26 Mart 2015 Perşembe

Emenike mi Guiza mı?

        Daniel Guiza, Emenike'nin Beşiktaş maçında yaşadıklarıyla ilgili Sabah gazetesine bir demeç vermiş ve "Emenike'nin ruh halini anlayabiliyorum. Ama kesinlikle yaptığı hareket saçma. Emenike'ye verilen tepkinin 100 kat fazlasını almıştım ama hiçbir zaman formamı çıkarıp gitmek aklıma gelmedi" demiş. Çok da doğru konuşmuş aslında.

        'Guiza' deyince çoğumuzun aklına 14 milyon Euro'ya transfer edilip hayal kırıklığı yaratan bir golcü geliyor. İspanyol golcü, attığından çok kaçırdıklarıyla kalmıştı hafızalarımızda. İstatistiklere baktığımızda, Guiza'nın Fenerbahçe'nin son dönemde forma giyen birçok golcüsünden çok da kötü rakamlar yakalamadığını görüyoruz aslında. Özellikle Emenike ile karşılaştırdığımızda, Guiza'nın çok daha iyi istatistiklere sahip olması da şaşırtıcı bir gerçek.

        Emenike, Fenerbahçe formasıyla oynadığı 58 maçta 16 gol atıp 14 asist yapabildi. Daniel Guiza ise, Fenerbahçe'de forma giydiği 98 resmi maçta; 35 gol 21 asist yapmıştı. İki golcüyü karşılaştırdığımızda; Emenike 261 dakikada bir gol atarken Guiza'nın ortalama her 210 dakikada bir gol attığını görüyoruz. İki golcünün skora katkısına baktığımızda; Emenike'nin bir maçta gol ya da asist yapma oranının %52 iken Guiza'da bu oran %57.

        Moussa Sow, birçok maçta sol kanatta da kullanılmasına rağmen skora katkı anlamında bu iki ismin önünde. Fenerbahçe'de oynadığı 132 maçta, 54 gol, 27 asist yapan Senegalli golcü her 187 dakikada bir gol buluyor. Pierre Webo, Fenerbahçe'de oynadığı 79 maçta 29 gol, 8 asist yaparken sadece 4.580 dakika sahada kaldığını ve 158 dakikada bir gol atarak bu alanda en başarılı isim olduğunu görüyoruz.

        Yazımızın konusuna dönecek olursak; evet Guiza da müthiş bir golcü değildi, daha da önemlisi Fenerbahçe'nin oyun sistemine uygun bir isim değildi ve ülkemizde hayal kırıklığı yarattı ama yukarıdaki istatistiklerde de görüldüğü üzere performans olarak Emenike'den kötü değildi. Kaldı ki, Emenike'den çok daha fazla tepki görmesine rağmen onun yaptıklarını yapmadı, belki ağladı ama formasını çıkarıp gitmedi. Fenerbahçe yönetimi ve teknik ekibi Emenike konusunda nasıl bir yol izler bilmiyorum ama bana kalırsa onda daha fazla ısrar etmenin bir anlamı yok.

Hazırlayan: Çetin KUZU
Bu yazı TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder