19 Ocak 2015 Pazartesi

Euroleague'de 3.Haftanın Ardından

E GRUBU
Maccabi Electra 70-68 Barcelona Regal
        Euroleague'in iki şampiyonluk adayı Maccabi Electra ve Barcelona E Grubu 3.hafta maçında İsrail'de karşılaştı. İki takımında alan savunmasını nerdeyse hiç kullanmadığı maçta Barcelona'nın eksik dış oyuncuları Navarro ve Brad Oleson'ın takım için ne kadar önemli oyuncular olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Genç oyuncular Hezonja ve Abrines'in sürüklediği Barca'da uzun oyuncular etkisiz kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Ev sahibi ekipte ise Brian Randle'ın takımı ihtiyaç duyduğu anda ateşlemesi ve Maccabili oyuncuların fiziksel üstünlüğü karşılaşmayı Maccabi'ye getiren en önemli etkendi.
Maçın Kırılma Anı: Karşılaşmanın bitmesine 6 saniye kala Maccabi 68-66 öndeyken Devin Smith'in Lampe'yi bloklaması

Alba Berlin 61-79 Real Madrid
        Top 16'ya Barcelona galibiyeti ile başlayan Alba Berlin, Real Madrid karşısına da etkili başladı. 15 bin seyircisi önünde üst düzey mücadele veren Alman ekibinin gücü Real Madrid'e yetmedi. İç dış dengesini yakalayan Real Madrid, savunma sertliğini de 3.periyottan itibaren sağlayınca karşılaşmadan farklı galip ayrıldı.
Maçın Kırılma Anı: Real Madrid'in karşılaşmanın 3.çeyreğinde Rivers, Fernandez ve Llull ile üst üste 3 hücümda 3 üçlük bulması.

Panathinaikos 77-58 Zalgiris Kaunas
        Oyun Kurucu pozisyonuna maç boyunca baskı uygulayan Yoncalar, Batista ve Gist'in pota altında etkili oyunları ile çok rahat bir galibiyet aldı. Zalgris ise hızlı ve dışardan isabetli şut sokamayınca karşılaşmadan mağlup ayrıldı.
Maçın Kırılma Anı: 3.çeyreğin ilk 5.30 dakikasında Zalgris Kaunas'ın hiç sayı üretememesi.

Kızılyıldız 65-74 Galatasaray
        İç dış dengesini çok iyi sağlayan, belki de bu sezonun en iyi maçını oynayan ekibimiz doğru basketbolun nasıl oynanacağını herkese gösterdi. Pocius ve Micov'un gerektiği yerde devreye girmesiyle çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı. Ergin Ataman'ın da oyuncuların sürelerini çok iyi ayarlaması ile hakedilmiş bir galibiyet aldı Galatasaray.
Maçın Kırılma Anı: Justin Carter'ın müthiş bloğu.


F GRUBU
Anadolu Efes 69-78 CSKA Moskova
        Euroleague'in yenilgisiz takımı CSKA, uzun oyuncularının özellikle Vorontsevich'in dış şutları ve oyun kurucu pozisyonundaki zengin kadrosuyla galip geldi. Efes'te ise Draper'in süresinin azalması ve fazla hücum ribaundu vermesi maçın sonunu getirememesindeki başlıca nedenlerdi. Her zaman savunması ile ön plana çıkan Anadolu Efes'in aslında dış oyuncularının savunma kapasitelerinin olmasına rağmen savunmada aksadıklarını düşünüyorum.
Maçın Kırılma Anı: Hakemlerin tutarsız kararları.

Fenerbahçe Ülker 68-74 Olympiakos
        Fenerbahçe'nin gerçek anlamda lider oyuncu eksikliği bu maçta da ortaya çıktı. Sezon başından beri devam eden atarak kazanırız düşüncesinin, bir an önce Fenerbahçeli oyuncuların zihninden atılması gerekiyor. Final-four için en önemli adaylardan biri olarak gösterilen Fenerbahçe'nin bu savunma performansıyla işi zor gözüküyor.
Maçın Kırılma Anı: Printezis ve Spanoulis'in maçın son 2 dakikasında attığı kritik üçlükler.

Laboral Kutxa 81-74 Nizhny Novgorod
        İki pas adedi az olan takımın karşılaşmasında kadrosunda oldukça değişiklik yapan Labarol Kutxa, agresif savunmasıyla maçtan galip ayrıldı. Dengeli geçen maç sonunda Nızhny takımının maç sonunda basit top kayıpları yapması olası bir deplasman galibiyetine mal oldu.
Maçın Kırılma Anı: Mike James'in karşılaşmanın bitmesine 45 saniye kala attığı 3'lük.

Unicaja Malaga 77-84 E.A. Milano
        Milano'nun Savunma kaynakları sayıları genelde geçiş hücumlarında bulması maçın en kritik noktasıydı. Özellikle kazandıkları sayıların çoğunu hızlı hücumlardan bulan İtalyan ekibinde Joe Ragland 9 asist ile ön plana çıktı. Milano'nun bu galibiyeti gruptaki dengeleri de bozdu
Maçın Kırılma Anı: Malaga'nın top kayıpları ve çoğunun fast break olarak kolay sayı olması.

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder