok. 80 yıllık mazisi bulunan bu ekip, Belçika'nın 4.kademesine denk gelen Yükselme Ligi'nde mücadele ediyor. Kulüp armalarında genelde aslan ve kartal gibi gücü simgeleyen hayvanların ayaklarının altında top olurdu; fakat kırmızı-mavililer sevimli bir sıpayı tercih etmişler; bu da sempatimi fazlasıyla kazanmalarına yetti. Allah'tan bu toprakların takımı değiller; yoksa rakip takım taraftarlarına fena malzeme olurlardı.

AVENNIR BEGGEN
        Yaklaşık 20 yıl önce Galatasaray ile Şampiyon Ligi Ön Eleme turunda eşleşmiş, temsilcimiz kendisine 2 maçta toplam 9 gol atıp gruplara kalmıştı. Lüksemburg futbolunun önde gelen kulüplerinden biri olan Büyücüler, şimdilerde 3.Lig'de mücadele ediyor. Flying Dutchman'e hak vermemek elde değil. Bu at hırsızı kılıklı herifi nereden buldunuz? Hayır yani herifin altına süpürge koysan Tatlı Cadı Sementa'dan farkı kalmayacak o derece yani...

PERSEBAYA SURABAYA
        Adları bir hayli kâfiyeli... 1927 yılında kurulan yeşil-beyazlılar, Endonezya Süper Ligi'nde mücadele ediyorlar. Lakapları da yeşil timsahlarmış. İyi de kardeşim o köpekbalığı nereden çıktı? "Köşe kapmaca mı oynasınlar diye mi koydunuz o hayvanı?" diyeceğim de o Orhun Kitabeleri'nden hallice sütunda ne köşe kapmacası oynanır ya!! Bu hayvanlar benim bildiğim batalık ya da deniz kenarında birbiriyle didişir, o sütun ne arkadaş?

MISSILE FC
        Gabon ekibinin armasında uçak olsa "Arkadaş siz havayollarının takımı mısınız" diye soracağım da o uzay mekiği nedir? "Biz jet gibi ekibiz; kelebek gibi uçar, arı gibi sokarız" mesajı mı veriyorsunuz. Yoksa NASA'ya "logo böyle yapılır" mesajı mı veriyorsunuz pek anlayamadım doğrusu...

FK GELEŽINIS VILKAS
        Yemin ediyorum rüyamda görsem köşe bucak kaçarım. Hayatımda gördüğüm en korkunç köpek mi desem kurt mu desem karar veremedim. Laff A Lympic çizgi filmde Gerçek Kötüler (Really Rottens) takımındaki Mumbly bile daha sevimli lan bundan.. Artık photoshop var, Adobe Illustrator var. Kardeşim Minnesota Timberwolves'un kurdu kadar olmasa da ona eş değer kurt ya da köpek çizemez miydiniz Allah'ınızı severseniz?

S.C. FAETANO
        Avrupa'nın futbolda en zayıf ülkelerinden biri olan San Marino'nun takımı S.C. Faetano. İki göz koyarak ağaca insani özellikler katıp bir de futbol aşkı aşılaşmışlar. "Futbol doğayla iç içedir" mesajı veriyorlar sanırım. Bari forma da giydireydiniz de tam olsaydı.

AMERICA DE CALI
        Kolombiya 2.Lig takımlarından biri olan America De Cali'nin logosu da bir hayli değişik. Valla hayatımda gördüğüm en ilginç şeytan figürü. Arkadaş bildiğin insan bu be? Elindeki mızrağı anladık da kuyruklu insan nerede görülmüş ve duyulmuş. Armayı çizen arkadaş mitolojiden fena mı etkilendi acaba?

THANH HOA F.C
        Kulüp logosundan çok reklam afişine benzemiş doğrusu. Bir kral ya da padişaha yaraşır at kaldırış ve taaruz geçiş. Çok etkileyici doğrusu... Hadi dağları anladık da o köprü ne arkadaş? Bobiler.org'a özenip zaman kaydırması mı yapayım dediniz. Bir de köprünün dibinde biten kocaman bir topu... İyi de siz futbol takımı mısınız yoksa polo takımı mı? Bir karar verin yahu!!

ANG THONG FC
        Allah Allah!! This is Sparta!! Uzakdoğu'nun savaşçı ruhu bu kadar güzel resmedilemezdi. Çektik kılıçları dosta güven,düşmana korku verdik!! E iyi de o arkada biten buğday taneleri ne? Aklıma Eti Burçak reklamı geldi doğrusu. Yoksa siz çiftçisiniz de çaktırmıyor musunuz? Orak vereydik de biçeydiniz buğdayları...

TOT SC
        Kalıbımı basarım, kesin Graham Bell'in teşviğiyle kurulmuşlar. Rakibe hello deyip golleri mi sıralıyorlar n'apıyorlar? Ya da rakibi bu telefonla arayıp maç mı ayarlıyorlar n'apıyorlar? Ben de takım kurup logosuna akıllı telefon koyacağım!! İmrendim valla!!

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Güzel çalışma tebrik ederim:)

    Missile FC logosunda ise, armadaki uzay mekiği değil füze. zaten ingilizce de missile füze demek.

    YanıtlaSil