17 Şubat 2015 Salı

Süper Lig Teknik Direktörleri'nin Son Maçları

          Süper Lig'in teknik direktörlerinin, Süper Lig'de oynadıkları son maçları merak ettiniz mi hiç? Ben ettim! Ve ortaya, aşağıdaki gibi bir tablo çıktı...

İsmail Kartal (Fenerbahçe)
        Zirve mücadelesi veren Fenerbahçe'nin, kendi formasını da giymiş olan teknik direktörü İsmail Kartal'ın Süper Lig'deki son maçı 16 Mayıs 1993'te Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı olmuş. Bu maçı Gençlerbirliği 4-3 kazanırken, ev sahibi ekibi yıkan golü sonraki sezon sarı lacivertli formayı terletecek olan Kemalettin Şentürk atmış. İşin ilginç tarafı ise kırmızı siyahlı deplasman ekibinin iki golünü atan Hayrettin Aksoy'un da Fenerbahçe altyapısı çıkışlı oluşu... İsmail Kartal ise, bu maçtan sonra iki sezon Adanaspor formasını 1. Lig'de terletmesinin akabinde futbolu bırakmış.

Hamza Hamzaoğlu (Galatasaray)
        İsmail Kartal gibi, futbolcu olarak formasını giydiği takımın teknik direktörlüğünü yapan bir diğer isim de Hamza Hamzaoğlu. Hamzaoğlu'nun da Süper Lig'deki son maçı da Galatasaray'a karşı olmuş! 4 Mayıs 2002'de Ali Sami Yen Stadyumu'nda Galatasaray'ın 5-0 kazandığı Yimpaş Yozgatspor maçında deplasman ekibinin futbolcusu olan Hamzaoğlu, bu maç sonrasında önce Konyaspor'a, akabinde de 3. Lig'deki Beylerbeyi'ne transfer olmuş ve futbol hayatını Beylerbeyi'nde noktalamış. Yozgat ekibinde mevzubahis maçta forma giymiş olan bir diğer Galatasaraylı ise Cihat Arslan.

Şenol Güneş (Bursaspor)
        Türk futbolunun efsanevi isimlerinden, Bursaspor'un teknik direktörü Şenol Güneş'in son Süper Lig maçı ise tam 15 yıl formasını giydiği Trabzonspor'la, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Kocaelispor maçı! 10 Mayıs 1987'de oynanan ve 1-1 sona eren maçta yeşil siyahlı deplasman ekibi, yıllar sonra başkanlığını yapacak olan Orhan Görsen'in attığı golle 1 puanı kurtarıyor son dakikalarda!

Abdullah Avcı (Başakşehir)
        Artık teknik direktörlüğünü yaptığı Başakşehir'le iyice özdeşleşen Abdullah Avcı'nın Süper Lig'de forma giydiği son maç, 12 Şubat 1989'da oynanan Kahramanmaraşspor-Bursaspor maçı! Abdullah Avcı'nın formasını giydiği Maraş ekibi bu maçta 2-1 mağlup olurken, Abdullah Avcı da Rizespor'un yolunu tutacaktı. Sonrasında Kasımpaşa, İstanbulspor, Küçükçekmece ve Nişantaşı formalarını giyen Avcı 95-96 sezonunda profesyonel futbolculuk kariyerine nokta koydu.

Rıza Çalımbay (Mersin İdmanyurdu)
        Beşiktaş'ta futbola başlayan, Beşiktaş'ta futbolu bırakan Rıza Çalımbay'ın Süper Lig'de oynadığı son maç da kariyerine yakışır bir şekilde İnönü Stadyumu'nda olmuş. 11 Mayıs 1996'da Beşiktaş-Galatasaray maçıyla futbola da veda eden Çalımbay'ın takımı Beşiktaş, bu maçı 2-1 kaybetmiş.

Okan Buruk (Gaziantepspor)
        Teknik direktörlüğe yeni yeni alışan Okan Buruk'un Süper Lig'deki son maçı, şimdilerde rakip olarak gördüğü Başakşehir (o dönemki adıyla İBB) formasıyla, Kayserispor deplasmanında! 9 Mayıs 2010'da Kadir Has Stadyumu'nda oynanan ve 1-1 sona eren maç, Okan Buruk'un hem Süper Lig'deki hem de aktif futbolculuk hayatındaki son maçı oluyor...

Şota Arveladze (Kasımpaşa)
        Kayserispor tecrübesinin akabinde Kasımpaşa'nın teknik direktörlüğünü üstlenen Şota Arveladze'nin Süper Lig'de oynadığı son maç, 25 Mayıs 1997'de Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşması! Ev sahibi ekip bu maçı 5-0 kazanırken maçın ilk golü de Şota'nın ayağından geliyor...

Sergen Yalçın (Sivasspor)
        Sivasspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Sergen Yalçın'ın Süper Lig'deki son maçı, 7 Mayıs 2006'da İnönü Stadı'nda oynanan ve deplasman ekibinin 90+3'te attığı golle şampiyon olduğu Beşiktaş-Galatasaray müsabakası...

Aykut Kocaman (Konyaspor)
        Teknik direktörlük kariyerinde 2005-06'da yönettiği Konyaspor'a bu sezon sürpriz bir şekilde dönüş yapan Aykut Kocaman'ın Süper Lig'de oynadığı son maç, 21  Mayıs 2000'de Ali Sami Yen'de oynanan ve 1-1 neticelenen Galatasaray-İstanbulspor maçı.

İrfan Buz (Gençlerbirliği)
        İrfan Buz'un, Süper Lig'de oynadığı ilk ve son maç 12 Mayıs 1991'de Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan ve 1-1 sonuçlanan Sarıyer-Trabzonspor müsabakası!

Roberto Carlos (Akhisar Belediyespor)
        Tıpkı Şota gibi, ülkemizde iki farklı takımda teknik direktörlüğünü sürdüren Roberto Carlos'un Süper Lig'de oynadığı son maç 12 Aralık 2009'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan ve ev sahibi ekibin 3-2 kazandığı Fenerbahçe-Ankaragücü maçı oldu!

Tolunay Kafkas (Karabükspor)
        Süper Lig'de oynadığı son maç ile profesyonel kariyerinde oynadığı son maçın aynı olduğu isimlerden birisi de Tolunay Kafkas! 15 Mart 2002'de İnönü Stadyumu'nda 2-2 biten Beşiktaş-Denizlispor maçı ile yeşil siyahlı formayı son kez terletmiş oluyor Tolunay Kafkas...

Mehmet Özdilek (Kayseri Erciyesspor)
        1988'den 2001'e kadar giydiği Beşiktaş formasıyla özdeşleşen Şifo Mehmet'in Süper Lig'deki ve profesyonel kariyerindeki son maçı da elbette Beşiktaş formasıyla oldu. 19 Mayıs 2001'de ev sahibi ekibin 5-1 kazandığı Beşiktaş-Siirt Jet Pa maçıyla futbol yaşantısını noktalayan Şifo Mehmet'in bu maçta bir de gol kaydettiğini belirtelim.

*** Resmi kayıtlara göre Şenol Güneş'in oynadığı son maç, 74. dakikasında yerini Hasan Vezir'e bıraktığı ve Trabzon kalesinde Alper Boğuşlu'nun olduğu Antalyaspor maçı! Bu konuda net bir bilgiye erişemediğim için bu ayrıntıyı not olarak düşmek istedim. (16.05.1987)


Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder