23 Ocak 2015 Cuma

Devre Raporu: Karşıyaka

        Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Karşıyaka, bu sezona geçen sezonda takımın başında olan Yusuf Şimşek ile başladı. Karşıyaka'da sezon başı hedef play-off'a kalmak ve buradan Süper Lig'e çıkmaktı. Takım ilk yarıyı 25 puanla 6. sırada bitirerek ilk yarıda play-off sıralamasında yer alıyordu. İlk yarıda Karşıyaka 16 maçta 22 gol attı, 17 gol yedi. Açıkçası Karşıyaka'nın ilk yarıda attığı gol sayısı beklediğimin altında kaldı diyebilirim. Karşıyaka iyi hücum oyuncularına sahip fakat ilk yarıda bu oyuncuların form tutamaması gol sayısının 22'de kalmasına sebep oldu. Yusuf Şimşek taktik, teknik ve motivasyon bakımından çok beğendiğim bir hoca. Oyuna müdahale konusunda da kendini geliştirdiği taktirde Süper Lig'de rahatlıkla takım çalıştırabilecek kapasitede bir antrenör. Oyuna müdahale konusunda sıkıntı yaşanan 8. ve 9. haftalardaki Samsunspor ve Adana Demirspor maçları öne geçilmesine rağmen kaybedilmesi rekabetin kızışacağı sezon sonunda aranacak puanlar olabilir. Özellikle Samsunspor maçının 87 ve 90+3'te yenilen gollerle kaybedilmesi büyük üzüntüye sebep olmuştu. Ancak takım bu mağlubiyetlerden sonra kalan 7 maçta 14 puan alarak (ilk 9 haftada 11 puan alınmıştı.) kendini play-off potasına soktu.

        Oyunculara ödeme konusunda sıkıntı yaşayan kulüp henüz ilk yarı bitmeden Ofoedu'nun takımdan ayrılmasıyla bana göre önemli bir futbolcusunu kaybediyordu. İlk yarının tamamlanmasının ardından David Loriya, Berkan Emir ve Deniz Pıtır (forma şansı bulamamıştı.) takımdan ayrılan diğer isimlerdi. Berkan Emir sol bekte beğendiğim ve duran topları çok etkili kullanan bir isimdi ve Süper Lig takımlarından Balıkesirspor'a transfer oldu. Ayrılan isimlerin yerine transfer yasağı sebebiyle takviye yapamayacak Karşıyaka ikinci yarıda  rotasyonu genç oyuncularla sağlamak zorunda.

İLK YARI OYUNCU PERFORMANSLARI
KALECİ
David Loriya: Türkiye'ye geldiği ilk dönemde Rizespor'da başarılı bir sezon geçiren Kazak kaleci 1 sezonluk aranın ardından döndüğü 1.Lig'de başarılı bir performans ortaya koyamadı. İlk 8 haftadan sonra formasını kaptırdı ve transfer döneminde takımdan ayrıldı.

Behram Zülaloğlu: Loriya'dan formayı kapan Behram, fena olmayan bir performans sergiledi. Ligde 8 maçta forma giyen kaleci 7 gol yerken, 4 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı. Loriya'nın takımdan ayrılması ve yeni transfer yapılamaması sebebiyle ikinci yarıda da kale onun.

Aykut Kıratlı: Ligde forma giymedi. Türkiye Kupası maçında Behram'ın kırmızı kart görmesi sebebiyle bir tek o maçta kaleye geçebildi. İkinci yarıda Behram'ın ardında forma bekleyecek.

DEFANS
Ramazan Sal: Orduspor maçıyla beraber forma giymeye başlayan Ramazan, takımı savunmada toparladı ve defans oyuncularına liderlik yaparak önemli bir performans ortaya koydu. Savunmada yaptığı katkının yanında attığı 3 golle hücumda da büyük katkı sağladı. İkinci yarıda da başarılı performansına devam etmesini bekliyorum.

Cenk Güvenç: Cezalı olduğu Kayserispor maçı dışında tüm maçlarda 90 dakika sahada kalmayı başardı. Rizespor'dan kiralık olarak kadroda bulunan Cenk benim beğendiğim bir futbolcu ve Ramazan ile stoperdeki ideal ikili olduklarını düşünüyorum.

Mehmet Yiğit: Geçen sezonda takımda olan Mehmet bu sezon formasını kaptırdı ve sadece 3 maçta forma giyebildi. İkinci yarının ilk maçında cezalı olan Ramazan'ın yerine oynamasını bekliyorum ama ilerleyen haftalarda Ramazan ve Cenk'ten formayı alması için çok çalışmalı.

Mahir Shukurov: Asıl mevkisi sağ bek olan Azeri futbolcu zaman zaman stoperde de görev yaptı. Ancak sağ bekte daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Duran topları iyi kullanıyor. Manisaspor maçında serbest vuruştan 1 gol attı ayrıca 1 asisti var.

Rıdvan Şimşek: Altınordu maçından önce kadro dışı bırakılan ancak daha sonra affedilen Rıdvan ilk yarıda istikrarlı bir performans ortaya koyamadı. Sağ bekin yanı sıra zaman zaman sağ önde de oynayabiliyor. Formayı alması için çalışması gerek.

Berkan Emir: Başarılı sol bek ilk yarıda üst düzey performanslar ortaya koyamasa da devre arasında takımdan ayrılarak Balıkesirspor'a transfer oldu. Karşıyaka için kayıp olduğunu düşünüyorum. Özellikle yerine transfer yapamayacak olmaları sebebiyle.

Yenal Tuncer: Sezon başında 1.Lig'de kalmasına şaşırmıştım. Zaman zaman vasat zaman zaman vasatın altında performanslar ortaya koydu. 1 gol atarak skora katkı yaptı. İkinci yarıda Berkan'ın da takımdan ayrılmasıyla sol bekte alternatifsiz diyebilirim ancak performansını arttırması iyi olacaktır.

ORTA SAHA
Erdi Kasapoğlu: Geçen sezonun ikinci yarısında yaşadığı ağır sakatlıktan sonra bu sezon U-21 maçları ile eski formunu yakalamaya çalışıyor. İlk yarıda sadece Giresunspor maçında sonradan oyuna dahil oldu.

Mustafa Aşan: Şanlıurfaspor'dan kiralık olan futbolcu ilk yarıda 15 maçta forma giydi. İlk yarıda tutarsız performans sergilediğini söyleyebilirim. Bazı maçlarda çok iyiydi bazı maçlarda ise kötü performansıyla şaşırttı. İyi performansını genele yayabilirse ikinci yarı formayı vermez.

Mehmet Ayaz: 7 maçta oynayabildi. Kötü performanslar ortaya koydu. İlk yarıdaki performansıyla takımda kalmasının sebebi transfer yasağının olması diyebilirim.

Onur Alkan: Onur orta sahada dinamik bir oyuncu ve oyunu iki yönlü oynayabiliyor. İlk yarıda beklediğimden daha az süre aldı. Demek ki aldığı süreyi arttırması için çalışması gerekiyor. Çalıştığı takdirde Yusuf hocanın orta sahada gözünü kapatıp yazacağı ilk futbolcu olacağını düşünüyorum.

Onur Okan: Orta sahada teknik kapasitesi en yüksek isim fakat gerekli katkıyı yapamadı. Bunda yeterli süre alamamasının da etkisi var. Skoru değiştirebilecek özelliklere sahip. Fizik olarak kendini geliştirmesi onu formaya yaklaştıracaktır.

Servan Taştan: Geçen sezon geldiği Karşıyaka'da bu sezonda kadroda yer alıyor. Hücuma katkısı yok denecek kadar az. Öne pas denemiyor diyebilirim. Defansif anlamda da tecrübe eksikliğinden kaynaklanan hatalar yapabiliyor. Kendisini geliştirmeli.

Ahmet Arı: Her iki kanatta başarıyla oynayabiliyor. Topu ileri taşıyıp takımı adına etkili pozisyonlar yaratabiliyor. 15 maçta 2 gol attı, 1 asist yaptı. Skora katkısını arttırması gerekiyor. İkinci yarıda formaya yakın isimlerden.

Mehmet Sıddık İstemi: Karşıyaka kadrosunda ancak alternatif olabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum fakat kanatta görev alan hücum oyuncusu eksikliğinden dolayı beklenenden fazla forma şansı bulacaktır. Bu şansı iyi değerlendirmesi hem kendisi hem Karşıyaka için iyi olacaktır.

Ali Say: İlk yarıda A takımda forma şansı bulamayan futbolcu rotasyonun dar olması sebebiyle zaman zaman şans bulacaktır. Eline gelen bu fırsatı iyi kullanmalı.

Chikeluba Ofoedu: Oynadığı 8 maçta 3 gol atıp 2 asist yapan futbolcu henüz ilk yarı bitmeden takımdan ayrıldı. Yaptığı dribblinglerle rakip savunmaları tedirgin eden bir yapıya sahip. Sergilediği başarılı performansla Karşıyaka için önemli bir kayıp olduğunu düşünüyorum. İkinci yarıda yokluğu hissedilecektir.

FORVET
Carlos Kahe: Uzun yıllardır ülkemizde forma giyen Kahe seneler ilerledikçe aldığı kilolar ve oluşan göbeğiyle bir futbolcudan daha çok bir güreşçiyi andırıyor diyebilirim. İlk yarıda 16 maçta sadece 2 gol atıp 2 asist yapabildi. Onun zayıflaması ve form tutması Karşıyaka takımı için ikinci yarıda çok önemli.

Juninho: Geçtiğimiz iki sezonda Adana Demirspor formasıyla attığı gol sayılarının çok uzağında kalan Juninho sezonun ilk yarısında ligde sadece 1 gol atabildi ve 4 asist yaptı. İlk yarının sonuna doğru bir de sakatlık yaşayan futbolcunun form tutması tıpkı Kahe gibi Karşıyaka için çok önemli.

Can Erdem: Kahe ve Juninho'nun formsuzluğu sebebiyle şans bulan Can 11 maçta 6 gol atarak takıma katkı yaptı. İkinci yarıda forma rekabetinin içinde olacaktır.

        Takviye yapan rakipleri karşısında ikinci yarıdaki şanslarını fazla görmüyorum ancak formsuz oyuncularının form tutmasıyla bu açığı kapatabilirler. Play-off hedefi şuan için kolay değil ancak zorlayacaklarından eminim. İkinci yarıda Karşıyaka takımına ve Yusuf Şimşek hocama başarılar dilerim. Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler..

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder