27 Mart 2015 Cuma

BAL'da Gerilim Tırmanıyor (1)

        11 gruptan oluşan ve liderlerinin doğrudan 3. Lig'e çıktığı Bölgesel Amatör Lig'de bitime az bir süre kaldı. Bu süreyi gergin geçirecek olan ilk sıra takımlarını ele almak istedik.

1. Grup'a Kalp Dayanmaz!

        12 takımlı 1. Grup'tan başlayalım... Grup lideri 55 puanlı Cizrespor iken, ikinci sırada 54 puanlı 12 Bingölspor var. 29 Mayıs 2015'te ise dananın kuyruğu kopacak zira grubun son hafta maçlarından birisi, Cizrespor-12 Bingölspor maçı! Kazanan, doğrudan 3. Lig'e çıkarken; beraberlik de Cizrespor'a yarıyor.

        Cizrespor 10 maçtır kaybetmezken, son mağlubiyeti dikkat çekiyor: Keza Cizrespor son mağlubiyetini 12 Bingölspor deplasmanında aldı... 12 Bingölspor ise sekiz maçlık namağlubiyet serisiyle final maçına çıkacak... Bazı durumlarda futbol hakikaten "üç bilinmeyenli denklem"!

2. Grup'ta Favori Yomra, Plase Görele!

        14 takımlı 2. Grup'ta ise lider Yomraspor'un 48, ikinci sıradaki Serhat Ardahan'ın 47, üçüncü ve dördüncü sıradaki Araklı Karadere ve Görelespor'un ise 45'er puanı var! Kalan üç hafta, dokuz puana denk geliyor. Bu üç haftada dört takımın maç takvimi ise şöyle:

        Yomraspor ilk hafta iddiasız Çayeli ile deplasmanda oynarken sonraki iki haftada peş peşe Görelespor (iç saha) ve iddiasız Arhavi (deplasman) ile oynayacak! Serhat Ardahan ise ilk hafta iddiasız Torul ile deplasmanda, sonraki iki haftada ise iç sahada bir diğer iddiasız Çayeli ve son haftada da Görele deplasmanında mücadele edecek...

        Araklı Karadere'nin takvimi ise üç iddiasız takımdan oluşuyor: 1926 Bulancak (iç saha), Karsspor (deplasman) ve Iğdır Aras (iç saha). Görelespor ise bu dört takım arasında en zor takvime sahip olsa gerek! İlk hafta iddiasız Arhavi'yi ağırlayacak, sonrasında lider Yomraspor'a konuk olurken son hafta da kendi sahasında ligin ikincisi Serhat Ardahan'ı ağırlayacak...

        Bu süreci analiz ederken şuna dikkat etmek lazım; Yomraspor 8, Serhat Ardahan 1, Araklı Karadere 2, Görelespor ise tam 9 maçtır kaybetmiyor! Yomraspor'un olası bir yol kazasında, Görelespor'un şansının diğer takımlara nazaran daha kuvvetli olduğunu söylemek abesle iştigal olmasa gerek.

3. Grup Sihri: Play Out

        BAL'da mücadele ettiği sezonlar boyunca üç sezon peş peşe play out oynayan ve üç maçı da kazanan, geçtiğimiz sezon ise play off finalinde elenen Dersimspor 3. Grup'ta 50 puanla liderken, ikinci sıradaki 45 puanlı Kilis Belediyespor'un yoğun markajında... Kilis Belediyespor ise 3. Lig'den düştüğü sezondan bu yana dört sezon peş peşe play out oynarken bu sezon şampiyonluk mücadelesinde etkin rol oynuyor.

        Şansı düşük olmakla beraber, futbol ihtimallerine dahil edebileceğimiz lig üçüncüsü 41 puanlı 44 Malatyaspor ise play out oynamayan tek takım! BAL'daki dördüncü sezonunu tecrübe eden Malatya temsilcisi, geçtiğimiz sezon play off oynama başarısı gösterdi.

Takımların takvimi ise şöyle:

        Dersimspor iddiasız Suruç Gençlik'i iç sahada ağırlayacak, iddialı 44 Malatyaspor'a deplasmanda konuk olacak, son hafta ise küme düşmeme mücadelesi veren Şenyurtspor'u ağırlayarak lige nokta koyacak.

        Kilis Belediyespor ise küme düşmemek için mücadele veren Adıyaman İl Özel İdare deplasmanıyla son üç haftaya giriş yapacak, akabinde iddiasız Elazığ Yolspor'u ağırlayıp bir diğer iddiasız Karaköprü Belediyespor'a konuk olarak ligi tamamlayacak.

        44 Malatyaspor ise ligden düşmemek için galibiyet alması gereken Pazarcıkspor'a konuk olacak, lider Dersimspor'u ağırlayacak ve küme düşme hattındaki Adıyaman İl Özel İdare'ye konuk olacak...

4. Grup Mücadelesi Mest Edebilir

        4. Grup'ta lider Kozan Belediyespor 56, ikinci MESKİ ise 53 puanla son üç haftaya giriyor. Tek mağlubiyetini ligin ilk maçında alan Kozan Belediyespor şüphesiz favoriyken, futbolun sürprizleri bizi bekliyor olabilir...

        Kozan Belediyespor kalan üç haftada önce küme düşmemek için uğraşan Reyhanlı Belediyespor'a konuk olacak, akabinde şampiyonluğun bir diğer adayı MESKİ'yi ağırlayacak ve finali iddiasız Karaman Belediyespor ile yapacak... Lig ikincisi MESKİ ise lidere nazaran daha rahat bir takvime sahip. İddiasız Karaman Belediye (iç saha), lider Kozan Belediye (deplasman) ve iddiasız Sarayönü Belediye (iç saha) maçlarıyla ligi tamamlayacak.

5. Grup'ta Lider Yeni'lenebilir

        5. Grup'ta 55 puanlı Kastamonuspor 1966'yı altı puan geriden takip eden Yeni Amasyaspor'un liderlik şansı, mevcut liderden daha fazla görünüyor! Neden mi?

        Kastamonuspor 1966 kalan üç haftada küme düşme hattındaki Turhalspor ve küme düşme adaylarından Ünyespor ile peş peşe iç sahada oynayacak, son hafta ise iddiasız Temrespor'la deplasman maçına çıkacak. Lider adayı Yeni Amasyaspor ise kalan üç haftasında da iddiasız Temre, Çarşamba ve Yenicespor ile oynayacak! Bu bağlamda, kağıt üstünde bakıldığında Yeni Amasyaspor'un liderliği göğüsleyebilme ihtimali yüksek görünüyor.

6. Grup'ta Liderliğe Bir-İki

        Liderinin son iki haftasının kaldığı gruplardan birisi olan 6. Grup'ta lider Zara Belediyespor ve Yeni Altındağ Belediyespor arasında sadece bir puan var... Zara Belediyespor kalan iki haftada iddiasız Bağlumspor ve küme düşme adaylarından Aksaray Sanayi ile oynayacak. Yeni Altındağ Belediyespor ise kalan üç haftasınra iddiasız Yozgatspor deplasmanında, kendi sahasında küme düşme adayı Kayseri Yolspor ile ve son haftada da iddiasız Yeşil Kırşehir deplasmanında liderlik mücadelesi verecek...

        Bu bağlamda, maç eksiği Yeni Altındağ için bir avantaja dönüşebilir. Zara Belediyespor iki maçını kazansa dahi, Yeni Altındağ üç maçını da kazandığı taktirde liderliğini ilan edecek! Ancak...

 Yozgatspor sürpriz yapabilir
        37 puanlı, liderin 11 puan gerisinde dördüncü sırada yer alan Yozgatspor nasıl sürpriz yapacak? Dört maçı kaldığı için sürpriz yapacak... Zira ilk iki sıradaki takımlar tüm maçlarını kaybederse; sırayla lig ikincisi Yeni Altındağ Belediye, iddiasız Hacılar Erciyes, iddiasız Kazan Belediyespor ve iddiasız MKE Kırıkkale ile maç yapacak olan Yozgatspor'un tüm maçlarını kazanması durumunda şampiyon Yozgatspor olacak...

Kalan beş grubun hikayelerini ise, yarın yayınlanacak olan ikinci yazımızda bulabilirsiniz...

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder