15 Ocak 2015 Perşembe

Devre Raporu: Sivasspor

        Geçtiğimiz sezon ligin üst sıralarında kendisine yer bulan Sivasspor, bu sezonun ilk yarısında alt sıralardan bir türlü kurtulamadı.

        Peki  ne değişti de iyi giden takım ,geçen seneki kadrosunu birkaç oyuncu haricinde korumasına ve sezon başında takviyeler yapmasına rağmen herşey tersine döndü? İlk bakışta anlamsız gelen bu sorunun aslında cevabı zor değil.

        Sivasspor’un kalbi olan kanatları bu sene pek işlemedi. Geçen sezon solda, Ziya, Aydın, Atıf; sağda ise Cicinho ve Burhan'la rakiplerini yıpratan Sivasspor, bu sezon ise adeta kanatsız uçmaya çalışıyor.

        Sezon sonu takımdan ayrılan Aydın ve sezon başından beri sakatlıklarla boğuşan Ziya, bu bölgenin performansının düşmesinde çok etkili oldu. Solda tek başına kalan Atıf ise kendini tamamlayan bu oyuncuların eksikliği ile ister istemez geçen sezonki formundan epeyce  uzak kaldı. Forvet olarak alınan Chrisantus sol açık olarak değerlendirilmeye çalışılsa da takıma bir türlü adapte olmayı başaramadı. Sağ kanatta ise Burhan bu sezonki performansıyla taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Cicinho ise yaşına rağmen ligin en iyi oyuncularından biri olamaya devam ediyor. Adeta takımın sağını kendi eline almış durumda.(14 maç 7 asist)

        Sivasspor’un kanat zaafını çözen rakipleri de gollerin çoğunu yaptıkları kanat atakları ve savunma arkasına atılan uzun toplarla, atmış durumdalar. (14 maç 24 gol)

        Bunların yanında istikrarlı oyunu ve kişiliği ile teknik kadronun vazgeçilmezi olan, Carlos’un ayrılmadan önce "Herkes  onun gibi mücedele etseydi buralarda olmazdık" dediği Adem ise ligde ilk yarıda tüm maçlarda forma giydi.

        Tabi bu sezon Sivasspor'da forvet sıkıntısı devam ediyor. Utaka’nın sakatlık ve form problemleri, Batuhan’ın henüz istenilen seviye ulaşamaması ve Carlos’un bunlara rağmen yedek forvetlerini bir türlü oynatmayışı da gol yollarında oldukça sorun yarattı. Oysa ki Ahmet Aras son maçlarda gösterdiği performansla Carlos’a bu takımda ben de varım diyordu.

        Ligin en az oyuncu değişikliği yapan Sivasspor’da bu durum gösteriyor ki yedek kulübesi pek zengin değil. Diğer yandan daha önce İspanya milli takım yardımcı antrenörlüğü yapmış olan Carlos’un geçen sezonki yardımcısı Cesar Domingos’un gidişi de takımda kendisini hissettirmiş gibi gözüküyor.

        Bu sıkıntılara; kalecilerin yedikleri amatörce goller, hakemlerin direk sonucu etki eden kararlarıda tuz biber ekmiş durumda. Yaşanan tüm bu olumsuzluklar karşısında kan değişikliğine gidilen takımda, teknik adamlık koltuğuna Sergen Yalçın getirildi. Yorumcu olarak katıldığı bir spor programında “Rakipleri Sivasspor’u çözmüş durumda.” diyen Sergen Yalçın görünen o ki şu ana kadar yaptığı transferlerle tam da bu zaaflara yönelik hamleler yapmış durumda.

        Sezon sonu takımdan ayrılan Aydın Karabulut’u takıma tekrar katan teknik hoca sol kanada nefes aldıracak gibi gözüküyor. İbrahim Öztürk ise savunmada forma rekabetini iyice artıracak. Forvette epeyce sıkıntı çeken Sivasspor’a, eski göz ağrısı Eneramo’yu ve Gaziantepspor’dan İbrahim Akın’ı getiren Yalçın, forvet hattını iyice güçlendirdi. Başkan vekili Edal Sarılar yaptığı açıklamada bu transfere bir de ofansif orta saha oyuncusu eklemek istediklerini söyledi. Ayrıca takımda beklentileri veremeyen Cihan Özkara, Ahmet Şahbaz, Chrisantus ve Berk Neziroğluları ile de yollar ayrıldı.

        Yapılan bu transfer ikinci yarıda artık Sivasspor’un alternatifli bir kadrosu olacak izlenimi veriyor. Sergen Yalçın’ın takımın başına geçmesiyle iyi bir ivme yakalayan Sivasspor, bakalım yeni transferleri ve yeni hocasıyla sezonun ikinci devresinde nasıl bir performans sergileyecek? Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. Sivas iyi yerlere gelecek

    YanıtlaSil
  2. Sivasspor, Sergen Yalçın yönetiminde ligde kalma yolunda bence en avantajlı takım olacaktır.. Cicinho gibi bir kurda sahip olması çok önemli..

    YanıtlaSil