23 Ocak 2015 Cuma

Devre Raporu: İnegölspor

        İnegölspor, geçtiğimiz sezon camianın içinden gelen eski futbolcu İsmail Güldüren yönetiminde ligi 7. sırada bitirerek 1. lig hedefinden çok uzakta kalmıştı. Sezonun bitimiyle beraber kongreye gidildi. Kongrede 2 başkan adayı kıyasıya bir mücadele verdi. Başkan adaylarının ikisininde hedefi şampiyonluktu. Adaylardan Eşref Güç'ün teknik direktör adayı Şaban Yıldırım, diğer başkan adayı Yücel Demir'in ise Beyhan Çalışkan'dı. Kongrede kazanan Eşref Güç oldu ve takımın başına Şaban Yıldırım getirildi. Hocanın raporları doğrultusunda harekete geçen transfer komitesi; Eray Açıkgöz, Berk Baran, Mehmet Can Işık, Erdinç Karakaş, Berkay Günay, Mehmet Menderes Önkuzu, Çağdaş topal, Samet Gül, Ercan Güç, Ali Akburç, Emre Hasan Balcı, Gökhan Arslan, Cem Demir, Gökhan Güleç ve Metin Akan ile yollarını ayırdı.

        Şampiyonluk için transfer harekatı başlatan yönetim Kartalspor'dan Yasin Görkem Arslan ve Muharrem Efe, eski Gaziantepsporlu Uğur Kavuk, Tepecikspor'dan Cenk Demirel ve Yılmaz Özeren, Bursaspor pilot takımından Semih Durmuş, Tavşanlı Linyitspordan Emrah Dağ ve Ömürcan Yıldırımlı, Gölbaşıspor'dan Emre Pehlivan ve Balıkesirspor'dan Okan Deniz'i alarak transferi bitirdi. Sezona kendi seyircisi önünde 3-1'lik Pazarspor galibiyetiyle başlayan İnegölspor'da maçın sonucu her ne kadar net bir skor gibi görünse de takımın uyum sürecini atlatması için zamana ihtiyacı olduğu açık bir şekilde görünüyordu. Sonraki hafta deplasmanda Ankaragücü maçında kaçan penaltı oynanan istekli futbola rağmen maçtan bir puanla ayrıldı. 3. hafta Şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Göztepe'nin yüksek bütçeli kadrosuna rağmen maç İnegölspor'un çok farklı galibiyetiyle sonuçlanabilecekken bana göre Şaban Hocanın bir değişikliği maçı Göztepenin lehine çevirdi ve sonuç 3-1 den 3-3 e geldi. Bu maçtan sonra İnegölsporlu taraftarların aklında soru işareti kalırken Şaban Yıldırım maç sonu yaptığı açıklamada: " Daha iyi olacağız biraz zaman kimse merak etmesin " dedi.

        9. hafta Kocaeli Birlik deplasmanında çapraz bağları kopan Raif Demir için büyük şok yaşandı. Raif, 5 haftada attığı 6 golle sezona müthiş bir başlangıç yapmıştı. Bu ligin en iyi oyuncularından biri olduğunu bir kez daha ispatlarken sakatlanması herkesi üzdü. Raif'in sakatlığından sonra takımın elinde tek forvet Mümin Aysever kalmıştı. İlerleyen haftalarda Mümin'in düşük performansı ve Okan Deniz'in bekleneni verememesi nedeniyle İnegölspor'un skor üretme anlamında sıkıntı çektiği apaçık ortadaydı. Hatay deplasmanından alınan galibiyet sevindirirken Bandırmaspor'a karşı kendi sahasında oynanan kötü futbol ve alınan 1-0 lık mağlubiyet taraftarda transfer yapılması gerektiği gerçeği gün yüzüne çıktı.

        İnegölspor, ilk yarıyı 8 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyetle kapadı. Transfer sezonunun açılmasıyla beraber eksik bölgelere hocanın raporu doğrultusunda Göztepe'den orta saha oyuncusu Cihan Yılmaz ve Gençlerbirliği'nden forvet oyuncusu Ersel Aslıyüksek transfer edilirken, Cenk Demirel, Emre Pehlivan ve Ömer Keskin ile yollar ayrıldı. İlk yarıda bazı aksilikler yaşanmış olsa da Raif Demir sahalara dönmesi ve yeni transferlerin gerekli katkıyı yapması halinde İnegölspor'un yine şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olacağını düşünüyorum.

Hazırlayan: Şükrü KARAASLAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder