8 Ocak 2015 Perşembe

Devre Raporu: Manisaspor

        Manisaspor çok kötü başladığı 2014-15 sezonunun ilk devresini 17 puan ile 16.sırada bitirdi.  Sezon başında oldukça kötü bir performans gösteren siyah –beyazlı ekip, teknik direktörlüğe Taner Taşkın‘ın gelmesiyle iyi bir çıkış yakaladı. Düşme potasındaki rakipleriyle oynadığı tabiri caizse 6 puanlık maçların hepsini kazanan Manisaspor, Tahir Karapınar ve Erman Güraçar‘ın bırakmış olduğu enkazı toparlama yolunda büyük adımlar attı.

        Manisaspor‘u devre arasında çok hareketli günler bekliyor. Transfer çalışmaları çok erken başladı ve eksik mevkiler için görüşülen hatta imza attırılan bir çok oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Manisaspor‘un 1 haftalık transfer politikasındaki en büyük izlenimim ise sezon başındaki yanlışlıkların yapılmayışı. Kariyeri bitme noktasında olan oyunculardan çok, başarıya aç ve daha henüz yirmili yaşların başındaki isimlerle ilgilenen Manisaspor, beni transfer dönemi için oldukça umutlandırıyor. Manisaspor‘un hem mevcut kadrosunu hem de yapılabilecek transferleri inceleyelim.

        KALECİ: Sezon başında takıma katılan Bayram Olgun gösterdiği performans ile isabetli bir transfer olduğunu kanıtladı. Daha önceden Süper Lig tecrübesi de olan Bayram, uzun yıllar Manisaspor kalesini güvenle koruyabilir. Bayram’ın arkasında görev bekleyen isim ise alt yaş milli kategorilerinde birçok kez forma giymiş olan Murat Demir. Bu sezon birçok maçta süre alan genç kaleci için Manisaspor ‘un geleceği diyebiliriz.

        SAĞ BEK: Sezon başında sağ bek ile ilgili o kadar çok yazı yazdım ki artık ben yazmaktan, konuşmaktan utanıyorum. Takım planlaması yapıp sağ bek pozisyonunu boş bırakan Erman Güraçar ve Tahir Hoca‘ya bir kez daha teşekkür edelim. Elimizden başka bir şey gelmez. Sezonun büyük bir bölümünü sağ bek de Erdi Ali Fırat ve Mikic rotasyonuyla geçiren Manisaspor, Osmanlıspor‘da istediği süreyi bir türlü alamayan Furkan Şeker ile ilgileniyor. Beşiktaş alt yapısında yetişmiş olan Furkan‘ın Manisaspor için doğru bir transfer olacağı görüşündeyim.

        STOPER: Sayısal olarak bakıldığında Manisaspor ‘un en sorunsuz bölgesinin stoper olduğunu söyleyebilirm.  Mikic Ümit YasinErdi ÖnerAli Fırat dörtlüsü sezonun ilk yarısında forma mücadelesi verdiler. Manisaspor‘un Denizlispor‘da kadro dışı kalan Mehmet Cansın ile ilgilendiği iddiaları var. Bence düşünülmeden transfer edilmesi gereken bir isim. Genç yaşına rağmen PTT 1.Lig tecrübesi oldukça fazla olan Mehmet, geleceğin yıldız adaylarından. 1.5 sezonluk bir kiralama ve belki satın alma opsiyonu  ile Manisaspor stoper mevkisinde uzun yıllar sorun yaşamayabilir. Manisaspor için sınıf atlatabilecek bir oyuncu olduğunu söylemek de fayda var.

        SOL BEK: Yine sezon öncesinde Manisaspor‘un en sorunlu yerlerinden biri olacağını uzun uzun anlattığım bir başka mevkii.  Sezon başında Süleyman Çelikyurt ve Canberk Dilaver transferlerinin yeterli olmayacağı bariz bir şekilde belli idi. Süleyman ile yollar ayrıldı, Canberk takımın tek sol beki olarak kaldı.  Manisaspor bu bölgeye eski oyuncusu Hüsnü Başkurt‘u transfer ettiği yönünde haberler var. Hüsnü çok çok iyi bir oyuncu olmasa da, Canberk ve Süleyman‘dan sonra Roberto Carlos havası yaratabilir Manisaspor‘da. Ayrıca olası bir Mehmet Cansın transferinde Nikola Mikic de bu bölgede kullanılabilir. Tıpkı sağ bekde de kullanılabileceği gibi.

        ORTA SAHA: Manisaspor, sezon başında her bulduğu orta saha oyuncusunu aldı dersek sanırım yanlış bir şey söylemiş olmam. Zeki, Metin, Anıl, Mustafa Sarp, Nenad ve Hakan Barış‘ı alan Manisaspor 6 oyuncudan sadece ikisinde isabet sağlayabildi. Onlar da Hakan Barış ve Nenad Milijas.  Hakan Barış, yeteneği, temposu, oyun görüşü dört dörtlük bir oyuncu. Tüm yanlış transferlere rağmen, Hakan Barış gibi bir yeteneği Manisaspor‘a kazandıranlara teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum ben. Bir diğer olumlu transfer ise Nenad Milijas. Geldiği günde söylediğim gibi hem bu ligin hem de bu Manisaspor kadrosunun çok çok üstünde bir oyuncu. Daha geldiği ilk gün Nenad‘a karşı olanlar, takıma yapmış olduğu katkıyı ne yazık ki sezonun ilk yarısı boyunca göremediler. Nenad‘ın bu takıma neler kattığını görmek isteyenler, Manisaspor‘un puan aldığı tüm maçlara bakarlarsa Nenad‘ın imzasını göreceklerdir. Şimdi ise belli bir kesim, Nenad ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyor. Bence Manisaspor için doğru olan, Nenad Milijas ile yolların ayrılması değil, takımdaki her mevkiye Nenad kalitesinde veya potansiyelinde oyuncuların kazandırılmasıdır.

        Manisapor orta saha pozisyonu  için bir takviye yapabilir. Şu an için en güçlü adaylar Alp Ergin ve Landel.  Alp Ergin bu ligi iyi bilen, her maçı 10 üzerinden 6-7 puan derecesi ile oynayabilen bir oyuncu.  Kötü bir transfer olacağını düşünmüyorum. Ama bence eğer  alınabiliyorsa, takıma mali ölçüde zarar vermeyecek bir şekilde olacaksa, Landel bu takıma çok şey katabilir.  Nenad – Hakan Barış – Hakan Turan ve Landel dörtlüsü ile mükemmele yakın bir orta saha rotasyonu ortaya çıkabilir. Landel de tıpkı Mehmet Cansın gibi bu takımın seviyesini oldukça yukarı çekebilecek kalitede.

        SAĞ VE SOL KANAT: Sezon öncesi bu bölgeye Dimitrov, Gökhan Sazdağı ve Oğuzhan Kayar takviyeleri yapıldı. Evet Oğuzhan Kayar bir ofansif orta saha oyuncusu ama daha çok kanatlarda kullanıldığı için onuda bu bölgede değerlendireceğim. Gökhan Sazdağı ve Dimitrov sezon başından itibaren beklenen katkıyı sahaya yansıttılar. Özellikle Dimitrov attığı ve attırdığı gollerle Manisaspor‘un aldığı 17 puana direkt olarak katkı yaptı. Gökhan Sazdağı ise teknik heyetin kararı ile kadro dışı kaldı ve kendisi ile yollar ayrıldı. Bence inanılmaz yetenekleri olan ve ileride çok büyük işler başarma potansiyeline sahip bir oyuncu. Umarım güzel bir kariyeri olur.  Bu bölgede ise Manisaspor  kadrosunda bulunan , sakatlıktan sapasağlam dönsün de oynasın diye beklenilen, Manisaspor için çok özel bir isim bulunuyor. O da İsmail Köse. Genç yaşına rağmen inanılmaz bir yeteneğe sahip olan oyuncu sakatlıktan döndükten sonra mükemmel bir performans sergiledi. İsmail, ligin ikinci yarısına damga vuracak oyuncu olacaktır benden söylemesi. Gökhan Sazdağı ile yollar ayrıldığı için bu bölgeye bir transfer düşünebilir. Şanlıurfaspor‘da kadro dışı bırakılan Youssef sezon sonuna kadar kiralanılabilir mi bilmiyorum ama eğer takıma kazandırılabilirse bence büyük bir iş başarılmış olur. Youssef daha önce Turgutluspor forması giymişti. Yani Manisa şehrine yabancı olmadığını söyleyebilirim.

        FORVET: Subasic ile ilgili çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. Takımda tutulmasının hiçbir anlamı yok. Tıpkı transfer edilmesinin de bir anlamı olmadığı gibi. Geçen sezon Manisaspor taraftarı, Simonek sebebiyle kanser olmuştu, bu sezonda Subasic aynı etkiyi yarattı. Emin olun ki, Subasic‘in verdiği katkının en az iki katını Manisaspor‘un genç santraforu Gökdeniz ve Balçova Yaşamspor‘da forma giyen kiralık oyuncusu Melik de verebilir. Manisaspor, forvet transferi için Osmanlıspor‘dan Şaban Genişyürek ile anlaşmaya vardı. Kariyerinin en parlak yıllarını Göztepe‘de yaşayan golcü oyuncu, Manisaspor forması altında da başarılı bir performans gösterecektir. En azından şunun garantisini verebilirim sizlere; Şaban, Subasic‘den daha kötü bir oyun, daha kötü bir performans göstermeyecektir. 

        TEKNİK DİREKTÖR: Taner Taşkın imzayı attığı ilk gün bir yazı yazmıştım ve Taner Hoca ne yaparsa yapsın, Tahir Karapınar‘dan daha kötü olamaz demiştim. Taner Taşkın elindeki kısıtlı kadro ile bence gayet başarılı bir performans gösterdi. Göreve geldiği ilk gün koyduğu gerçekçi hedefler ve düşme hattındaki rakiplerle oynanan tüm maçların kazanılması Taner Taşkın‘ın başarılı olduğunun en somut göstergeleri.

Hazırlayan: Enes YALIHÜYÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder