12 Ocak 2015 Pazartesi

Trabzonspor'un İlk Yarıdaki Oyuncu İstatistikleri

        Ersun Yanal'la üst sıralara doğru tırmanan Trabzonspor'da istatistiklere damga vurarak başarının mimarı olan oyuncuları yazarımız Kaşif Yavaş ele aldı.

        Halilhodzic yönetiminde üst üste kötü sonuçlar alan Trabzonspor, yola Ersun Yanal'la devam kararı alarak üst sıralara yükselmeyi başardı. 8 kez ile Kayseri Erciyesspor'la birlikte ligin en çok berabere kalan ekibi olan Karadeniz fırtınası, 16 haftanın sonunda topladığı 23 puanla 6. sıranın sahibi oldu. 

        Kalabalık kadrosunda 16 maçta da forma giyen oyuncusu bulunmayan Trabzonspor'da en uzun süre forma alan futbolcu 1296 dakika ile Carl Medjani oldu. 29 yaşındaki Cezayirliyi 1107 dakika ile mevkidaşı Belkalem ve 1080 dakika ile Jose Bosingwa takip etti. 

        Trabzonspor'un topla en fazla oynayan oyuncuları Medjani (803), Bosingwa (795) ve Mehmet Ekici (724) oldu. 

        Bordo-mavilelerde gol girişminde yer alma istatistiklerine bakıldığında Mehmet Ekici'nin 96 kez ile listenin lideri olduğu görülüyor. Ekici'nin ardından 68 kez ile Özer Hurmacı ve 67 kez ile de Bosingwa geliyor.

        Hücum bölgesine atılan top verilerinde ise zirvede bir stoper olarak Carl Medjani'nin bulunması dikkat çekti. 29 yaşındaki başarılı defans oyuncusunu ilerleyen yaşına rağmen 117 kez ile Bosingwa ve 111 kez ile Mehmet Ekici izledi.

        Öte yandan ceza alanına atılan top sayısında 128 kez ile Mehmet Ekici zirvede yer alırken, 84 kez ile Yusuf Erdoğan ve 82 kez ile Bosingwa maestronun hemen altına isimlerini yazdırdı. 

        Yanal'ın ekibinde en fazla şut atan oyuncular ise yıldız forvet Oscar Cardozo (34), Mehmet Ekici (30) ve Yusuf Erdoğan (28) oldu. 

        Bordo-mavililerin en fazla faul yapan ismi de 27 kez ile Medjani olarak kayda geçti.

 Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder