2 Mart 2015 Pazartesi

Derbinin Sosyal Medya Karnesi

        Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk savaşının belki de en mühim müsabakası bu hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı olacak! 8 martta oynanacak olan maç vesilesiyle ilk olarak; ülkemizde son yıllarda iyice ayyuka çıkan, kadınlara karşı terörü lanetlediğimi belirtmek isterim…

        Akabinde geçelim yazımıza… Sosyal medya danışmanlığı yaptığım için, derbiye sosyal medya bakışı atmak istedim ve bu doğrultuda Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının maç kadrolarının sosyal medya karnesini çıkarttım. Dilerim siz de keyifle okursunuz… İşte, buyurun derbinin sosyal medyasına!


FENERBAHÇE
        Ev sahibi ekibin resmi Twitter hesabının 4.12 milyon takipçisi var. Fenerbahçe’nin kadrosunun takipçi sayıları ise şu şekilde:

Dirk Kuyt: 1.59 milyon
Gökhan Gönül: 1.55 milyon
Volkan Demirel: 731 bin
Selçuk Şahin: 494 bin
Moussa Sow: 487 bin
Bekir İrtegün: 427 bin
Mert Günok: 367 bin
Raul Meireles: 267 bin
Michal Kadlec: 132 bin


GALATASARAY
        Galatasaray’ın resmi Twitter hesabı ise 5.09 milyon takipçisiyle rakibinin birkaç adım önünde! Bakalım sarı kırmızılıların kadrosu ne durumda?

Wesley Sneijder: 3.31 milyon
Selçuk İnan: 1.09 milyon
Emre Çolak: 823 bin
Hamit Altıntop: 345 bin
Aurelien Chedjou: 311 bin
Olcan Adın: 201 bin
Tarık Çamdal: 81.2 bin
Yasin Öztekin: 38.8 bin
Koray Günter: 29,6 bin
Blerim Dzemali: 12.6 bin

(Derbide oynama ihtimali düşük görünen Burak Yılmaz’ın ise 1.12 milyon takipçisi bulunuyor)

Yerli Yabancı Dengesi
        Bu doğrultuda; derbinin en çok takip edilen ismi Wesley Sneijder, en az takip edilen ismi ise Dzemali olacak! Sarı lacivertlilerde ağırlıklı olarak yerli oyuncular, yabancı oyunculardan daha çok takip edilirken; sarı kırmızılılarda bu durum tam tersi! Yabancı oyuncuların takipçi sayıları hemen hemen yerli oyunculardan daha fazla…

        Fenerbahçe’de olası maç kadrosundan dokuz futbolcunun resmi Twitter hesabı bulunurken, Galatasaray’da 10 futbolcunun hesabı var. Fenerbahçe’de dört, Galatasaray’da ise üç yabancı oyuncunun hesabı var… Yerliler, bu kulvarda yabancıları geçmiş görünüyor!

Not: Yazıda sadece “onaylanmış” profiller baz alınmıştır.

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder