4 Şubat 2015 Çarşamba

Bölgesel Amatör Lig Raporu

        Bölgesel Amatör Lig'de heyecan gitgide artıyor. Kimi grupta bu yarış daha çekişmeli hale gelirken kimi grupta ise zirveden kopmalar başladı. Bölgesel Amatör Lig'de tecrübesiz hakemler de bu işe dahil olunca dengeler değişiyor. İşte gruplardaki son durumlar;

        BAL 1.Grup'ta grubun favorileri konumunda puan tablosuna baktığımızda kuşkusuz 12 Bingölspor, Cizrespor ve Tatvan Gençlerbirliği’ni görmekteyiz. Liderliği etkileyen bu haftaki asıl karşılaşma şüphesiz Tatvan GB – 12 Bingölspor karşılaşması idi. Bu maç öncesinde Bitlis ekibinin teknik direktörü Seyithan Özdaş istifa etmiş geride namağlup bir ekip bırakıp gitmişti. Cizrespor’un hükmen galip geldiği haftada bu maç daha da değer kazanmıştı fakat iki ekip de yenişemedi ve 1-1 berabere kaldı. Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam edeceğe benziyor. Grubun düşme hattına baktığımızda Patnos Gençlikspor ligden çekildi ve diğer düşecek ekip ise Hasköy Yıldızspor olacağa benziyor. Hasköy Yıldızspor 14 haftada galibiyet alamadı ve 3 beraberliği bulunuyor.

        BAL 2.Grup'ta şampiyonluk yarışında 5 ekip bulunuyor diyebiliriz fakat Beşikdüzüspor’un işi çok zor olacağa benziyor. Grupta özellikle Serhat Ardahanspor ve Araklı Karaderespor arasında müthiş bir yarış var. İki ekip de 35 puanla grubun zirvesinde ve takipçileri olarak da Görelespor, Yomraspor ve Beşikdüzüspor bulunmakta. Grubun düşme hattında ise 16.haftada puanla henüz tanışamayan Bayburt Belediyespor şimdiden lige veda etmiş gibi diğer ekip 13 Şubat Erzincanspor ise alacağı puan ve puanlarla ligde kalma ihtimali yüksek.

        BAL 3.Grup'ta Kilis Belediyespor ile Dersimspor şampiyonluğa oynayan ekipler fakat Karaköprü Belediyespor ve 44 Malatyaspor’un da hala şansı bulunuyor. Küme düşme hattına baktığımızda ise Elbistanspor, Pazarcıkspor,Yeşilyurtspor, Sakıcı İnşaat Şenyurtspor ve ligde kalma ihitmali daha zayıf olan Adıyaman İl Özel İdarespor bulunuyor.

        BAL 4.Grup'ta Kozan Belediyespor ve MESKİ 37 puanla peşindeki ekiplerden kopmuş durumdalar fakat bu iki ekipten 6 puan geride olan Ceyhanspor’un hala şansı var. Bu hafta Kozan Belediyespor’un rakibi grubun iyi oynayan ekiplerinden Dörtyol GB. Bu maçta puan kaybetme ihtmalleri var. Grupta diğer ekiplere baktığımızda çok büyük transferler yapan Osmaniyespor bekleneni veremedi. Nevşehirspor ise ilk haftalarda lige çok iyi başlamıştı fakat takım çöküşe geçti. Son 7 maçta sadece 2 gol atıp hiç galibiyet alamadılar. Düşme hattında ise Selçuklu Belediyespor, Akdeniz Belediyespor ve Adana Hadırlıgücü bulunmakta.

        BAL 5.Grup'ta Kastamonuspor 1966 en yakın takipçisi Yeni Amasyaspor’a 9 puan fark atmış durumda bulunuyor. Kastamonuspor bu hafta Güzelorduspor’la zorlu bir maç oynayacak. Amasyaspor grubun en çok yatırım yapan ekiplerinden fakat takım hala istenilen oyunu veremiyor. Bu hafta Amasyaspor’da Osman Zeki Korkmaz görevinden istifa etti ve yerine Korhan Özen göreve geldi. Birşeyler değişir mi dersek izleyip görelim derim. Küme düşme hattına baktığımızda sezonun ilk yarısında sadece 3 puan toplayan Fatsa Belediyespor ligin 2.yarısında 3 maçta 7 puan toplayarak çıkışa geçti. Ateş hattındaki diğer ekipler ise 11 puanla 1930 Bafraspor ve 14 puanlı Ünyespor.

        BAL 6.Grup'ta bu hafta oynanan karşılaşmalarla zirve yarışı tam anlamıyla karıştı. Zara Belediyespor deplasmanda Altındağ Belediyespor’u 2-1 yendi ve Ankara ekibiyle puanını eşitledi. Zara Belediyespor’un galibiyeti aynı zamanda MKE Kırıkkalespor’a şampiyonluk yolunu açtı, yeni transferleriyle Kırıkkalespor zirveyi kovalayacağa benziyor. Grubun düşme hattında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi maddi sıkıntılar sebebiyle ligden çekildi. Ateş hattında bulunan Aksaray Sanayispor güzel bir çıkış yakaladı ve ilerleyen haftalarda daha üst sıralara çıkacağa benziyor. Kayseri Yolspor ise ateş hattında ki diğer ekip konumunda bulunuyor. Statü gereği 4 Ankara ekibinden biri doğrudan lige veda edecek. Alttaki 3 takım olan Bağlumspor, Kazan Belediyespor ve Sincan Belediyespor arasında büyük bir çekişme var.

        BAL 7.Grup'ta Bodrumspor, Muratpaşa’yı yenip Afjet Afyonspor Sarayköyspor’a kaybedince puan farkı 7’ye yükseldi. Ligde puan farkı olmasına rağmen Uşakspor, Sarayköyspor ve Muğlaspor da henüz şanslarını kaybetmediler ama işleri zor. Küme düşme hattına baktığımızda ise Yeşilovaspor, Muratpaşa Belediyespor ve Selvioğluspor lig alt sıralardalar.

        BAL 8.Grup'ta ilk 3 ekip olan Manisa BBSK, Didim Belediyespor ve Atillaspor şampiyonluk için mücadele eden takımlar. Bu hafta gruptaki ilk 4 takım biribirleri ile karşılaşacak. Manisa BŞB – Didim Belediyespor ve Sındırgı Belediyespor – Atillaspor karşılaşmaları sonucu merakla beklenen maçlar. Küme düşme hattına baktığımzda ise son 4 sıradaki ekipler olan Karabiga Belediyespor, Narlıdere Belediyespor, Yeni Çanspor, İncirliova Belediyespor ligde kalmak için mücadele verecek ekipler.

        BAL 9.Grup'ta  işler tamamen karışık diyebiliriz.14 takımlı grupta lider ekip Elmasbahçelerspor ile 9.ekip Altınova Belediyespor arasında sadece 8 puan var bu da demek oluyor ki şampiyon son hafta belli olacak. Gruba baktığımızda Gebzespor’un yeni takviyeleri işe yaramamışa benziyor. Önce Elmasbahçeler’e 3-0 sonra da Sultanbeyli Belediyespor’a evinde 3-1 mağlup oldu, gidişatları şimdilik kötü fakat toparlayacaklarını düşünüyorum. Ligin düşme hattında son 3 sırada İstanbul Modafen, Bozüyük Vitraspor ve sadece 1 galibiyeti olan İnegöl Gençlergücü bulunmakta.9 .grupta her ekip birbirini yenecek güçte, son haftalara kadar dengelerin fazla değişmeyeceği belli olmuş durumda.

        BAL 10.Grup'ta matematiksel olarak diğer takımların da şansı var fakat yarışın ilk 2 sırada olan Kütahyaspor ve Düzcespor arasında geçeceğini düşünüyorum. Kütahyaspor ligde namağlup 36 puanla lider, üstelik 16 maçta sadece 2 gol yediler. En yakın takipçisi Düzcespor ise 35 puanla hemen Kütahyaspor’un peşinde bulunuyor. Grubun düşme hattında ise Eskişehir Sağlıkspor, Avcılar Belediyespor ve Kıbrıscıkspor bulunmakta..

        BAL 11.Grup'ta taraftar desteğini de arkasına alan lider Kocaelispor en yakın takipçisi Arnavutköy Belediyespor’a 5 puan fark atmış durumda fakat 5 puan bu ligde kolay kapanacak bir puan olduğunu düşünürsek Kocaelispor’un şampiyonluk için galibiyet serisi yakalaması lazım. Bir de grupta her hafta 1 takımın bay geçtiğini düşünürsek puan farkı 2’ye bile inebilir. Grupta Keşan Anafartalar lige büyük ölçüde veda edecek, diğer düşecek ekip ise Erokspor, Çınarlıspor, Edirnespor ve Babaeskispor gibi ekiplerden biri olacağa benziyor.

Hazırlayan: Mete EKİZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. Güzel bir çalışma tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Kardeş puan tablosuna göre yazı hazırlanmaz bunu öğren gel Çetin Bey lütfen uyarı verin.Sizin nice madenleriniz var bu çocuğa kalmadınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye hazırlanmasın kardeşim? Bu analiz yazısı değil, BAL'ın son durumunu özetleyen haber ve bilgi içerikli bir yazı. Mete kardeşimiz de BAL'ı son derece yakından takip eden biri, yorumları da gayet yerinde bence. Bir de adsız yazmak yerine ismini belirtseydin daha iyi olurdu.

      Sil