21 Ocak 2015 Çarşamba

Devre Raporu: Denizlispor

        Sezon başında incelemesini yaptığımız Denizlispor için şimdi de devre raporuyla karşınızdayız. Denizlispor, ilk yarıyı 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 17 puanla 14.sırada bitirdi. 16 maçta sadece 16 gol atabilmesi gol yollarında sıkıntılı olduğunu gösteriyordu, kalesinde ise 22 gol gördü. Kazandığı maçlar Bucaspor, Adanaspor ve Şanlıurfaspor maçlarıydı. Bucaspor ve Adanaspor maçlarının uzatma dakikalarında atılan son saniye golleriyle kazanıldığını da hatırlatalım.

        Ayrıca Denizlispor, Osmanlıspor karşısında (2-0), Alanyaspor karşısında (1-0), Elazığspor karşısında (1-0), Karşıyaka karşısında (1-0 ve 2-1 olmak üzere iki kez) ve Orduspor karşısında (1-0) öne geçmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılamadı. Öne geçtiği bu 5 karşılaşmada Orduspor'a kaybeden Horozlar diğer maçlarda berabere kalarak sadece 4 puan toplayabildi. Bu istatistikler Denizlispor'un galip gelme konusunda büyük sıkıntılar çektiğini bizlere gösteriyordu.

        Sezona geçen sezonu tamamladığı Özcan Bizati yönetiminde giren Denizlispor, ilk 6 haftalık periyotta 1 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Özcan Bizati oynattığı ürkek ve savunma futboluyla ilk 6 haftada mağlup olmamasına rağmen güç olarak kendi ile muadil güce sahip (Osmanlıspor hariç) takımlara karşı sadece 1 galibiyet alarak bu sezonun ilk tepkileriyle karşılaşıyordu. Bu 6 haftalık sürecin ardından kendi sahasında Boluspor'a 3-0 kaybeden Horozlar'da teknik direktör Bizati, maç sonunda yaptığı ''Namağlup olmamız takımda baskı yaratıyordu artık üzerimizde baskı hissetmeyeceğiz.'' talihsiz açıklamasıyla tepkileri arttırıyordu. Bana göre bu açıklama herhangi bir takımın teknik direktörü ile yollarını ayırması için oldukça yeterli bir sebepti. Ancak Denizlispor yönetimi bu açıklamayı duymazdan gelerek Bizati ile yola devam etti. Sonraki hafta Kayserispor'a da 3-0 kaybeden Denizlispor kan kaybetmeye devam ediyordu. Oynanan korkak ve kötü futbol taraftarların tepkilerini gitgide arttırıyordu. Kazanılan Adanaspor maçı bile tepkileri azaltmıyordu zira Denizlispor'un oynadığı oyun taraftara hiç ümit vermiyordu. Sonraki hafta Antalyaspor'a da kaybedilmesi bunun bir göstergesi gibiydi. Kalan 6 haftada Denizlispor 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak ilk yarıyı noktalıyordu. Özellikle son kaybedilen Orduspor ve Manisaspor maçları Denizlispor'u düşme korkusuyla baş başa bırakan maçlardı. Kesinlikle kazanılması beklenen bu maçlar kaybedilerek Bizati üzerindeki tepkilerin zirveye ulaşmasına sebep olmuştu. Gösterilen bu kötü performansa rağmen Özcan Bizati'nin görevine siyasi baskı sebebiyle son veremeyen yönetimde artık tepkilerle karşı karşıya kalıyordu. Bizati ise istifa ederek yapması gerekeni geçte olsa yapıyordu fakat istifası kabul edilmiyordu. Bu olaydan sonra yönetime ve Özcan Bizati'ye tepkiler oldukça artmıştı ve Bizati 2.kez istifa etti. İstifası bu kez kabul edildi ve zorda olsa geç de olsa sonunda Denizlispor ile Bizati'nin yolları ayrılmıştı. Bu ayrılıktan sonra Denizlispor yönetimi fazla zaman kaybetmeden takımın başına daha öncede Denizlispor'u çalıştırmış olan Engin İpekoğlu'nu getirdi. Bence Engin İpekoğlu Denizlispor için doğru isimdi ve ikinci yarıda takıma katkısı fark edilecektir.

Oyuncuların İlk Yarı Performansları
KALECİLER
Kazım Sarı: Sezona 1. kaleci olarak başlayan Kazım düşük performans sergiledi ve bazı maçlarda yediği hatalı gollerle dikkat çekti. Zaman zaman formasını kaptıran Kazım, ilk yarıda 11 maçta oynadı ve 13 gol yedi.

İsmail Şahmalı: Kazım'ın ardında 2. kaleci olarak başladığı sezona Kazım'ın gösterdiği kötü performans sonucunda forma şansı bulan İsmail, bu şansı iyi değerlendiremedi. Ligde 5 maçta 9 gol yedi.

Ogün Karakaya: Takımın 3.kalecisi konumundaki Ogün, A takımda forma şansı yakalayamadı.

DEFANSLAR
Ömer Alp Kulga: İlk yarıda Denizlispor adına en başarılı isimdi diyebilirim. Savunmada güven veren bir performans sergiledi. Stoperdeki partneri Mehmet Cansın Çiçek olmalı. İkinci yarıda da bu performansına devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor ve sözleşmesi uzatılmalı diye düşünüyorum.

Mehmet Cansın Çiçek: Kiralık olarak Denizlispor forması giyen isim ilk yarıda 12 maçta forma giydi. Bu maçlarda 4 sarı ve 2 kırmızı kart görerek hırçın bir görüntü sergiledi. Orduspor maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle kadro dışı bırakıldı ancak Engin İpekoğlu'nun gelmesiyle affedildi. Potansiyeli oldukça yüksek ve stoperde Ömer Alp ile iyi bir ikili oluşturuyorlar. Mehmet Cansın ayrıca ilk yarıda attığı 2 kafa golü ile takıma hücumda da katkı verdi.

Cem Tosun: Sezona yedekte başlayan Cem ilerleyen haftalarda formayı kapmayı başarmıştı ancak Şanlıurfaspor maçında sakatlandı ve ilk yarıyı kapatmıştı. Forma şansı bulduğunda başarılı maçlar çıkardı. Stoperde, ön liberoda ve sağ bekte görev alabilir. İkinci yarıda formayı zorlayacaktır.

Rail Malikov: İlk yarıda sadece 1 maçta sonradan oyuna dahil olan Malikov ilk yarı bitmeden Özcan Bizati ile tartışarak ülkesine gönderilmişti. Engin İpekoğlu'nun gelmesiyle tekrar takıma çağrıldı. Forma şansı yüksek değil.

Alperen Babacan: İlk yarının son 5 maçında formayı kapan Alperen henüz 17 yaşında. Sağ bekte ve stoperde görev yapabiliyor. Oynadığı maçlarda fena olmayan performanslar sergiledi. İkinci yarıda forması garanti diyemem ama zorlayacaktır.

Fatih Soyatik: Uzun bir sakatlığın ardından bu sezon yeniden formasına kavuşan Fatih, A takımda maça çıkamasa da U-21 ile başarılı maçlar çıkardı. Stoper ve sağ bek olarak görev alabiliyor. Şu an için alternatif isimlerden biri.

Hakan Ateş: İlk yarıda 9 maçta forma giyen sağ bek, Adanaspor maçının uzatma dakikalarında attığı golle takıma önemli bir galibiyet kazandırmıştı. Geçen sezon Engin İpekoğlu ile Fethiyespor'da birlikte çalışan oyuncunun ikinci yarıda performansını arttırarak daha fazla forma şansı bulacağını düşünüyorum.

Mustafa Keçeli: 37 yaşında ve büyük bir iyi niyetle oynuyor fakat artık bu seviyede kalmasının zor olduğunu düşünüyorum. Umarım ikinci yarıdaki performansıyla yanıltır.

Gökhan Dinçer: Mustafa Keçeli'nin düşük performans sergilediği anlarda dahi formayı almakta zorluk çekti. Ancak tıpkı Hakan Ateş'te olduğu gibi Gökhan'da geçen sezon Fethiyespor'da Engin hoca ile birlikte çalışmıştı. Bu avantajı ikinci yarıda kullanmasını ve sol bekte formayı almasını bekliyorum.

ORTA SAHALAR
Bülent Ertuğrul: İlk yarıda 13 maçta oynadı ve 2 gollük bir katkı verdi. İlerleyen yaşına rağmen savaşmaya devam ediyor. Forma savaşının içinde olur. Takımın kaptanı ve gençlere ağabeylik yapıyor.

Veli Acar: Orta sahada Denizlispor adına oyunu iki yönlü oynamaya çalışan belki de tek isim. Birçok mevkide oynayabilen joker bir oyuncu. İkinci yarıda da hırsıyla ilk 11'e yakın isimlerden olduğunu düşünüyorum.

Burak Karaduman: Çoğunda sonradan oyuna girerek ilk yarıda 11 maçta forma şansı buldu. Futbol hayatı boyunca sert futbolu ve çok kart görmesiyle bilinen futbolcu ilk yarıda 5 sarı 1 kırmızı kart gördü. İkinci yarıda forma için savaşmalı.

Mert Çakar: Geçtiğimiz sezona oranla daha az forma bulan Mert, ilk yarının son 6 haftasında forma şansı yakaladı. Enerjik ve hırslı futboluyla dikkat çekiyor ancak teknik kapasitesi düşük ve hücuma katkısı oldukça az eğer bu noktalarda kendini geliştirebilirse ikinci yarıda formayı alabilir.

Fatih Çakır: Sezon başında 3.Lig'den gol kralı olarak gelen Fatih, ilk yarıda Denizlispor forması ile 10 maçta forma giydi ancak ilk 11'de çıktığı 5 maçın tamamında oyundan alındı. Fiziki kalitesi bu lig için biraz düşük kaldı. Eğer bunu geliştirebilirse teknik kapasitesi oldukça yüksek ve ikinci yarıda forma savaşının içinde yer alabilir. Orduspor maçında frikikten 1 gol attı ayrıca 2 asisti var.

Cihan Özkaymak: Sezona sakat giren Cihan, son haftalarda kısa süreler bulsa da form yakalayamadı. İkinci yarı için forma şansı kolay değil.

Erçağ Evirgen: Erçağ bu lig için önemli oyunculardan biri ancak ilk yarıda Denizlispor forması altında çok başarılı geçirdiğini söyleyemeyiz. Golle tanışamadı, 4 asisti var. İkinci yarıda performansını arttırması ve biraz zayıflaması gerekiyor.

Muhammed Himmet Ertürk: İlk yarının son 7 maçında formayı kapan Muhammed Himmet, başarılı performansıyla ilk yarıda Denizlispor adına dikkat çeken performansların başında geliyor. Sağ kanatta forma şansı bulan futbolcu bana Gökhan Gönül'ün ilk yıllarını hatırlatıyor. Gerek hızı gerek zorlayıcılığı gerekse saçlarıyla. 1.Lig için sağ önde yeterli gibi görünse de bence savunmasını da geliştirerek sağ beke geçerse seviye atlayabileceğini ve büyük takımlara gidebileceğini düşünüyorum. İlk yarıda skora 3 asistlik katkı verdi. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor elden kaçırılmadan sözleşmesi uzatılmalı.

Şevki Çınar: Denizli halkı ve Türk futbolu Şevki'den önemli gelişmeler ve iyi performanslar bekliyor. Fakat Şevki ilk yarıda sergilediği performansla bizleri üzdü ve geçen sezonki performansını arattı. Çok maçta oynamasına rağmen az süreler alan futbolcu skora sadece 1 asistlik katkı yapabildi. İkinci yarıda göstereceği gelişim önemli ve yeni transfer etkisi yaratabilir. Daha çok çalışmalı.

Iliyan Yordanov: Sezon başında yazdığım yazıda Yordanov bu takımın her şeyi demiştim. Yordanov'un düşük performansı Denizlispor'u oldukça etkiledi. Bildiğimiz Yordanov gibi oynarsa ikinci yarıda Denizlispor'u yukarılara taşıyabilir. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor takımda tutulmalı.

FORVETLER
Georgi Andonov: 5 maçta forma giydikten sonra sakatlanan Andonov takıma 2 gollük katkı yaptı. Tedavi süreci devam ediyor. İyileşmesi hücum zenginliği adına iyi olacaktır.

Tsvetan Genkov: Sezonun ilk maçından sonra sakatlanan Genkov, 11 maçta forma giyebildi ve skora 6 gollük bir katkı yaptı. İyi beslenirse ikinci yarıda da gollerine devam edecektir. Güçlü fiziği ile savunmaları yıpratıyor.

Emrah Bozkurt: Özcan Bizati'nin özellikle takıma katılmasını istediği Emrah 13 maçta forma giydi ve yalnızca 2 asist yapabildi. Etkisiz performansına devam ederse ikinci yarıda bu kadar fazla forma şansı yakalayamaz.


İkinci Yarı Beklentileri
        Denizlispor'da şuan takımdan ayrılan herhangi bir isim olmadığı gibi takıma katılan bir isim de yok. Hatta geçtiğimiz günlerde transfer yapılmayacağı açıklandı. Denizlispor'un kadrosunda iyi futbolcular var ama ilk yarıdaki performansları düşük kaldı. Eğer bu futbolcular performanslarını arttırırsa zaten takıma transfer katkısı yapacaklardır. Yine de orta sahada oyunu iki yönlü oynayabilen bir oyuncu (sezon başında elden kaçırılan Barış Örücü gibi) ve forvete (geçen sezon Fethiyespor'da Engin İpekoğlu ile çalışan Artun Akçakın gibi) birer takviye kadro kalitesi ve derinliği adına Denizlispor için harika olur.

        İkinci yarıda Denizlispor'un düşme korkusu yaşayacağını sanmıyorum ancak play-off hedefi de oldukça zor. Denizlispor'a ikinci yarıda yeni teknik direktörü Engin İpekoğlu yönetiminde başarılar dilerim. Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder