8 Ocak 2015 Perşembe

Süper Lig'de İlk Yarının En'leri

        Yazarımız Kaşif Yavaş, takımlarımızın Spor-Toto Süper Lig’in ilk yarısında kaydettiği tüm performans verilerini yazıya döktü.

        Spor Toto Süper Lig’de 2014-15 sezonun ilk yarısı 16. hafta maçlarının ardından sona erdi. Sıralama tablosunda 36 puanla lider konumda bulunan Fenerbahçe’yi, 35 puanlı devlerden ikinci sırada olan Beşiktaş ve üçüncü sıranın sahibi Galatasaray takip etti. Düşme potasını ise; 14’er puanlı Çaykur Rizespor (16.) ile Sivasspor (17.) ve 12 puanı bulunan Balıkesirspor (18.) oluşturdu.

Topla Oynama ve Pas Verileri
        Spor Toto Süper Lig’de ilk devrenin topa en çok sahip olan takımı %56 ile lider Fenerbahçe olurken, topa en az sahip olan ekip ligin dibinde yer alan Balıkesirspor oldu.

        Balıkesirspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor 39 metre ile rakibini en geride karşılayan ekipler iken; savunması 47 metre ile kalesine en uzak oynayan ekip Fenerbahçe olarak kayda geçti.

        Ligin en fazla pasla oynayan ekibi Galatasaray (%69) olarak dikkat çekerken; en düşük oranlara %56 ile Çaykur Rizespor ve Balıkesirspor imza attı.

        Başarılı pas istatistiklerinde ise zirveyi %82 ile Fenerbahçe ve Galatasaray paylaştı. Sıralamada en az başarılı pas yapan ekip ise %71 ile Balıkesirspor’dan başkası değildi.

Saha Kullanımı
        İlk devrede savunma bölgesini en az kullanan takım %23 ile Fenerbahçe oldu. Savunma hattını en fazla kullanan ekip ise %35 ile Balıkesirspor oldu.

        Kasımpaşa orta alan kullanımında %52 ile lider konumdayken, İstanbul Başakşehir %43 ile listenin dibini gördü.

        Öte yandan ligde hücum bölgesini en fazla kullanan takımın %28 ile Fenerbahçe olduğu göze çarparken, son haftaların formsuz ekibi Akhisar Belediyespor %20’lik oranıyla hücumun en yetersiz ekibiydi.

Orta, Hava Topu ve Şutlar
        2014-15 sezonunun ilk bölümünde ceza alanına başarılı ulaşma oranlarında liste başı Bursaspor (%42) iken, listenin sonunda Akhisar Belediyespor (%29) yer aldı.

        Başarılı hava topu yüzdesinde ise sıralamanın ilk sırasını 3 takım paylaştı. %55’lik derece kaydeden Bursaspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu zirvenin ortakları olurken; listenin sonunda %42 ile Gençlerbirliği ve Gaziantepspor bulunuyor.

        Gaziantepspor %29 ile ligin en başarılı orta açan takımı olarak ismini en başa yazdırırken; %17’de kalan Akigolar ise sonuncu olmaktan kurtulamadı.

        Maç başı şut ortalaması en yüksek ekibe bakıldığında yine Fenerbahçe’nin (14) en üst sırada olduğu görülüyor. En alt sırada ise Balıkesirspor (7) yer alıyor. Maç başı isabetli şut ortalamasında ise 6 şut ile Kasımpaşa’nın liderlik ettiği sıralamada, 3’er şutlu Balıkesirspor ve Çaykur Rizespor son sıranın ortakları oldu. 

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder