18 Mart 2015 Çarşamba

KKTC 1.Lig'de Şampiyonluk Maunacılar'ın..

        Yavru Vatan'da sezonun tamamlanmasına yalnızca 5 hafta kaldı ve liglerdeki şablonlar tek tek şekillenmeye başladı. K-Pet 1.Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan, özgeçmişi hiç de fena olmayan Türk Ocağı Limasol, pazar günü konuk ettiği Görneç Kültür'ü Ertaç, Şenol ve Barış'ın golleriyle 3-0 yenerek bitime 5 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu ilan edip 2 yıllık aranın ardından Süper Lig'e geri döndü.

        İkinci sırayı alan takımın da doğrudan Süper Lig'e çıkacağı ligde artık hesaplar o yöne çevrildi. Şu anda en yakın rakibinin 4 puan farkla önünde bulunan Değirmenlikspor avantajlı gözüküyor. 1953 yılında kurulan Türk Ocağı Limasol, 1974 yılındaki Kıbrıs Harekâtı'ndan sonra Girne'ye taşınmak zorunda kaldı. Sarı-siyahlıların kuruluşunda liman işçilerinin emeği büyük olduğundan "Maunacılar" adıyla anılıyorlar. 2009'da ailecek Kıbrıs'ta tatil yaparken, Türkiye'yi aramak için fellik fellik telefon kulübesi arıyorduk. Belki onların dikkatini çekmemiştir ama, bize ilaç gibi gelen o telefon kulübesi tam da Maunacılar'ın kulüp lokalinin karşısındaydı. Kulüp lokali dediğim yer de mütevazi bir bina ve halı sahadan ibaretti.

        Sezon başından bu yana liderlik koltuğunda oturan Hasan Topaloğlu'nun talebeleri 17 galibiyet ve 4 beraberlik alıp yoluna yenilgisiz devam ediyor. Ligin en gol atan (54) ve en az gol yiyen (12) ekibi konumundalar. Aldıkları puanların 31'ini içeride aldılar. Gerek dış gerek iç saha performansı bakımından da zirvedeler. Maç başına 2,5 gol ortalamasıyla oynayan Maunacılar, yalnızca 9.haftadaki Göçmenköy İdman Yurdu ve 14.haftadaki Dumlupınar Türk Spor randevularında gol kaydedemedi.

        Daha önce 4 kez kazandıkları (1982, 1984, 1990 ve 2007) Kıbrıs Kupası'nda ise ikinci tura çıkmayı başaran Girne ekibi, Süper Lig'in zirve adaylarından Küçük Kaymaklı karşısında maçı uzatmalara taşısa da rakibine 2-1 ile teslim oldu.

        En son 2012-13 sezonunda Süper Lig'de oynayan sarı-siyahlılar, ligi 13.sırada tamamlayıp doğrudan küme düştüler; geçen sene ligi 5.sırada tamamlayıp play-off'a kaldılar; ne varki play-off'a yalnızca +1 puan avantajıyla başlayan sarı-siyahlılar Esentepe ve Dumlupınar'ı 4-1 yenip İskele Gençlerbirliği 1-1 berabere kaldı; fakat play-off'a +2 puan avantajıyla başlayan İskele Gençlerbirliği play-off'un diğer takımlarını yenince Süper Lig'e çıktı.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder