19 Ocak 2015 Pazartesi

Devre Raporu: Şanlıurfaspor

        Şanlıurfaspor için 2014-15 sezonu Büyük umutlar ile başladı, Yönetim "Yaptığımız hatalardan ders çıkardık artık sırf istiyoruz diye bir oyuncuya çok para ödeme devri yok biz futbolcuyu istiyorsak, futbolcu bizi istiyorsa ve futbolcu başarıya inanıyorsa getireceğiz" demişti. Bu bağlamda bütün taraftarlar inançlı şampiyonluğa aç oyuncular alınacağını ve el ele kol kola şampiyonluk şarkıları ile yürüneceğini düşünüyordu, Nitekim ilk başlarda yapılan transferler de bu yöndeydi Trabzonspor’dan Göksu Alhas, Abdulkadir Özdemir ve Gökhan Alsan kiralandı, taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan başarılı forvet oyuncusu Abdulkadir Özgen ile uzun vadeli sözleşme imzalandı. Takımın başına sampiyon patentli Cihat Aslan getirildi. Bu genç isimlere tecrübeli isimler eklenerek takıma abi kazandırılmak istendiği için Kardemir Karabükspor’dan kaleci Bora Körk, Gaziantepspor’dan Serdar Özbayraktar, Kemal Tokak ve Ekrem Dağ, Elazığspor’dan normal şartlarda bu ligin çok üzerinde bir topçu olan ama artık futbolun son baharını hatta kışını yaşıyan Rodrigo Tello alındı. Bunlara ilave olarak Fethiyespor’dan Kenan Karışık, Çanakkale Dardanel’den Kubilay Sönmez, Adanaspor’dan Veli Kızılkaya, Boluspor’dan Hakan Arslan, Manisaspor’dan Hüsnü Başkurt,  Kayseri Erciyesspor’dan geçtiğimiz devre arası kiralanıp büyük beğeni toplayan Volkan Okumak tekrar kiralandı, Cihat Hoca’nın eski takımı olan Başakşehirspor’dan Hüseyin Tok ve geçtiğimiz sezon Kahramanmaraşspor’da kaleyi koruyan Ersel Çetinkaya takıma kazandırıldı.

        Şanlıurfaspor’da her ne kadar bahar havası yaşansa da hep bir şeylerin eksik olduğu hissiyatı vardı bütün herkeste. Taraftar şampiyonluk besteleri hazırlarken yönetim ve teknik heyet temkinli konuşuyor toplamda kazanılabilecek 48 puan’ın olduğu ilk devre de Cihat Arslan, "28 puan toplarsak bize yeter" diyordu. Herkes acaba neden hoca böyle düşünüyor sorusunu birbirine soruyor ve anlam veremiyordu. Ama dediğim gibi hep eksik bir şeyler vardı. ve nitekim daha sezon başlamadan herkeste bir stadyum şoku oluştu. Taraftarlar Gap Arena’da oynanacak ilk mücadelenin tarihini sabırsızlıkla beklerken bir anda ajanslara düşen Şanlıurfaspor’un stadyumu olan Gap Arena stadyumunun çimleri yandığı için uzunca bir süre burada maç yapamayacak haberi herkese soğuk bir duş aldırmıştı. Buna rağmen takıma olan inanç devam etmekte ve  Adanaspor müsabakasının nerede oynanacağının haberinin yayınlanmasını beklemekteydi herkes. İlk maç Elazığ’da oynanmış ve Şanlıurfaspor büyük üstünlük kurduğu mücadeleden 2-1 galibiyet ile ayrılarak sezona 3 puan ile başlamıştı. İlk maçın en kötü yanı ise büyük umutlar bağlanan Tello’nun etkisiz oyunu ve penaltı kaçırması olmuştu.

        Daha sonra Antalyaspor deplasmanında oynanan oyun çoğu taraftarı tatmin etse de Hakan Arslan’ın kendi kalesine attığı gol ile alınan 1-0’lık  mağlubiyet skor olarak herkesin canını sıkmıştı. Üstüne Gaziantep’te  Elazığspor ile oynanan ve Yine Tello’nun penaltı kaçırdığı 1-1 beraberlik ile biten maç herkese ne oluyor acaba dedirtirken bir de üstüne 3.Lig takımı Sivas 4 Eylül Belediyespor’a kaybedilen Türkiye Kupası maçı (6-4 penaltılar ile) iyice taraftarların keyfini kaçırmıştı. Ama bunların şokunu çabuk üzerinden atan sarı-yeşilli ekip Karşıyaka’yı deplasmanda 1-0 yeniyor Osmanlıspor ile yine deplasmanda mücadele ettiği müsabakadan 1 puanla ayrılıyor ve bunların arkasına da Orduspor, Gaziantep B.B maçlarında aldığı galibiyeti ekleyerek sahasında ilk kez görücüye çıkacağı Manisaspor müsabakasına keyifle hazırlanıyordu. Manisaspor mücadelesini de 1-0 kazanan Ceylanlar, puan olarak iyi bir konuma geçse de oyun olarak hiç ama hiç kimseyi memnun etmiyordu. Takım ciddi manada gol atma sıkıntısı yaşarken özellikle takımın lideri olması beklenen oyuncular Tello, Abdulkadir Özgen ve Serdar Özbayraktar yoğun eleştirilere maruz kalıyordu. Bunların yanında sezon başında transfer edilen ve transfer edilirken kamuoyunda şaşkınlık yaratan ve özellikle Ş.urfa medyası tarafından yönetime yoğun eleştiriler yapılan genç Kubilay Sönmez oynadığı her mücadelede takımın en iyisi oluyor ve takdir kazanıyordu.

        İç sahada alınan Manisaspor galibiyetinin ardından Şanlıurfaspor, yine bir duraklama dönemine giriyor ilk mücadele olan Samsunspor deplasmanından golsüz beraberlik ile ayrıldıktan sonra sahasında Adana Demirspor’a 3-2 mağlup olup deplasmanda ligin köklü ama bu döneminde en zayıf takımlarından biri olan Bucaspor’a puan bırakıyordu , Ardından yine inişli çıkışlı bir dönem geçiren ekip sırası ile Altınordu’yu 2-1 mağlup ediyor, Denizlispor’a 1-0 boyun eğiyor ve Giresunspor ile 1-1 berabere kalıp yine sahasında 2 puan bırakıyor, deplasmanda Albimo Alanyaspor ile oynadığı mücadele de 9 kişi kalıp 1-1’lik skor ile ayrılıyordu.

        Son olarak ilk 11’den 5 oyuncusunun cezalı olduğu ve formda bir oyuncusu olan Abdulkadir Özdemir’in sakatlanıp sezonu kapattığı müsabakada Hakan Arslan bu sezon 2. kez kaleleri şaşırıp kendi ağlarına gönderdiği gol ile 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak devre arasına 27 puan ile girip bir bakıma Cihat Arslan’ın hedeflediği puan ortalamasını tutturuyordu Şanlıurfaspor…

        İlk yarı Şanlıurfaspor takımında kamuoyuna çok yansımasa da geçtiğimiz sezon çok başarılı bir performans gösteren Youssef Yelişmen'in bir anda kadro dışı bırakılması ve Cihat Arslan’ın Youssef için hiç kimse kendini Şanlıurfaspor’dan büyük göremez cümleleri damga vuruyordu. Daha sonra yine Cihat Arslan’ın yapmış olduğu Youssef hatasını anladı ve özür diledi ben de affettim cümlesi herkesin yüreğine su serpiyordu.

        Takımın oynadığı oyundan çoğu hafta taraftarlar tatmin olmuyordu. Katıldığı programlarda oynanan oyundan memnun olmadığını ve takımın ciddi mana da gol sorunu çektiğini belirten Cihat Arslan, devre arasında kesinlikle golcü transferi yapacaklarını dile getiriyor olsa da ben şahsım adına takımın golcüden ziyade golcülere servis yapan kenar oyuncularına ihtiyacı olduğunu savundum ama Şanlıurfaspor bence yine bir yanlış yaparak Abdulkadir Özgen’den çok bir farkı olmayan Samsunsporlu Adilovic ile anlaştı. Bunun yanı sıra yine hocanın eski öğrencisi olan İbrahim Yılmaz (sene başında Altınordu ile kiralık anlaşmış ve ilk yarıyı gol atamadan tamamlamıştı) Başakşehirspor kulübünden 6 aylığına kiralandı. Tutap Şekerspor’un 20 yaşındaki sol kanat oyuncusu Hami Çolak da 2,5 yıllık imza attı. Bunun yanı sıra geçmişi başarılı fakat son dönemlerde duraklama çağını yaşayan, en son Osmanlıspor’da izlediğimiz sağ kenar oyuncusu Müslüm Yelken transfer edildi. Son olarak dün de Gaziantepspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Bekir Ozan Has kadroya katıldı.

        Gündemde birçok oyuncu olmasına rağmen Şanlıurfaspor’un ciddi manada en çok Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya ile ilgilendiği hepinizin malumudur. Transfer yapılırsa eğer çok ciddi bir katkı sağlayacağını düşündüğüm Sercan'ı Hikmet Karaman’ın bırakmadığı söyleniyor. Ne olacağını bekleyip göreceğiz.

        Şanlıurfaspor ilk yarıda16 gol atarken bu gollerin 4’ü Zenke’den, 3'er tanesi Abdulkadir Özgen ve Serdar Özbayraktar’dan, 2'si Youssef Yeşilmen’den, 1’er tanesi de Onur Akbay, Veli Kızılkaya, Kenan Karışık ve Volkan Okumak’tan geldi.

        Çok az gol atan Şanlıurfaspor aslında aynı zamanda çok az gol yiyen bir ekip oldu. Şanlıurfaspor’a büyük umutlar ile transfer edilen ama bir türlü istenileni veremeyen ve 2 tane kendi kalesine gol Hakan’a rağmen ilk yarıda yenilen gol sayısı sadece 12 ve bu rakam PTT 1.Lig'in en düşük sayısı.

        Şanlıurfaspor’un sağ ve sol kenara Abdulkadir ve Adilovic’i besleyebilecek oyuncular alması ve Tello gibi usta bir ayağın istenilen performansı göstermesi halinde Süper Lig sevinci yaşayabilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.

Hazırlayan: Çetin BURUM
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder