26 Şubat 2015 Perşembe

Yeniden Doğuş: Sinan Kaloğlu

        Kariyeri başarı dolu bir futbolcu Sinan. Beşiktaş dahil ligimizde birçok takımda forma giyen Sinan, ayrıca yurtdışında Bochum ve Vitesse gibi takımlarda oynadı. Tecrübeli futbolcu yurt dışı macerasının ardından  2011/12 sezonunda Karabükspor formasını üstüne geçirerek ülkesine dönüş yaptı. Aynı sezon Antalyaspor formasını da giyen Sinan pek de başarılı olamadı. Bir sezon sonra o sene ligin yeni ekibi Elazığspor’a transfer olan Sinan, o takımda öyle bir ivme yakaladı ki, hem Elazığspor’un ligde kalmasında pay sahibi oldu, hem de kalitesini yeniden herkese gösterdi. O sezonu Elazığ’da başarılı bir şekilde bitiren Sinan’ın yeni durağı, yine yeni bir Süper Lig ekibi Kayseri Erciyesspor olacaktı.  Kayseri’de çok az forma şansı bulan Sinan, devre arasında PTT 1.Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu’na imza attı ve 12 sene sonra bir alt lige dönmüş oldu.

        Mehmet Yıldız gibi bir golcünün olduğu takımda Sinan da transfer edildi. Herkesin beklentisi arttı haliyle. Hani bir tabir vardır ya ‘’Ölüsü bile yeter.’’ diye. Sinan için herkesin düşüncesi buydu. Sinan’ın iş yapamayacağı ihtimalini aklına getiren yoktu belki de. Sinan kilo almış, 90 dakikayı çıkaramıyordu. Zaten oyuna da hep yedekten giriyordu.  Mersin İdmanyurdu’na yarım sezonda skor anlamında hiçbir katkı sağlayamadı. Neyse Mersin İdmanyurdu play-offlara kaldı ve sonunda Süper Lig’e çıktı. Bu şampiyonluğun ardından Sinan için şahsi düşüncem artık futbolu bırakma zamanı geldiği yönündeydi. Geçen sezon gösterdiği performans bunu gösteriyordu. Sezon başında Sinan Kaloğlu, Mersin İdmanyurdu ile yeniden anlaşmaya vardı. Mersin İdmanyurdu taraftarları bu anlaşmaya tepkiliydi. Ne demek Sinan ile yola devam? Yürüyecek mecali olmayan Sinan, Süper Lig’de yedek forvet olacaktı ha…

        Başlığı da attığımız gibi ‘’Sinan yeniden doğdu.’’ Yazın kamp sürecini o kadar sağlam geçirmiş olmalı. Yoksa bunun bir mantıklı açıklaması yok. Kendine bakmış, çalışmış, didinmiş, kilolarından kurtulmuş. Yeni sezona Welliton-Futacs iki forvetiyle başlayan Mersin İdmanyurdu’nda Sinan’ın forma şansı bulma ihtimali yok derken, Sinan takımın ‘’Nöbetçi golcü’’sü oldu. Oyuna her girdiğinde oyun hareketleniyor, takımı hücumda rahatlatıyor, taraftarı heyecanlandırıyor. Gol pozisyonuna çokça giren Sinan, yeri geldiğinde sol açıkta da oynuyor. Geçen sene gösterdiği performansla ‘’Artık bıraksın bu işi’’ dedirten Sinan, gösterdiği performans ile taraftarın sevgilisi oldu. Toplamda sadece 416 dakika forma şansı bulan Sinan, 6 gol 1 asistlik performansıyla dikkatleri çekiyor. Performansının bu denli iyi olmasında takım arkadaşları ile olan uyumunun da etkisine değinmemiz sakıncalı olmaz. Geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor maçında Nakoulma’nın takımın attığı 4. golüne bakarsak Sinan Kaloğlu’nun oradaki asisti uyumun en büyük göstergesi.

        416 dakikayı 90 dakikalık maça vurduğumuzda 5 maç bile etmiyor. Bu durumda Sinan’ın maç başına düşen gol ortalamasının 1’in üstüne çıktığını görüyoruz. Matchstudy’nin istatistiklerine göre oynadığı sürede 41 defa gol girişiminde yer alan Sinan’ın, bu hesaba göre 10 dakikada bir gol girişiminde yer aldığını görüyoruz. Sinan’ın bir maçta aldığı en fazla dakika ise 58. Tam 90 dakika oynayamasa da gösterdiği performans ile takımını sırtlıyor. Ayrıca Sinan’ın bu sezon oynadığı maçlarda hiç kart görmemesi de bir başka ayrıntı.

        33 yaşındaki Sinan Kaloğlu azim etmiş, daha oynamak istiyor belli. Bir röportajında da vücudunun el verdiği kadar oynamak istediğini belirtmiş. Tecrübeli isme maşallah diyor, genç oyuncuların, kafada bitirmiş tecrübelilerin, onu örnek almasını önerip yazıyı sonlandırıyorum.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder