15 Ocak 2015 Perşembe

Süper Lig'in İstatistik Kralları

Spor Toto Süper Lig’de 36 puan toplayan Fenerbahçe ilk yarıyı lider kapattı. 35’er puanlı Beşiktaş 2. ve Galatasaray ise 3. sırada yer aldı.

Puan tablosunda düşme potasında 14’er puanlı iki ekipten Çaykur Rizespor 16 ve Sivasspor 17. sırada bulunurken; 12 puanı olan Balıkesirspor ise ligin dibine demir atmış durumda...

Peki Süper Lig’de mücadele eden takımları sezonun ilk devresinde sırtlayan isimler kimler? Yazarımız Kaşif Yavaş, Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk bölümünde tüm takımların en dikkat çeken oyuncu performanslarını okuyucularımız için yazıya döktü.

FENERBAHÇE
2014-15 sezonuna İsmail Kartal yönetiminde giren Fenerbahçe, ilk devreyi lider tamamladı. Ligin en az mağlubiyet alan ekibi olan Fenerbahçe 11 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 36 puan topladı.

Sarı-lacivertlilerde 16 hafta boyunca forma giyen 4 oyuncu oldu. Bu oyunculardan Gökhan Gönül(1432 dakika), Dirk Kuyt(1387 dk.) ve Mehmet Topal(1385 dk.) aynı zamanda takımın en uzun süre forma giyen isimleri olurken; liderin tüm maçlarda sahaya çıkmayı başaran diğer ismi Moussa Sow olarak kayda geçti.

Fenerbahçe’de topla en çok oynayan oyuncular listesinde ilk iki sırayı bekler aldı. Sağbek Gökhan Gönül’ün 1208 kez ile ilk sırada olduğu listede sol bek Caner Erkin 1125 kez ile ikinci ve Mehmet Topal 1074 kez ile üçüncü sırada yer aldı.

Kanarya’nın en çok gol girişiminde bulunan oyuncuları Hollandalı yıldız Dirk Kuyt(127), Gökhan Gönül(107) ve Caner Erkin(106) olarak dikkat çekti.

Hücum bölgesine atılan top istatistiğindeyse 197 kez ile Caner Erkin başı çekerken; başarılı sol beki 141 kez ile Emre Belözoğlu ve 121 kez ile Gökhan Gönül takip etti.

İsmail hocanın ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan isim, en yakınındaki arkadaşına bile 2 kat fark atan Caner Erkin oldu. 211 kez ile zirvede bulunan Erkin’den sonra ise 101 kez ile Gökhan Gönül, 81 kez ile Kuyt geliyor.

Öte yandan liderin kaleyi en çok düşünen oyuncuları ise 41 şut atan Senegalli forvet Sow, 33 şutu bulunan Kuyt ve 22 şut çeken Emenike oldu.

Fenerbahçe’de Mehmet Topal’ın 30 faulle takımının en fazla faul yapan oyuncusu olması da dikkatlerden kaçmadı.

BEŞİKTAŞ
Galatasaray’la oynadığı derbi mücadeleyi 2-0 kaybeden Beşiktaş, bu sonuçla liderlik koltuğunu Fenerbahçe’ye devrederek ligin ilk yarısını 2. sırada tamamladı. Beşiktaş, Süper Lig’in deplasman maçlarında en fazla puan toplayan ekibi olarak dikkat çekti.

Teknik Direktörü Slaven Bilic’in 16 hafta boyunca sahaya sürdüğü oyuncusunun bulunmadığı Beşiktaş’ta, en uzun süre forma giyen oyuncu 1343 dakika ile Atiba Hutchinson oldu.

Atiba ayrıca 939 kez ile Siyah-beyazlılarda topla en çok buluşan isim de olurken, Kanadalı yıldızı 764 kez ile Gökhan Töre ve 722 kez ile play-maker Sosa takip etti.

Kara Kartal’ın gol girişiminde en fazla yer alan oyuncular listesinde ise Gökhan Töre zirve koltuğunda oturuyor. 71 kez gol girişiminde yer alan milli futbolcunun ardından 65’er kez ile Sosa ve Atiba; 59 kez ile de Olcay Şahan geliyor.

Hücum bölgesine atılan top verilerine bakıldığında 107 kez ile liste başında Jose Sosa’nın olduğu görülüyor. Arjantinli maestroyu 99 kez ile Gökhan Töre ve 85 kez ile Ramon Motta izledi.

Kara Kartal’ın ceza alanına atılan top istatistiklerinde bayrağı 129 kez ile Gökhan Töre göğüsledi. Genç kanat oyuncusuyla birlikte listeye giren diğer isimlerse 120 kez ile Sosa ve 58 kez ile Oğuzhan Özyakup oldu.

Takımın en çok şut atan isimleri ise Demba Ba(28), Cenk Tosun(23) ve Olcay Şahan(20) olarak dikkat çekti.

Öte yandan Bilic’in en fazla faul yapan öğrencisi takımın ‘deli’si Veli Kavlak oldu.

GALATASARAY
Sezona İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile başlayan Galatasaray, üst üste kötü sonuçlar alınca göreve Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi. Hamzaoğlu yönetiminde ayağa kalkan Sarı-kırmızılılar devreyi 35 puanla 3. sırada bitirdi.

Galatasaray’da ligin ilk devresinde oynanan tüm maçlarda forma şansı bulan 3 isim var: Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz. Takımın en uzun süre forma giyen oyuncuları Selçuk İnan(1440 dakika), Burak Yılmaz(1402 dk.) ve Aurelien Chedjou(1260 dk.) oldu.

Aslan’ın topla en çok buluşan oyuncular listesinde zirvenin sahibi 1204 kez ile Selçuk İnan olurken; Hollandalı yıldız Wesley Sneijder 846 kez ile ikinci, Felipe Melo 680 kez ile üçüncü sırada yer buldu.

Galatasaray’da en fazla gol girişiminde bulunan oyuncular sırasıyla Sneijder(119), Selçuk İnan(115) ve Burak Yılmaz(90) olarak dikkat çekti.

Hücum bölgesine atılan top istatistiklerinde ise listenin en başında bu kez Selçuk İnan(161) bulunurken; milli oyuncuyu Sneijder(151) izledi. Takımın hücum bölgesine en fazla top gönderen 3. isminin, Melo’yu dahi geride bırakan stoper Chedjou(102) olması da gözlerden kaçmadı.

Hamzaoğlu’nun ceza alanına en fazla top taşıyan aslanı,
105 kez ile Wesley Sneijder oldu. Sneijder’in ardından 77 kez ile Selçuk İnan, 53 kez ile Sabri Sarıoğlu geldi.

Sarı-kırmızılılarda rakip kaleyi en çok hedef alanlar listesindeyse en başta yine Sneijder’ı görüyoruz. 50 şutu bulunan Hollandalıyı 43 şut ile Burak Yılmaz ve 18 şut ile Umut Bulut takip ediyor.

Öte yandan Burak Yılmaz, 49 kez ile Galatasaray’ın en fazla faul yapan oyuncusu oldu.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını 4. sırada tamamlayan İstanbul Başakşehir, oynadığı futbolla tüm otoritelerin takdirini topladı. 27 puana sahip olan Turuncu-lacivertliler ayrıca ligin ilk yarı istatistiklerini alt-üst etmeyi de başardı.

Abdullah Avcı’nın öğrencileri arasında 16 hafta boyunca sahaya çıkan tam 5 oyuncu bulunuyor. Bu oyuncular arasında 1440 dakika sahada kalan Volkan Babacan, Uğur Uçar ve Yalçın Ayhan en fazla oynama süresinde zirveyi paylaştı. Bosna-Hersekli kanat Edin Visca(1424) ve stoper Alexendru Epureanu(1296) da listede ilk üçe giren diğer iki oyuncu oldu.

Başakşehir’in topla en çok oynayan isimleri arasında Mahmut Tekdemir(754), Marcio Mossoro(711) ve Doka(709) yer aldı.

Avcı’nın ekibinde gol girişiminde yer alma sayısında 95 kez ile bayrağı çeken Edin Visca’yı, 94 kez ile Doka ve 91 kez ile golü koklayan adam Semih Şentürk takip etti.

Turuncu-lacivertlilerin hücum bölgesine en fazla top taşıyan oyuncusu 114 kez ile Marcio Mossoro olurken; Brezilyalı orta sahanın hemen altında 103 kez ile Uğur Uçar, 91 kez ile Mahmut Tekdemir bulunuyor.

Ceza alanına top taşıma istatiklerine bakıldığındaysa listenin başında sol kanat Doka görülüyor. 99 kez ceza alanına top ulaştırmayı başaran Doka’dan sonra ise Mossoro(95) ve Visca(68) geliyor.

Öte yandan takımın en çok şut çeken isimleri, iki kanat oyuncusu Doka(43) ve Visca(41) olurken; Semih Şentürk 35 kez ile sıralamanın üçüncüsü oldu.

7 golle takımının en skoreri konumunda bulunan Semih Şentürk, ayrıca yaptığı 34 faulle de takımın en faullu oyuncusu olarak dikkat çekti.

BURSASPOR
Süper Lig’e kötü başlasa da kaliteli kadrosunun ağırlığını haftalar geçtikçe rakiplerine hissettiren Bursaspor, ilk devreyi 26 puanla 5. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip son 11 haftada sadece olaylı geçen Karabükspor deplasmanından puansız döndü.

Bursaspor’da ligin geride kalan 16 haftasında da sahaya çıkan 2 oyuncu bulunuyor: Harun Tekin ve Şener Özbayraklı. Harun ve Şener, aynı zamanda 1440’ar dakika sahada kalarak takımın en uzun süre forma giyen oyuncuları olurken; en uzun süre forma şansı bulan ikinci isim Belluschi(1350 dk.), üçüncü isim de Aziz Behich(1348) olarak kayda geçti.

Timsah’ın topla en fazla oynayan oyuncuları listesinde 956 kez ile Fernando Belluschi ilk sıranın sahibi iken; Arjantinli futbolcunun ardından Josue(935) ikinci ve Şener Özbayraklı(917) üçüncü sırada yer aldı.

Yeşil-beyazlı ekipte gol girişiminde yer alma verilerinde ise listenin en üstünde Josue(131), Volkan Şen(120) ve Belluschi(115) bulunuyor.

Öte yandan hücum bölgesine atılan top sayısında 154 kez ile zirvenin sahibi olan Josue’yi, 149 kez ile Belluschi, 105 kez ile de Şener takip etti.

Şenol Güneş’in ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncu da Josue oldu. 154 kez ile liste başı olan takımın maestrosunun hemen altında ise 150 kez ile Volkan Şen ve 78 kez ile Belluschi yer aldı.

Kaptan Volkan Şen’in 47 kez ile en fazla şut çeken oyuncu olduğu Timsah’ta, gol kralı Fernandao da 45 şut attı. Timsah’ta en fazla şut atan oyuncular arasında üçüncü sırayı ise 24 ‘er kez ile Josue ve Belluschi paylaştı.

Şenol hocanın öğrencileri arasında en fazla faul yapan oyuncu ise Fernandao(45) oldu.

TRABZONSPOR
Halilhodzic yönetiminde üst üste kötü sonuçlar alan Trabzonspor, yola Ersun Yanal'la devam kararı alarak üst sıralara yükselmeyi başardı. 8 kez ile Kayseri Erciyesspor'la birlikte ligin en çok berabere kalan ekibi olan Karadeniz fırtınası, 16 haftanın sonunda topladığı 23 puanla 6. sıranın sahibi oldu.

Kalabalık kadrosunda 16 maçta da forma giyen oyuncusu bulunmayan Trabzonspor'da en uzun süre forma alan futbolcu 1296 dakika ile Carl Medjani oldu. 29 yaşındaki Cezayirliyi 1107 dakika ile mevkidaşı Belkalem ve 1080 dakika ile Jose Bosingwa takip etti.

Trabzonspor'un topla en fazla oynayan oyuncuları Medjani(803), Bosingwa(795) ve Mehmet Ekici(724) oldu.

Bordo-mavilelerde gol girişminde yer alma istatistiklerine bakıldığında Mehmet Ekici'nin 96 kez ile listenin lideri olduğu görülüyor. Ekici'nin ardından 68 kez ile Özer Hurmacı ve 67 kez ile de Bosingwa geliyor.

Hücum bölgesine atılan top verilerinde ise zirvede bir stoper olarak Carl Medjani'nin bulunması dikkat çekti. 29 yaşındaki başarılı defans oyuncusunu ilerleyen yaşına rağmen 117 kez ile Bosingwa ve 111 kez ile Mehmet Ekici izledi.

Öte yandan ceza alanına atılan top sayısında 128 kez ile Mehmet Ekici zirvede yer alırken, 84 kez ile Yusuf Erdoğan ve 82 kez ile Bosingwa maestronun hemen altına isimlerini yazdırdı.

Yanal'ın ekibinde en fazla şut atan oyuncular ise yıldız forvet Oscar Cardozo(34), Mehmet Ekici(30) ve Yusuf Erdoğan(28) oldu.

Bordo-mavililerin en fazla faul yapan oyuncusu da 27 kez ile Medjani olarak kayda geçti.

KASIMPAŞA
Geçtiğimiz sezon kurduğu kadroyu büyük ölçüde koruyan Kasımpaşa, ligde ilk yarıyı 23 puanla 7. sırada kapattı.

Kasımpaşa’nın 16 haftada da sahaya çıkan oyuncuları sol bek Sancak Kaplan, Andreas Isaksson ve Oscar Scarione oldu. Takımın en uzun süre forma giyen isimleri 1355 dakika ile Sancak, 1283 dakika ile Andre Castro ve 1260 dakika ile de Ryan Donk oldu.

Paşalıların topla oynama sayılarında Andre Castro 974 kez ile zirve sahibiyken, çift yönlü orta sahayı takımın iki kanat oyuncusu olan Ryan Babel(787) ve Tunay Torun(704) takip etti.

Şota’nın ekibinde en fazla gol girişiminde bulunan oyuncular ise 127 kez ile Babel, 113 kez ile Tunay Torun ve 112 kez ile de Castro olarak kayda geçti.

Hücum bölgesine atılan top verilerinde Castro 152 kez ile bayrağı taşırken, başarılı orta sahanın en yakın takipçileri 21 yaşındaki genç ön libero Alpaslan Öztürk(109) ve stoper Ryan Donk(108) oldu.

Lacivert-beyazlılarda ceza alanına top taşıma istatistiklerine bakıldığındaysa liste başında 127 kez ile Tunay Torun’un olduğu görülüyor. Torun’un ardından 90 kez ile Babel ikinci, sadece 9 maçta oynamasına karşılık 78 kez ile Tabare Viudez de üçüncü sırayı aldı.

Şota’nın en fazla şut çeken oyuncuları listesinde Adem Büyük ve Ryan Babel’in zirve ortaklığı bulunuyor. 47’şer kez kaleyi düşünen ikiliyi ise 36 şutla Tunay Torun, 30 şutla Arjantinli hücumcu Scarione izledi.

Öte yandan takımın en fazla faul yapan oyuncusu 108 kez ile Ryan Donk oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ
Sezonun ilk 3 maçına sırasıyla Gökhan Gedikali, Mustafa Kaplan ve Osman Naci Işılar yönetiminde çıkan Gençlerbirliği, Balıkesirspor mücadelesi öncesinde İrfan Buz’u göreve getirdi. Yeni teknik direktörüyle taşları rayına oturtan ve son 5 haftayı namağlup kapatan Kırmızı-siyahlılar ilk devre tatiline 8.’lik koltuğunda girdi.

Gençlerbirliği’nde 16 haftanın tamamında forma giyen isimler Dusko Tosic ve Ahmet Çalık oldu. Çalık ve Tosic ayrıca 1440 dakika ile takımın en uzun süre forma şansı bulan oyuncuları olurken, ikiliyi 1350 dakika ile 10 senedir takımda bulunan Hakan Aslantaş takip etti.

İrfan hocanın ekibinde topla en fazla oynayan oyuncular listesini geri hattan olan isimlerin doldurması dikkat çekti. 1002 kez ile Sırp stoper Tosic’in 1 numarayı kaptığı listede, 950 kez ile sağ bek Hakan Aslantaş ikinciliğin ve 818 kez ile 20 yaşındaki genç sol bek Ahmet Çalık üçüncülüğün sahibi oldu.

Başkent temsilcisinin gol girişiminde en fazla bulunan oyuncularına bakıldığında Bogdan Stancu’nun 64 kez ile lider konumda olduğu ve Tosic(61) ile Hakan Aslantaş’ın(57) da listenin ilk üçünü doldurduğu görülüyor.

Hücum bölgesine atılan toplarda ise Hakan Aslantaş 140 kez ile en üst sırada yer aldı. Stoper olmasına karşılık hemen hemen her istatistiğe ismini yazdıran Tosic, 133 kez ile takımın hücum bölgesine en fazla top atan ikinci oyuncusu da olurken; üçüncü isimse Jean Jacques Gosso(87) olarak kayda geçti.

Öte yandan Buz’un gençleri arasında ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncular Hakan Aslantaş(68), Tosic(67) ve Guido Koçer(50) olarak göze çarptı.

Gençlerbirliği’nde ayrıca Stancu(29), Guido Koçer(18) ve Nemanja Tomic(13) takımın en fazla şut atan oyuncuları olarak isimlerini yazdırdı.

Takımın en fazla faul yapan oyuncusu da 26 kez ile forvetin güvenilen ismi Bogdan Stancu oldu.

MERSİN İDMANYURDU
PTT 1. Lig’den yeni yükselmiş olmasına karşılık Süper Lig’e kolay adapte olan Mersin İdmanyurdu, ilk devreyi 22 puanla 9. sırada kapattı.

Güney ekibinin 16 hafta boyunca sahada olan tek ismi tecrübeli stoper Servet Çetin oldu. 1440 dakika ile en fazla süre alan oyuncu olan Servet Çetin’i, 1319 dakikayla Gökçek Wederson ve 1184 dakikayla Abdul Khalili takip ediyor.

Kırmızı Şeytanlar’ın topla en çok oynayan ismi 970 kez ile Wederson olurken; 725 kez ile Serkan Balcı ikinci, 619 kez ile Loret Sadiku üçüncü sıranın sahibi oldu.

Gol girişiminde bulunma istatistiklerinde listenin başında Nakoulma(84) bulunurken; sıralamanın ilk üç sırasını ise Wederson(82) ve Tita(74) doldurdu.

Kırmızı-lacivertlilerde hücum bölgesine atılan toplarda ilk iki sıranın sahipleri sağ ve solbeklerin olması dikkat çekiyor. Zira solbek Wederson 149 kez ile zirve sahibiyken, sağbek Serkan Balcı da 136 kez ile ikinci sırada bulunuyor. Bu iki tecrübeli oyuncunun ardından ise bir başka tecrübeli isim Tita(89) geliyor.

Mersin’de ceza alanına atılan top verilerine bakıldığında 129 kez ile yine Wederson’un bayrağı çektiğine tanık oluyoruz. Brezilyalının en yakın takipçileri ise 97 kez ile Tita ve 52 kez ile Nakoulma oldu.

Öte yandan Kırmızı-lacivertlilerin en fazla şut atan oyuncularında Tita ve Nakoulma 21 kez ile zirveyi paylaşırken; 19 şutlu Khalili ikinci, 18’er şutlu Oktay Delibalta ve Marco Futacs üçüncü sıranın ortakları oldu.

Rıza Çalımbay’ın en fazla faul yapan öğrencisi ise Futacs olarak kayda geçti.

GAZİANTEPSPOR
Gaziantepspor’un ilk 16 hafta boyunca sahada olan iki futbolcusu bulunuyor: Şenol Can ve Luis Chico. Takımın aynı zamanda en uzun süre forma şansı bulan isimleri de olan Şenol ve Chico 1440 dakika oyunda kaldı. Güneydoğu ekibinin en uzun süre forma alan diğer isimleri Elyasa Süme(1350) ve Gbenga Arokoyo(1094) oldu.

Okan Buruk’un ekibinde topla en fazla oynayan oyuncu 87 kez ile Chico iken, CHİCO’yu 846 kez ile Şenol Can ve 550 kez ile Mustafa Durak izledi.

Kırmızı-siyahlıların gol girişiminde yer alma istatistiklerinde Chico(65) liste başıyken, Şenol Can(60) ikinci ve Muhammet Demir(53) üçüncü sıranın sahibi oldu.

Gaziantepspor’un hücum bölgesine atılan top sayılarında da zirve koltuğunda 127 kez ile Chico oturuyor. Chico’nun ardından 117 kez ile Şenol Can ve 94 kez ile Elyasa geldi.

Ceza alanına taşınan top listesinde ise 85 kez ile Gökhan Süzen’in liderliği bulunuyor. Listenin diğer isimleri sözleşmesi feshedilen İbrahim Akın(58) ve Şenol Can(48) oldu.

Şahinler’in en fazla şut atan oyuncularına bakıldığında Muhammed Demir(25), İbrahim Akın(17) ve Mustafa Durak’ın(16) rakip kaleyi en fazla düşünen isimler olduğu görülüyor.

Güney’in Yıldızı’nda en fazla faul yapan isimler ise Gökhan Süzen ve Chico oldu.(30’ar faul)

AKHİSAR BELEDİYESPOR
İlk 6 hafta içinde aldığı 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle lige hızlı bir başlangıç yapan Akhisar Belediyespor, ilk devreyi 17 puanla 11. sırada bitirdi. 7. haftadan itibaren form düşüklüğü yaşayan ve son 10 haftadır 3 puan alamayan Yeşil-siyahlılarda bu kötü gidişat, 15. haftada teknik direktörün istifasını da beraberinde getirmişti.

Mustafa Reşit Akçay’ın yerini Roberto Carlos’la dolduran Akhisarspor’un, ligin ilk devresinde ilk 6 haftada 10 gol atarken son 10 haftada sadece 7 gol atması da dikkatlerden kaçmadı.

Takımın en uzun süre sahada kalan ismi 1430 dakika ile Theofanis Gekas oldu. Aynı zamanda Akigolar’ın ilk yarıdaki tüm maçlarında sahada olmayı başaran tek ismi olan Gekas’ı sırasıyla Giray Vural(1341 dk.) ve Bilal Kısa(1283dk.) izledi.

Topla en çok oynayan oyuncunun 1000 kez ile Bilal Kısa olduğu Ege temsilcisinde ikinci sırayı 994 kez ile Güray Vural aldı.

Pasla oyun yüzdesinde Merter Yüce %77 ile başı çekerken, Fildişili yıldız Didier Zokora %76’lık oranıyla zirvenin en yakın takipçisi oldu.

Gol girişiminde en fazla bulunan oyuncular arasında Bilal Kısa’nın(91) ardından sırasıyla Güray Vural(74) ve Gekas(65) gelirken; hücum bölgesine en çok top taşıyan isimler arasında ise yine Bilal Kısa(188) ve Güray(117) bulunuyor.

Akhisarspor’da ceza alanına en fazla top atan oyuncu açık ara farkla Bilal Kısa oldu. 192 kez ceza alanına top atan Kısa’dan sonra ise 119 kez ile Güray Vural ve 45 kez ile Saidi Ntibazonkiza geldi.

Bilal Kısa 37 şutla Akhisarspor’un en fazla şut çeken oyuncusu olmayı da başarırken; 31 yaşındaki oyuncuyu 32 kez ile Gekas izledi. Braga’dan zezon başında transfer edilen Ferreira’nın stoper pozisyonunda oynamasına karşılık 18 kez ile takımın en fazla şut atan 3. oyuncusu olması ise dikkat çekti.

Takımın hemen hemen her itatistiğinde bayrağı taşıyan ismi olan Bilal, 29 kez ile en fazla faul yapma sayısında da en üst sırada yer aldı.

TORKU KONYASPOR
Sezona Mesut Bakkal’la başlayan ancak 7. haftadaki Kasımpaşa yenilgisinin ardından yolarını ayıran Torku Konyaspor, yola Aykut Kocaman’la devam kararı aldı. Torku Konyaspor, başta toparlanma sinyali verse de son 4 haftadan sadece 1 puan çıkardı. Dış sahada galibiyeti bulunmayan Konyaspor, ligin deplasman puan tablosuna göre 3 beraberlik 5 mağlubiyet ile son sırada bulunuyor.

Konyaspor’un 16 maçta da forma alan tek oyuncusu, takımın aynı zamanda en uzun süre forma giyen ismi de olan Mehmet Uslu(1440 dakika) oldu. Başarılı sol bekin ardından 1072 dakika ile Ali Çamdalı ve 1080 dakika ile Elvis Kokalovic geldi.

Takımın topla en fazla oynayan oyuncusu 1024 kez ile Mustafa Uslu olurken, diğer isimler ise 858 kez ile Ali Çamdalı ve 827 kez ile yıldız isim Hleb olarak kayda geçti.

Konyaspor’da gol girişiminde yer alma verilerine bakıldığında sol bek Mehmet Uslu’nun 97 kez ile yine zirvede yer aldığı görülüyor. Uslu’yu 88 kez ile Aleksandr Hleb, 81 kez ile de Ali Çamdalı takip etti.

Hücuma atılan top istatistiklerinde ise Ali Çamdalı(131), Hleb(117) ve Mehmet Güven(101) listenin ilk üç sırasını dolduran isimler oldu.

Kocaman’ın ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncu listesinde 111 kez ile Mehmet Uslu’nun liderliği bulunuyor. Sıralamada Gabriel Torje 91 kez ile ikinci, Belaruslu Hleb 62 kez ile üçüncü olarak dikkat çekti.

Konyaspor’da kaleyi en fazla düşünen isimler Hasan Kabze(33), Torje(28) ve Ömer Ali Şahiner(20) oldu.

Takımın en fazla faul yapan oyuncusu ise 29 kez lie Selim Ay oldu.

ESKİŞEHİRSPOR
Sezona beklenilenin çok uzağında bir başlangıç yapan ve henüz dikiş tutamamış olan Eskişehirspor, ilk devreyi 13. sırada bitirdi. Kötü başlangıca dur diyemeyen Ertuğrul Sağlam’ın da istifa ettiği Es Es, ilk 16 haftada 16 puan toplayabildi. Kırmızı-siyahlılarda göreve ise Alman çalıştırıcı Michael Skibbe getirildi.

Eskişehirspor’un sezonun ilk yarısındaki tüm haftalarda forma giyen tek oyuncusu kaleci Ruud Boffin oldu. Boffin’in ardından en uzun süre forma şansı bulan isimler ise; Kamil Ahmet Çörekçi(1350 dk.), Funes Mori(1333 dk.) ve son günlerin olay adamı Erkan Zengin(1214 dk.) oldu.

Kırmızı Şimşekler’de topla en çok oynayan isimlerden Kamil Ahmet(1023) birinci, Erkan Zengin(948) ikinci ve İbrahim Sissoko(893) üçüncü sırada yer aldı.

Es Es’in gol girişiminde yer alma istatistiklerinde zirveyi 112 kez ile Erkan Zengin doldururken; Mori 104 kez ile ikinci, Sissoko ise 102 kez ile üçüncü sıranın sahibi oldu.

Hücum bölgesine atılan top sayısında ise 160 kez ile Raheem Lawal’ın liste başı olduğu Kırmızı-siyahlı ekipte 141 kez ile Sissoko ve 135 kez ile Kamil Ahmet sıralamanın zirvesindeki diğer isimler olarak kayda geçti.

Erkan Zengin 164 kez ile Eskişehirspor’un ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncusu konumunda bulunurken; Sissoko 104 kez ile ikinci, Kamil Ahmet ise 63 kez ile üçüncü sırayı aldı.

Anadolu Yıldızı’nın en fazla şut atan isimleri sıralamasında ise Mori(45), Ömer Şişmanoğlu(32) ve Erkan Zengin(25) yer alıyor.

Takımın en çok faul yapan ismi de forvet Arjantinli Funes Mori oldu.

KDÇ KARABÜKSPOR
Tolunay Kafkas’la 2 sezondur iyi bir ivme yakalayan ve sezon başında Avrupa arenasında da kendine şans bulan Karabükspor, 15 puanla 14. sırada yer alıyor.

Mavi Ateşler’de ligin ilk bölümündeki tüm maçlarda forma giyen iki isim var: Domi Kumbela ve Hakan Özmert. Karabükspor’un en uzun süre forma şansı bulan oyuncuları 1368 dakika ile Hakan Özmert, 1350 dakika ile Larrys Mabiala ve 1243 dakika le Erdem Özgenç oldu.

Topla oynama istatistiklerinde 980 kez ile Erdem Özgenç’in liderliği bulunurken; tecrübeli sağ beki ön libero Hakan Özmert(887) ve stoper Mabiala(850) takip etti.

Karabükspor’un gol girişiminde en fazla yer alan oyuncusu ise 86 kez ile Hakan Özmert iken, 29 yaşındaki ön liberonun ardından 77 kez ile Erdem ve 69 kez ile Tanju Kayhan geldi.

Öte yandan hücum bölgesine atılan top sayılarında listenin başında yine Hakan Özmert bulunuyor. Listenin ilk üç sırasını 129 kez ile kaleci Waterman ve 115 kez ile Mabiala’nın dolduması da dikkat çekti.

Kafkas’ın ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan isim ise Erdem olurken; ikinci sıraya Abdou Razack Traore, üçüncü sıraya Hakan Özmert adını yazdırdı.

Batı Karadeniz temsilcisinin en fazla şut atan oyuncularına bakıldığında listenin ilk 3 sırasını 26 kez lie Traore, 22 kez ile Hakan Özmert ve 20 kez ile Kongolu forvet Kumbela’nın kapattığı görülüyor.

Karabükspor’un en fazla faul yapan oyuncusu 30 kez ile Mabiala olarak kayda geçti.

SAİ KAYSERİ ERCİYESSPOR
Kayseri Erciyesspor, sezona Bülent Korkmaz yönetiminde girdi; ancak üst üste alınan kötü sonuçlara Eskişehirspor yenilgisi de eklenince Korkmaz için bardağın son damlası da taşmış oldu. Yolların ayrılmasının ardından takımın başına Uğur Tütüneker getirildi. Ancak 5 haftalık görev sürecinde galibiyet alamayan Tütüneker de görevinden istifa etti. Bunun üzerine 2. devreye Mehmet Özdilek’le start verme kararı alan Erciyesspor topladığı 14 puanla sezonun ilk devresini 15. sırada tamamladı.

Erciyersspor’da sezonun ilk bölümünde tüm maçlarda da sahaya çıkan oyuncular Gökhan Değirmenci ve Anıl Karaer oldu. En uzun forma şansı bulan oyuncular listesine Anıl Karaer(1395 dk.) liderlik ederken; Caner Osmanpaşa ve Cenk Akkılıç 1338’er dakika ile ikinciliği paylaştı, Murat Yıldırım ise 1299 dakika ile üçüncü sırada yer aldı.

Takımın en fazla topla oynayan oyuncuları Anıl Karaer(868), Yacouba Sylla(816) ve Murat Yıldırım(776) olarak kayda geçti.

Ersiyesspor’da gol girişiminde en fazla bulunan oyuncular listesinde Murat Yıldırım 87 kez ile zirve koltuğunda otururken, Yıldırım’ın en yakın takipçisi 79 kez ile Cenk Alkılıç oldu. Sıralamanın üçüncülüğünü ise 74’er kez ile Anıl ve Sylla paylaştı.

Hücum bölgesine atılan top verilerinde kaleci Gökhan Değirmenci’nin(173) bayrağı taşıması gözden kaçmazken, ikinci sırayı Anıl(130) ve üçüncü sırayı Murat Yıldırım(103) aldı.

Takımın ceza alanına en fazla top taşıyan oyuncuları ise sırasıyla Anıl(100), Cenk Alkılıç(96) ve Murat Yıldırım(67) oldu.

Öte yandan Erciyesspor’da en fazla şut çeken oyuncu 30 kez ile Zoua Daogari olurken, Necati Ateş’in 25 ve Edinho’nun da 24 şutu bulunuyor.

Özdilek’in ekibinde en fazla faul yapan isim ise 38 kez ile Sylla oldu.

ÇAYKUR RİZESPOR
Sezona Mehmet Özdilek yönetiminde başlayan Çaykur Rizespor’da o dönem form durumu kötü olan Karabükspor’a karşı alınan 3-0’lık mağlubiyetin ardından teknik direktör değişikliğine gidildi. Göreve Hikmet Karaman’ın getirildiği Rizespor, sezonun ilk yarısını iç sahada galibiyeti olmayan tek takım olarak kapattı.

Çaykur Rizespor’da ligde geride kalan tüm maçlarda sahada olan isimler Serkan Kırıntılı ve Filip Holosko oldu. Takımın en uzun süre sahada kalan oyuncuları ise Giray Kaçar(1260 dk.), Leonard Kweuke(1231 dk.) ve Viera(1230 dk.) oldu.

Doğu Karadeniz ekibinde topla en çok oynayan oyuncular listesinde bayrağı 648 kez ile sağ bek Orhan Ovacıklı taşırken, Eren Albayrak 642 kez ile ikinci ve Kıvanç Karakaş 527 kez ile üçüncü sıranın sahibi oldu.

Rizespor’un gol gişiminde en fazla yer alan isimleri ise Kweuke(60), Holosko(49) ve Engin Bekdemir(48) olarak kayda geçti.

Hikmet Karaman’ın ekibinde hücum bölgesine atılan top sayılarında 146 kez ile kaleci Serkan Kırıntılı’nın liderliği bulunurken, tecrübeli eldiveni 112 kez ile Eren ve 92 kez ile Orhan takip etti.

Ceza alanına top taşıma istatiklerinde ise Engin Bekdemir(88) zirvede yer aldı. PSV ve Porto geçmişi bulunan Bekdemir’in ardındansa 72 kez ile Eren Albayrak, 52 kez ile de Orhan Ovacıklı geldi.

Öte yandan Çaykur Rizespor’da kaleyi en fazla düşünen oyuncular ise; aynı zamanda 56 kez ile takımın en fazla faul yapan ismi olan Kweuke(31), Engin(18) ve Holosko(17) oldu.

SİVASSPOR
Geçen sezonu 5. sırada tamamlayan Sivasspor, kadrosunu büyük ölçüde korusa da bu sezon düşme potasından bir türlü sıyrılamadı. Başarısız sonuçlar Roberto Carlos’un istifasını getirirken, görevi Sergen Yalçın devraldı. Yalçın’la birlikte çıktığı 2 lig maçında 4 puan toplayan Sivasspor sezonun ilk bölümünü 14 puanla 17. sırada noktaladı.

Sivasspor’da en uzun süre forma şansı bulan isim, aynı zamanda 16 hafta boyunca devamlılığıyla dikkat çeken Adem Koçak(1386 dakika) oldu. Tecrübeli orta sahayı 1337 dakika ile Aatıf Chahechouhe ikinci sıradan takip ederken; üçüncü sırayı ise Cicinho, Ertuğrul Taşkıran ve Ümit Kurt paylaştı.

Takımın topla en fazla oynayan oyuncusu 1285 kez ile Carlos’un göreve gelirken beraberinde getirdiği Cicinho olurken, Brezilyalıyı 971 kez ile Chahechouhe ve 843 ile Adem Koçak takip etti.

Cicinho’nun 111 kez ile gol girişiminde en fazla yer alan oyuncusu da olduğu Sivasspor’da dikkat çeken diğer isimler ise 107 kez ile Chahechouhe ve 74 kez ile Burhan Eşer oldu.

Hücuma bölgesine atılan top sayılarına bakıldığında Cicinho’nun(170) yine bayrağı göğüslediği görülüyor. Brezilyalının hemen altındaysa 116 kez ile stoper Manuel Da Costa ve 107 kez ile Aatıf Chahechouhe yer alıyor.

Sivasspor’da ceza alanına taşınan top sayılarında listenin başında bir kez daha Cicinho(182) yer aldı. 34 yaşındaki sağ bekin hemen aldında ise 71 kez ile Burhan Eşer ve 69 kez ile Aatıf Chahechouhe yer sahibi oldu.

Öte yandan İç Anadolu temsilcisinin en fazla şut çeken isimleri Chahechouhe(41), Da Costa(21) ve Burhan Eşer(17) olarak kayda geçti.

Eski günlerini arayan Sivasspor’un en fazla faul yapan oyuncusuysa 30 kez ile Aatıf Chahechouhe oldu.

BALIKESİRSPOR
Balıkesirspor, son 3 haftada çıkışa geçse de Spor Toto Süper Lig’de ilk devreyi son sırada kapattı. İsmail Ertekin’in yerini Kemal Özdeş’le dolduran Bal-kes, yeni hocasıyla ilk devrenin sonunda yükselişe geçerek taraftarlarının yüreğine su serpti.

Kırmızı-beyazlılarda Süper Lig’in ilk devresindeki tüm maçlarda sahada olan tek isim ön libero Aykut Çeviker oldu. Takımın aynı zamanda en uzun süre sahada kalan ismi olan Aykut sahada 1309 dakika kalmayı başardı. Aykut’u sırasıyla Sercan Yıldırım(1297) ve Bülent Cevahir(1260) izledi.

Balıkesirspor’un topla en çok oynayan ismi 689 kez ile Bülent Cevahir iken, 22 yaşındaki genç solbeki 668 kez ile Aykut Çeviker ve 572 kez ile Sercan Yıldırım takip etti.

Gol girişiminde bulunma istatistiğinde ise Sercan Yıldırım zirvenin sahibi oldu. 65 kez gol girişiminde yer alan Yıldırım’dan sonraysa Ronald Vargas(55) ve Aykut Çeviker(44) geliyor.

Balıkesirspor’da hücum bölgesine en çok top taşıyan oyuncu Aykut Çeviker(91) olurken; listenin ilk üçüne giren diğer iki ismin de bek pozisyonunda oynuyor olması dikkat çekti. Bu oyunculardan sağbek Uğur Akdemir 85 kez ve solbek Bülent Cevahir ise 83 kez hücum bölgesine top taşıdı.

Ceza alanına top taşıma sayısında Venezuelalı oyuncu Vargas’ın 86 kez ile liste başında bulunduğu Kırmızı-beyazlı ekipte, Sercan Yıldırım 68 ve Alanzinho da 46 kez ile ilk üçte yer aldı.

Güney Marmara temsilcisinin en fazla şut atan isimleri sıralamasında 28’er şutu bulunan Sercan Yıldırım ve Ronald Vargas zirveyi paylaştı. 15 şutu bulunan tecrübeli golcü Gökhan Ünal ise zirvenin en yakın takipçisiyken; sezonun ilk yarısında istenileni tam anlamıyla veremeyen Alanzinho 11 şut ile üçüncü sıranın sahibi oldu.

Takımın en hırçın isimleri ise 29 faullü Aykut Çeviker ve 20 faullü Ronald Vargas oldu.

 Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. gayet güzel ve bilgilendirici bir istatistik olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil