21 Ocak 2015 Çarşamba

Röportaj: Beykan Şimşek

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giyen Fenerbahçe'nin genç yeteneği Beykan Şimşek. Beykan'la geçmişini, bu sezonu ve gelecek hedeflerini konuştuk.

Merhabalar Beykan. Klasik bir soruyla başlayalım, futbola nasıl başladın?
        Babam eski bir futbolcu olduğu için küçüklüğümden beri futbol topuyla büyüdüm.12 yaşıma kadar bireysel olarak sadece babamla çalıştım, daha sonrasında lisanslı oynadım. Futbol hayatım böyle başladı diyebilirim.

Fenerbahçe alt yapısına Isparta’dan transfer oluyorsun. Nasıl gerçekleşti bu transfer?
        12 yaşımdayken Isparta'da babamında antrenör olduğu Isparta Gençlerbirliği takımı kuruldu, ilk kez lisanslı olarak orada başladım. Daha sonra Ülkü İlköğretimokulu ile Danone Cup'a katıldık oradan Akdeniz karmasına seçildim ve daha sonra Fransa'ya ülkemizi temsilen gidecek 14 kişilik kadroya seçildim. Fenerbahçe'ye transferim de ondan sonra oldu.

Fenerbahçe alt yapısında, akademi liginde, birçok kez iyi performans gösterdin ve Ocak 2013’te profesyonel yapıldın. Profesyonel imzayı atmak nasıl bir duyguydu?
        7 sene altyapasında oynadığım Fenerbahçe'de kimsenin bilmediği ve yaşamak istemiyeceği zorluklar yaşadım bireysel ve ailevi olarak ama koyduğum ve başarmak istediğim bir hedefim vardı, bunu gerçekleştirmek için güçlü olmam gerektiğinin farkına vardım. İmza attığım tarihe kadar ise bunun için çalıştım. İmza attığım anda hissettiklerim anlatılmayacak kadar büyük bir mutluluk ve gururdur benim için.

Fenerbahçe formasıyla ilk profesyonel maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor’a karşı çıktın ve ilk maçında golle buluştun? Neler hissettiklerini anlatır mısın?
        Attığım gol hayallerime bir adım daha yaklaştığımı hissetiren bir goldü. O zamana kadarki çalışmalarımın, fedakarlıklarımın karşılığını aldığımı hissettim. Benim için hiç unutulmaycak bir andı. Bana bu anı yaşamamı sağlayan Aykut hocam ve golden sonra beni yücelten bir harekette bulunan Cristian Baroni'ye kalesinden çıkıp yanıma kadar gelen Volkan abime ve diğer takım arkadaşlarıma bana destek oldukları için buradan bir kez daha teşekkür ederim.

Geçtiğimiz seneyi Karabükspor’da geçirdin. Kariyerin açısından geçtiğimiz seneyi nasıl değerlendiriyorsun?
        Orada iyi ve kötü birçok tecrübe edindim. Oynamak istediğim bir lig, oynamak istediğim bir takım ve çalışmak istedigim bir hoca için tercih ettim. Güzel insanlar tanıdım, güzel arkadaşlıklarım oldu fakat futbol anlamında istedigim, hedefledigim şeylere pek ulaştığımı söyleyemem. Yine de benim için güzel bir yıldı.   

Şu anda Adana Demirspor’dasın ve hedefiniz şampiyonluk. Kendi açından ve takım açısından bu sene nasıl gidiyor?
        Ligin başlamasına 10 gün kala kurulan bir ekip olsak da Ünal Hoca bize o gün bile hedefimiz şampiyonluk olduğunu, bize güvendiğini ve istediğimiz anda herşeyi yapabilecegimizi söylemişti. Takım içindeki arkadaşlığımızı gün geçtikçe geliştirdik, birbirinmizi daha iyi danıdık ve ligin başından itibaren taraftarımızın da desteğiyle bu zamana kadar başarılı bir şekilde gedik ve istedigimiz konumdayız. Hedefimiz sezon sonu şampiyonluk fakat bizden beklentiler artık daha fazla biz bu beklentileri karşılayacak bir takımız ve sezon sonu herkes bunu görecek.

PTT 1.Lig ve Süper Lig’de forma şansı bulmuş bir isimsin. İki ligin arasında ne gibi farklar var sence?
        PTT 1.Lig daha fiziki güç ve mücadeleye dayalı bir lig, Süper Lig ise hepsini kapsayan fakat zeka ve tekniğin daha ön planda oldugu bir lig bence.

A takımda sana ilk kez forma şansı veren Aykut Kocaman hakkında neler düşünüyorsun?
        Aykut hocayı tanıdığım için, onunla çalışma şansı bulduğum için mutluyum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Sadece ben değil Recep, Salih ve diğer genç oyuncular için de önemli bir isimdi Aykut Hoca. Mükemmel bir insan ve gerçekten karakterli birisi. Ondan çok şey öğrendim, hayatımdaki yeri her zaman ayrı olacak.

Milli takımımızın alt yaş kategorilerine 44 defa çağrılmışsın. Milli formayı terletmek nasıl bir duygu? A Milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?
        Milli değerler benim için çok önemli ay-yıldızımızı gurula taşımaktan her zaman onur duydum ve milli takımda oynadıgım herzaman, her maç elimden geleni yapmaya çalıştım. İnşallah bundan sonra hedefim A milli takım, orası için elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım.

Milli formayı giymende büyük payı olan milli takım hocalarıyla hala görüşüyor musun? Onlar hakkında neler söyleyebilirsin?
         Hepsi farklı farklı karaktere sahipti, tüm hocalarımdan öğrendiğim şeyler oldu. Hala görüşüyorum diyebilecegim kişiler ise Abdullah Ercan, Tahir Karapınar ve Volkan Kazak. 

Kendi mevkinde örnek aldığın futbolcular kimlerdir?
         Dünyada birçok oyuncu var ve hepsini izlemek onlardan birşeyler öğrenmeye çalışmak çok keyifli. Cristiano Ronaldo ve Neymar her zaman keyifle izlediğim ve ciddi anlamda bazı şeyler öğrendiğim oyuncuların başında.fakat birini söylemem gerekirse benim için gerçekten Arda Turan'dır.

Kendinde geliştirmen gereken noktalar olduğunu düşünüyor musun? Beğendiğin özelliklerin neler?
         Oyunu zekice oynamaya çalışırım, top gelmeden düşünürüm, adam eksiltirim, dar alanda iyi şeyler yaparım, boyum kısa olmasına rağmen iyi bir sıçrama yetenegim var. Fakat bunları her zaman geliştirmeye devam ediyorum ve ekstra çalışmayı cok seviyorum. Eksik gördüğüm yönlerim; topu aldığım anda daha hızlı hareket etmeliyim ve her zaman oyunun içinde kalmalıyım.

Fenerbahçe’ye geri dönme hedefinin olduğunu biliyoruz. Geleceğinle ilgili planlarında başka neler var? Yurt dışında oynamak istiyor musun?
        Yurtdışında oynamayı herkes ister fakat hazır bir şekilde gitmek daha iyi bir tercih olur ben de bunun için çalışıyorum ve öncelikli hedefim şu an bulunduğum Adana Demirspor takımında şampiyonluk yaşamak daha sonra Fenerbahçe'ye döneceğim inşallah burada kalıcı olabilirim ve hedeflerime ulaşmayı Fenerbahçe forması altında devam ettiririm.

Bu zamana kadar bir çok teknik direktör ile çalıştın. Sana en çok katkı sağlayan hoca kim oldu?
        Dediğim gibi hepsi birbirinden farklıydı ve haliyle hepsinden farklı şeyler öğrendim. Bu beni saha içinde de saha dışında da daha güçlü biri yaptı. Hayatımı degistirebileceğime inandığı ve bana tam anlamıyla güvendiği için Aykut Hocam benim için ayrı bir isim.

Ülke futbolundan konu açarsak, ülke futbolumuzda gençlere bakış açısı nasıl sence?
        Bu konu bence ne kadar konuşulursa konuşulsun düzelmesi zor bir durum. Artık tüm genç oyuncular Türkiye'de genç oyuncunun oynamasının zor oldugunu düşünüyor ve umutsuz bakıyorlar. Bunu degistirebilecek hocalar ve oyuncular da çok az. Bence federasyonda bunun için çok şey yapmıyor takımlar ve çoğu hocalar başarı ve sonuca yönelik olduğu için cesaretli davranamıyorlar. Bence federasyon kadroda bulundurma değil 1 genç oyuncu sahada oynatma kuralı getirse daha çok rekabet olur oyuncular daha ön plana çıkar ve daha çok çalışıp düşünce yapılarını değiştirebilirler.

Antrenmanlar, maçlar ve kamplar dışında boş kalan zamanlarında neler yapıyorsun?
        Kendimi her anlamda değiştirmeye ve geliştirmeye calısıyorum. İngilizce ve İspanyolca dersleri alıyorum, kitap okuyorum ve boksa gidiyorum. Çoğu zamanımı işte köpeğim Tyson'la geçiriyorum.

Adana şehri Süper Lig’e fazlasıyla hasret kaldı. Bu sene Adana Demirspor’un performansı nedeniyle büyük bir beklenti var. Bu beklenti takım olarak üzerinizde baskı yaratıyor mu?
        Bence biz iyi oyunculardan kurulu, karakterli bir takımız. Aynı şekilde hocalarımız ve yönetimimiz bizi sonuna kadar destekliyor. Süper Lig'e çok yakışacak bir taraftarımız var, bunun bilincindeyiz ve sadece hedefimize odaklıyız. Önümüze çıkacak her sorunu da halledebileceğimizi düşünüyorum.

Adana Demirspor taraftarı için neler söyleyebilirsin?
        PTT ligini geçiyorum Süper Lig'de bile çoğu takımdan fazla passolig alan taraftarımız var kesinlikle Türkiye'nin ve Süper Lig'e çıktığımızda dünyanın konuşacağı bir taraftar topluluğu olarak görüyorum onları. Bize her maç verdikleri muhteşem destekten dolayı her birine kendim ve takım arkadaşlarım adına teşekkür ederim

Adana şehri hakkında neler düşünüyorsun?
        Havasıyla, iklimiyle, yemekleriyle çok güzel bir şehir. Çok kolay alıştım, uyum sorunu olmadı. Burada olmaktan çok mutluyum.

Unutamadığın maçın ve en anlamlı golün hangisi?
        Bursaspor'a karşı attığım gol. Sanırım hayatımın sonuna kadar bu hiç değişmeyecek.

Röportaj: Ali KARAKAŞ / Uğur YILMAZ
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder