17 Şubat 2015 Salı

Tadı Kaçan Şeker..

        Eskişehir 1.Amatör'de sezon, pazar günü 2 grupta oynanan toplam 5 müsabaka ile sona erdi. Ne ilginçtir ki, gruplarında şampiyonluklarını daha önce ilan eden İnönü Gençlikspor ile Çiftelerspor son hafta takipçileriyle karşılaştı. A Grubu ikincisi Kırmızıtoprak rakibini 8-2 gibi çarpıcı sonuçla yenerek play-off biletini kestirirken, rakibine de sezonun ilk yenilgisini tattırdı.

        B Grubu'nda ise Çiftelerspor kendi sahasında Şekerspor'u ağırladı. Sezonu yenilgisiz lider olarak tamamlamak için sahaya çıkan sarı-siyahlılar 14.dakikada Mehmet Emin ile öne geçti; ne var ki 34.dakikada Tamer (kaleci), 80.dakikada da Halit'in kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kalan Şekerspor, 82.dakikada Hasan ile beraberliği sağlasa da Odunpazarı'nın Çukurhisar'ı 3-0 yenmesiyle ligi 3.sırada tamamladı ve play-off'a kalamadı.

        Geçen sene Süper Amatör'den düşen Şekerspor, ligde oynadığı 12 maçta 26 puan toplamasına karşın ligin ilk iki haftasında aldığı yenilgilerin cezasını ödedi ve hayallerini önümüzdeki seneye erteledi.

        66 yıllık mazisiyle şehrin en eski kulüplerinden biri olan ve Eskişehir'i şu ana kadar profesyonel liglerde temsil eden 4 takımdan biri olan (Eskişehirspor, Demirspor ve ESKİ) Şekerspor, 2004-05 sezonundan bu yana amatör kümede mücadele ediyor. Yeşil-beyazlılar daha önceki yıllarda da bu tarz şanssızlıklar yaşamış. Ben de bu vesileyle Şekerspor'un geçmiş yıllarını araştırma gereği duydum.

2001-2002
        O dönem 3.Lig 5 gruptan oluşuyordu. Ligi ilk iki içinde tamamlayacaklar 2.Lig B'ye yükselecekti. 1987'den beri bu ligde mücadele eden, genel olarak orta sıralarda gezinen İç Anadolu ekibi tarihinde ilk defa 2.Lig heyecanı yaşıyordu.

        Ligin 31.haftasında Kilimli deplasmanında 2 puan bırakan yeşil-beyazlı ekip 32.haftada Tarsus İdman Yurdu'nu Umut Öz'ün golüyle Eskişehir'den puansız yolladığında puan durumu şu şekilde oluşuyordu:

        Ertesi hafta 4.sıradaki BUGSAŞ'a (o zamanki adıyla EGO) konuk olan Eskişehir ekibi, Metin Yıldırım'ın 90.dakikadaki penaltı golüyle 1-1'i kurtarıyordu. Son hafta ligde iddiası kalmayan Konya Ladinspor'u Metin Yıldırım ve Umut Öz'ün golleriyle 2-0 yenmesine karşın lig sonunda Zonguldakspor ve Tarsus İdman Yurdu'nun gerisinde kalmaktan kurtulamıyorlardı:

2002-2003
        Ertesi sene statü gereği çıkmak daha zordu; zira yalnızca grup lideri B Kategorisi'nde mücadele edecekti. Eskişehir Şekerspor yine 3.Grup'ta zirve mücadelesi veriyordu. 26.haftada Boluspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, çok kritik bir puan alıyordu. Daha sonraki hafta Afyon Şekerspor'u Yücel ve Gökhan'ın golleriyle evine puansız yolluyor ve puan durumu şu şekilde oluşuyordu:

        28.haftadaki Kayseri Elektrik maçını hükmen kazanan İç Anadolu ekibi için kalan 2 hafta kâbus gibi geçecekti: 29.haftada BUGSAŞ'ı ağırlayan yeşil-beyazlılar Eyüp'ün golüne Turgay'ın golüyle karşılık verip devreyi 1-1 tamamlasa da ikinci yarıda Ekrem,Gökmen ve Çetin'in gollerine engel olamayıp sahadan 4-1 yenik ayrılayacaktı.

        Aksarayspor da Boluspor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan edecekti. Son hafta bir başka Ankara ekibi olan ASAŞ'a konuk olan yeşil-beyazlılar, prestij öteye geçmeyen bu mücadeleyi 5-1 kaybedecek ve lig sonunda puan tablosu şu şekilde oluşacaktı:

        Ertesi sene yine 3.Grup'talardı; fakat bu sefer grupta İstanbul ve Batı Karadeniz ekipleri vardı. 17 takımlı ligde sadece 17 puan toplayabilen ve ligin dibine demir atmaktan kurtulamayan yeşil-beyazlılar 17 yıllık profesyonel lig serüvenlerine nokta koyup amatör kümeye düşecekti.

2012-2013
        Şekerspor artık Süper Amatör'den Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkma hesapları yapıyordu. Ligin 15.haftasında Kırka Belediyespor'u tek golle geçen yeşil-beyazlılar, liderin yalnızca 3 puan gerisinden zirve takibini sürdürüyordu:

        Ertesi hafta Kırka Boraks ile final gibi maça çıkan Şeker, sahadan 3-1 yenik ayrılacak zirvenin tam 6 puan gerisine düşecekti. 17.haftada Çukurhisar'ı 2-1 yenseler de Kırka Boraks ve Anadolu Üniversitesi'nin puan kaybetmemesiyle BAL hayallerine nokta koyacaklardı. Ligin son haftasında ise Kırka Boraks-Anadolu Üniversitesi maçı 0-0 sonuçlanacak ve Kırka Boraks ligi şampiyon tamamlayacaktı: 

        Gelecek sezon da 1.Amatör'de mücadele edecek olan yeşil-beyazlılar mahkus talihini yenebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz...

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder