6 Ocak 2015 Salı

İtalya'da Transferin Nabzı

        Yazarımız Kaşif Yavaş, İtalya Serie A ve Serie B liglerinde öne çıkan transfer haberlerini derledi.

Milan, Suso'yu bitirdi.
        Liverpool'un 21 yaşındaki İspanyol kanat oyuncusu Suso, Milan'la prensip anlaşmasına vardı. Oyuncunun menajeri geçtiğimiz gün Milano'da transfer görüşmesini sonlandırdı. Suso, sezon sonunda bonservissiz olarak Milan'a katılacak.

Sky İtalya'dan Cech iddiası.
        İtalyan basınının prestijli mecrası Sky İtalya, Chelsea'nin 32 yaşındaki tecrübeli eldiveni Petr Cech'in Roma'yla masaya oturacağını iddia etti. Çek file bekçisinin, Thibaut Courtois'in kadroya katılmasıyla yedek duruma düşmesi ve geride kalan haftalarda sadece 2 kez lig maçına çıkması da iddianın gerçekleşebilme olasılığını güçlendiriyor.

Mor Menekşeler'de transfer atağı
        Fiorentina, Çin ekibi Guangzhou'da oynayan 31 yaşındaki Alessandro Diamanti'yi transfer etmek için görüşmelere başladı. İlk görüşmenin pozitif geçtiği öğrenildi.

        Fiorentina ayrıca, Olympiakos'ta forma giyen 22 yaşındaki ofansif orta saha Pajtim Kasami ile prensip anlaşmasına vardı. Sezon öncesi Yunan ekibine transfer olan ve forma giydiği 19 maçta 5 gol 4 asist kaydeden Kasami de takımından ayrılmak istiyor. Ancak Olympiakos, Fiorentina'nın oyuncu için yaptığı teklifi düşük bularak yükseltilmesini istedi.

Lazio genç yıldızı için takım arıyor
        Lazio altyapısında yetişen 20 yaşındaki orta saha Danilo Cataldi'ye teklif yağıyor. Genç yıldız adayının, dün Verona'ya kiralanması gündeme geldi ve iki kulüp masaya oturdu. İtalyan devinin, genç oyuncusunun gelişimini en iyi şekilde tamamlaması için teklifte bulunan tüm kulüplerle görüştükten sonra karar vereceği öğrenildi.

Cagliari 2. Devre için düğmeye bastı
        Serie A'nın en çok gol yiyen 3. ekibi konumunda bulunan Cagliari, ara transferde Juventus'un 37'lik kalecisi Marco Storari'yi istiyor. Juventus'tan alınacak olası ret kararına karşı alternatif olarak ise; Palermo'nun 35 yaşındaki kalecisi Stefano Sorrentino düşünülüyor.

        Cagliari teknik direktörü Zola, bu sezon fazla şans bulamayan forvet Gonzalo Bergessio'yu satılık listesine koymak istiyor. 30 yaşındaki forvet bu sezon sahaya sürüldüğü maçlarda skora bir katkı da yapamadı. Bu arada Zola'nın aklında Sampdorialı Okaka var...

Blucerchiati'ler kadrosunu güçlendirmek istiyor
        Sampdoria, Udinese'nin 23 yaşındaki Kolombiyalı forveti Luis Muriel'i kadrosuna katmak için atağa kalktı. Tek pürüz pazarlıkta...

        Mavi-beyazlılar ayrıca, Juventus'un Cordoba'da kiralık olan 24 yaşındaki oyuncusu Fausto Rossi'yi de transfer etmek istiyor. Juve ile Sampdoria anlaştı; ancak transfer, Cordoba'nın sezon sonuna kadar kiraladığı oyuncuyu geri vermesiyle mümkün olacak.

Atalanta'dan Emanuelson çıkarması
        Atalanta, Roma'nın Milan'dan yazın transfer ettiği Urby Emanuelson'u kadrosuna katmak için kulüp yetkilileriyle anlaştı. Oyuncunun menajeri Roma'dan 2 yıllık yeni kontrat isterken; kulüpten gelen yanıt 1 yıllık oldu. Bunun üzerine Atalanta'nın teklifine sıcak bakan Emanuelson, düşünmek için süre istedi. Bu arada Emanuelson, Roma'da sadece 10 dakika forma şansı buldu.

Parma eski yıldızının peşinde
        Serie A'da ligin dibine demir atan Parma, geçtiğimiz yaz Çin ligi ekiplerinden Guangzhou'ya transfer olan eski efsanesi Gilardino'yu tekrar kadrosuna katmak istiyor. 2002/2005 yılları arasında Parma'da oynayan Gilardino, 3 sezonda 56 gol atmayı başararak İtalyan futbolunun zirvesine çıkmıştı. Sarı-lacivertli ekipte oldukça başarılı profil sergileyen Gilardino, daha sonra ise Milan ve Fiorentina'nın yolunu tutmuştu.

SERİE B'DEN TRANSFER HABERLERİ
        Bari, Torino'dan sezon sonuna kadar kiraladığı Alen Stevanovic'in yerini kalıcı olarak Spezia forması giyen 27 yaşındaki Pasquale Schiatteralla'yla doldurmak istiyor. Öte yandan Bari, bu sezon forma giydiği 18 maçta 5 gol 5 asist derecesiyle dikkatleri üzerine çeken 26 yaşındaki play-maker Luca Siligardi için kulübü Livorno'nun kapısını çaldı.

        Serie B'de diğer bir transfer haberiyse Trapanili stoper Daniele Martinelli ile Virtus Entella'da forma giyen stoper Leandro Rinaudo'nun takası oldu.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder