13 Ocak 2015 Salı

Bursaspor'un Zirvedeki Timsahları

        Sezona kötü başlasa da yavaş yavaş toparlanan ve ligin ilk devresini hak ettiği noktada bitiren Bursaspor’da performanslarıyla dikkat çeken oyuncuları yazarımız Kaşif Yavaş yazıya döktü.

        Süper Lig’e kötü başlasa da kaliteli kadrosunun ağırlığını haftalar geçtikçe rakiplerine hissettiren Bursaspor, ilk devreyi 26 puanla 5. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip son 11 haftada sadece olaylı geçen Karabükspor deplasmanından puansız döndü.

        Bursaspor’da ligin geride kalan 16 haftasında da sahaya çıkan 2 oyuncu bulunuyor: Harun Tekin ve Şener Özbayraklı. Harun ve Şener, aynı zamanda 1440’ar dakika sahada kalarak takımın en uzun süre forma giyen oyuncuları olurken; en uzun süre forma şansı bulan ikinci isim Belluschi (1350 dk.), üçüncü isim de Aziz Behich (1348) olarak kayda geçti.

        Timsah’ın topla en fazla oynayan oyuncuları listesinde 956 kez ile Fernando Belluschi ilk sıranın sahibi iken; Arjantinli futbolcunun ardından Josue (935) ikinci ve Şener Özbayraklı (917) üçüncü sırada yer aldı.

        Yeşil-beyazlı ekipte gol girişiminde yer alma verilerinde ise listenin en üstünde Josue (131), Volkan Şen (120) ve Belluschi (115) bulunuyor.

        Öte yandan hücum bölgesine atılan top sayısında 154 kez ile zirvenin sahibi olan Josue’yi, 149 kez ile Belluschi, 105 kez ile de Şener takip etti.

        Şenol Güneş’in ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncu da Josue oldu. 154 kez ile liste başı olan takımın maestrosunun hemen altında ise 150 kez ile Volkan Şen ve 78 kez ile Belluschi yer aldı.

        Kaptan Volkan Şen’in 47 kez ile en fazla şut çeken oyuncu olduğu Timsah’ta, gol kralı Fernandao da 45 şut attı. Timsah’ta en fazla şut atan oyuncular arasında üçüncü sırayı ise 24 ‘er kez ile Josue ve Belluschi paylaştı.

        Şenol hocanın öğrencileri arasında en fazla faul yapan oyuncu ise bir forvet oyuncusu olmasına rağmen Fernandao (45) oldu.

 Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder