28 Mart 2015 Cumartesi

BAL'da Gerilim Tırmanıyor (2)

        Dünkü yazımızda, 11 gruplu BAL'da ilk altı grubun liderlik mücadelesini yazmıştık. Bugün de kalan gruplarımızı inceliyoruz.

Namağlup mu?

        BAL 7. Grup'ta şampiyonluğunu finale üç hafta kala ilan eden Bodrum Belediyespor'un kalan üç haftada aradığı tek bir cevap var: 23 haftayı namağlup götüren Bodrum temsilcisi, üç haftalık süreçte mağlubiyetle tanışacak mı? Kalan üç maçında Pamukkalespor, Muğlaspor ve küme düşme hattı takımlarından Isparta DSİ ile oynayacak olan Bodrum Belediyespor'un en tehlikeli rakibi şüphesiz derbi maçına çıkacağı Muğlaspor olsa gerek...

6 Puanlık Fark Erir mi?

        BAL 8. Grup'ta ise ikinci Atillaspor'un 6 puan önündeki Manisa BŞB'nin liderliği sürdürüp sürdüremeyeceği soru işareti olsa da; Manisa temsilcisinin 11 maçlık yenilmezlik serisi ve dahası lig boyunca sadece bir mağlubiyet almış oluşu büyük avantaj... İkinci Atillaspor'un elini güçlendiren tek koz ise iki maçta da aldıkları 1-1'lik skorla lidere yenilmemiş oluşu!

        Lider Manisa BŞB kalan üç haftada küme düşme hattındaki Bozdoğan Belediyespor'la, tek mağlubiyetini aldığı Sındırgı Belediyespor'la ve iddiasız Erdekspor'la oynayacak. İkinci sıradaki Atillaspor ise iddiasız Erdekspor'la, küme düşmemek için mücadele veren Yeni Çanspor ile ve iddiasız Didim Belediyespor ile oynayacak... Bu bağlamda, Manisa BŞB'ye bir galibiyet ve bir beraberliğin dahi yettiğini belirtelim.

        Bir de ilginç bir istatistik verelim: Lig üçüncüsü Sındırgı Belediyespor, ilk altı sıradaki takımları en az bir maçta yenmiş durumda.

İstanbul'u Kim Fethedecek?

        BAL 9. Grup'ta 47 puanlı lider Sultanbeyli Belediyespor, 44 puanlı ikinci İFA ve şansı düşük olmakla beraber 39 puanlı Leventspor şampiyonluk için son üç maça giriyor... Peki fikstürleri ne diyor?

        Lider Sultanbeyli sırasıyla iddiasız Yenibosna, küme düşme riski bulunan Gebze Sultan Orhan ve iddiasız Elmasbahçeler ile maç yapacak. İkinci sıradaki İFA'yı ise üçünün de küme düşme riskinin bulunmadığı Mudanyaspor, Elmasbahçeler ve Çayırovaspor maçları bekliyor lakin İFA'nın istikrarsız periyodu önündeki en büyük engel olsa gerek!

        Üçüncü Leventspor ise Modafen, Altınova Belediye ve Mudanyaspor maçlarıyla ligi bitirecek. Bu süreçte bilhassa son bir ayda girdiği gol kısırlığı önündeki en büyük handikap gibi görünüyor. Yine de şampiyonu Elmasbahçeler kulübünün belirleme ihtimali yüksek!

10. Grup'ta Avcılar Pusuda (mı?)

        50 puanlı Düzce, 49 puanlı Sultangazi ve 48 puanlı Kütahyaspor'un şampiyonluk mücadelesi içine girdiği BAL 10. Grup'ta heyecan son haftaya kadar devam edeceğe benziyor!

        Lider Düzce iddiasız Eskişehir Demir, iddiasız Dikilitaş ve "ha düştü ha düşecek" konumundaki Avcılar Belediyespor ile oynayacakken; onu bir puanla takip eden Sultangazispor sırasıyla Kütahya D. Üniversitesi, Serdivanspor ve Beyköy Belediyespor ile maç yapacak! Üçüncü sıradaki Kütahyaspor'u bekleyen takvim ise şu şekilde: Avcılar Belediyespor, Kütahya D. Üniversitesi, Serdivanspor.

        Bu süreçte Avcılar Belediyespor'un alacağı bir galibiyet, şampiyonu netleştirebilir (hem Kütahya maçı için, hem de Düzce maçı için bu söylem geçerli) Tabii ki, sadece iki galibiyeti olan Avcılar'dan çok da sürpriz beklememek lazım... Ancak bu süreç için ilginç bir durum daha var ki o da Düzcespor'un son haftalarda ikinci Sultangazi ve dördüncü Çıksalın'dan aldığı mağlubiyetler! Liderin en büyük şansı, geriye kalan dokuz puanlık süreçte şampiyonluk mücadelesindeki takımlarla oynamayacak oluşu...

11. Grup'ta Şampiyonluğa 2 Hafta Kaldı

        43 puanlı Tekirdağspor ve 42 puanlı Kocaelispor arasında geçen şampiyonluk yarışıyla nefesleri kesen BAL 11. Grup'ta kağıt üzerinde şansı süren 40 puanlı Çengelköyspor da yarışa dahil... Ancak şampiyonluk düğümünün iki hafta sonra oynanacak olan Tekirdağspor-Kocaelispor maçıyla çözüleceğini öngörmek için kahin olmaya da gerek yok!

        Lider Tekirdağspor kalan üç haftada iddiasız Karadeniz Ereğli Belediyespor, ikinci Kocaelispor ve düşük bir ihtimalle de olsa küme düşme korkusu yaşayan Erokspor ile oynayacak.

        Kocaelispor'u ise Erokspor, lider Tekirdağspor ve üçüncü sıradaki Çengelköyspor ile yapacağı maçlar bekliyor.

        Üçüncü sıradaki Çengelköyspor ise Edirnespor, Karadeniz Ereğli Belediyespor ve Kocaelispor maçlarıyla ligi nihayete erdirecek.

        Bu bağlamda her ne kadar Tekirdağspor-Kocaelispor maçının önemi büyükse de, Kocaelispor'un Erokspor karşısında beraberlik, Tekirdağspor'dan ise galibiyet alması durumunda, Tekirdağspor'un da Ereğli karşısında bir mağlubiyet alması ihtimalinde; son haftada oynanacak olan Kocaelispor-Çengelköyspor maçıyla Çengelköy'ün şampiyonluk turu atma şansı mevcut!

         Dün yayınlanan yazımızın akabinde bugün de kalan beş grup hakkında dilimiz döndüğünce, matematiğimiz elverdiğince bir şeyler ifade etmeye çalıştık. Bölgesel Amatör Lig'de kalan haftaların her şeyden önce centilmence geçmesi ve profesyonel liglerde özlediğimiz sportif eylemlere sahne olmasını diliyoruz.

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder