17 Mart 2015 Salı

Köşe Yazısı: Manisaspor'da işler iyi gitmiyor

        Manisaspor, Karşıyaka karşısında sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Maçı Manisaspor açısından değerlendirmeden önce, Karşıyaka‘yı tebrik edelim. Oyunun 1. dakikasından 90. dakikasına kadar galibiyeti hak eden bir oyun oynadılar. Fakat Karşıyaka için şunuda söylemek gerekir ki, bu lig şartlarında Can Erdem ve Kahe‘nin aynı anda sahada olması çok büyük bir kumar. Orta sahada direncini yüksek tutan, Karşıyaka‘dan daha fazla koşan her takım Karşıyaka‘dan puan veya puanlar alabilir.

        Manisaspor ‘un Karşıyaka‘dan da puan alamamasının sebebi de yukarıdaki cümlede gizli. Maçın hiçbir dakikasında mücadele etmeyen, maçın hiçbir dakikasında rakibe rahatsızlık vermeyen bir Manisaspor izledik. Sahadaki tüm futbolcu grubu ve teknik heyetin siz bizi yenin, biz evimize gidelim diyen bir görüntüsü vardı. Taraftarı da camiayı da en çok üzen bu oldu.

        Taner Taşkın‘ın ilginç hamleleri her hafta artarak devam ediyor. Taner Hoca göreve geldiği ilk gün, Amerika‘yı yeniden keşfetmeye çalışmazsa, Manisaspor bu ligde kalacaktır diye görüş belirtmiştim. Fakat Taner Hoca her maçta farklı bir icat çıkartıyor. Ya doğru 11 çıkardığı maçlarda yanlış oyuncu değişiklikleriyle maçları rakibe hediye ediyor ya da maçın stratejisini ve 11‘ini en baştan yanlış yapıyor.

        Haftalardır forma şansı vermediği asıl mevkisi stoper olan Ali Fırat‘ı Karşıyaka deplasmanında Juninho‘nun karşısında sağ bek olarak oynatan Taner Taşkın‘ın amacını gerçekten çok merak ediyorum. Bu maçın stratejisinde rakibin direnci düşük orta sahasını direkt olarak hedef almak daha doğru bir seçim olabilirdi. Metin – Hakan Turan ve Hakan Barış orta sahasıyla ilk yarı oyunu kontrol edip ikinci yarı risk almak zorunda kalacak olan Karşıyaka karşısında kazanma ihtimalimiz daha fazla olmaz mıydı?  Kulübeden gelecek Yusuf ve İsmail takviyeleriyle daha başka bir Manisaspor izleyemez miydik?

        Böylesine kritik haftalarda, böylesine kritik maçlar oynanırken ben Taner Hoca‘dan çok daha iyi bir performans beklerdim. Maçın stratejisini, oyuncu değişikliklerini bir kenara bıraktım, Taner Hoca‘nın adaletli bir şekilde formayı dağıtması lazım artık. Adaletli forma dağıtmaya da Umut Kaya‘dan başlayabilir.

        Ama tabii ki en önemlisi, Subasic. Ligde 23 maç 2 gol. Neden hocam neden? Subasic‘deki bu ısrar neden? Gol atmasını bir kenara bıraktım artık, gol pozisyonuna bile giremiyor. Nedir bu Subasic ısrarı? Bu takım Subasic‘siz oynasa, sahaya 10 kişi çıksa emin olun ki hiç kimse fark etmez Subasic‘in yokluğunu. Ama Taner Hoca, Karşıyaka maçında da Subasic‘e 90 dakika tahammül etti ve oyundan takımın en golcüsü olan Dimitrov‘u çıkardı. Bir başka merak ettiğim konuda oynadığı maçlarda gayet başarılı bir performans gösteren ve en önemlisi skora katkı yapan Melik ne zaman Subasic‘in yerine 11 de başlayacak?
Manisaspor için gelecek haftalar bir hayli sıkıntılı geçecek. Bundan sonrası için sahadaki futbolcuların da, teknik heyetin de yönetim kurulunun da en ufak bir hata yapma şansı yok. Takım içinde alınabilecek bazı kararlar bu takımın önünün açılmasına katkı sağlayabilir.

        Son olarak ise Gökhan Sazdağı‘nın sosyal medyada yaptıklarını yazalım, burada bulunsun. Manisaspor maçından bir gece önce, Fenerbahçe ile dertlenen, sosyal medyada Manisaspor taraftarları ile tartışan Gökhan, bu formadan, bu armadan ve bu camiadan daha büyük değildir. Manisaspor taraftarı ve camiası ona bir şans vermişti, fakat Gökhan o şansı hak etmediğini gösterdi. Gökhan kadro dışı mı kalır, para cezası mı alır bilemem ama yaptığı hareket cezasız kalmamalı.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder