21 Ocak 2015 Çarşamba

Oyuncu Raporu: Çağatay Kader

Altın Çocuk Çağatay Kader
        Çağatay 25 Şubat 1997'de Almanya'da dünyaya geldi. Futbola Schalke ile başladı, Essen ile devam etti. Şimdi ise Bochum U19 takımında forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon Bochum'un U17 takımı ile çığtığı 27 maçta 24 gol attı ve B-Junioren Bundesliga West'de gol kralı oldu.  Bu sezon ise Bochum U19 takımına alındı ve şuana kadar çıktığı 15 maçta 13 gol atarak yeteneğini büyük ölçüde kanıtladı.

        Boyu yaklaşık 1.90cm olan Çağatay sadece bir forvet değil aynı zamanda kanat oyuncusu. Geçtiğimiz sezon bütün maçlarda hedef santrafor olaran kullanılmıştı ancak bu sezon 5 maça sol kanat çıktı ve kanattan 4 gol buldu. Çağatay, idolünün Zlatan Ibrahimovic olduğunu söylüyor.

        Çağatay oldukça güçlü ve boylu poslu bir futbolcu. Keza ayak bilekleri de çabuk ve fiziğine göre oldukça hızlı. Öncelikle Çağatay'ın güçlü yönlerinden bahsedelim. Çağatay her şeyden önce golü koklayan ve "gol atmasını bilen" bir futbolcu. Bitiriciliği yaşına göre çok iyi. Aynı zamanda fiziği sayesinde arkadaşlarına pozisyon hazırlayabiliyor.

        Zayıf yönlerine gelirsek; pozisyon alma konusunda biraz sıkıntıları var. Bunun dışında tabii ki yukarıda bahsettiğim özelliklerini geliştirmesi lazım.

        Çağatay'ın müthiş bir potansiyeli var. İlk sezon gol kralı olunca herkes kuşku ile baktı. Çünkü Almanya'da Junioren liglerde gol kralı olmak bir bakıma kolaydır ama zor olan bir sonraki sezon da devam etmektir. İşte Çağatay Almanya'da bunu başaran nadir futbolculardan. Geçtiğimiz sezon gol kralı oldu ve bu sezon da aynı formunu sürdürüyor. Umarım Çağatay herhangi bir sakatlık yaşamadan bu sezonu bitirir ve çok beğendiği Zlatan İbrahimovic gibi iyi yerlere gelir. Şu anda yukarıda da söylediğim gibi Bochum U19 takımında. Bu formunu devam ettirsin sırasıyla Bochum II ve sonra da Bochum A takımına yükselecektir. Seneye onu Bundesliga 2'de oynarken görebiliriz.

Hazırlayan: Altan HALIGÜR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder