17 Mart 2015 Salı

Oyuncu Raporu: Cebrail Serçek (Erzurumspor)

        Cebrail Serçek, 1991 yılında Muş'ta dünyaya geldi... 12 yaşına kadar çeşitli yerel takımların alt yaş kategorilerinde oynayan oyuncu, 12 yaşında Beşiktaş'ın seçmelerine girerek İstanbul serüvenine başladı. 2003 yılında Beşiktaş'ın alt takımlarında top koşturan Cebrail, alt yapıda sağ bek ve ön libero mevkilerinde görev aldı. O dönemde Ertuğrul Sağlam'ın gözüne girmeyi başaran  genç oyuncu A takıma yükselme aşamasındayken Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'tan ayrılması ile kendini tekrar alt yapıda buldu.

        2011-12 sezonunda Ümraniyespor'a transfer olan oyuncu, burada 65 maçta forma giyerek 2 gol kaydetti. Ümraniye'de 3 sezonda 1 play off,  1 kez de şampiyonluk yaşayan Cebrail Serçek, 2014-15 sezonunda BB Erzurumspor'a transfer oldu..

        Ümraniyespor'da sağ bek ve sol bek mevkilerinde görev yapan başarılı oyuncu, BB Erzurumspor'da özellikle sezonun ikinci yarısı  4-1-3-2'nin sağ açık ve sol açığında forma giymeye başladı. Özellikle Turhan Özyazanlar'ın çok güvendiği isim bu sezon çıktığı 27 maçta 5 gole imza atarak takımının ayakta kalmasında başrol oynadı.

ARTILARI
        Her iki ayağını da çok iyi kullanabilmesi; Gerek savunmada gerek önde oynadığı zaman çizgiye inip isabetli ortalar yapabilen oyuncu, hem sağ hem sol ayağını çok iyi kullanabiliyor.

        Özellikle hücumda oynadığı zamanlar kaleye çıkardığı isabetli ve sert şutlar, Cebrail'in özelliklerinin başında geliyor. BB Erzurumspor forması altında attığı 5 golün de uzaktan şut ile gelmesi bunun bir göstergesi.

        Hücumda oynadığı maçlarda savunma özelliğini de kullanarak rakibe yaptığı pres ve kesiciliği ile defansını rahatlatıyor.

        Cebrail savunmada oynadığı maçlarda dahi sorumluluk alarak sahada takımı adına kritik hamleler yapabiliyor.  Ayrıca BB Erzurumspor'da kornerlerin ve kenarlardan kullanılacak duran topların başında Cebrail'i görmek mümkün...

        Hırslı ve mücadeleci yapısıyla bilinen oyuncu sürati ile de dikkat çekiyor, oyun zekası ve pozisyon bilgisi üst seviyede...

EKSİLERİ
        Oyuncun eksik yönü boy dezavantajı olduğu için hava toplarında zayıf. Savunmada oynadığı maçlarda ters kademeye girmesi gerektiği anlarda bu dezavantaj bazen sıkıntı yaratabiliyor... Ayrıca hücumda oynadığı zaman rakip ceza sahasına fazla girmeyerek çizgide kalması takımının üçüncü bölgede bir kişi eksik kalmasına neden oluyor

        2016 sezonunun sonuna kadar BB Erzurumspor ile sözleşmesi bulunan Cebrail, özellikle üst liglerdeki birçok takımın takibinde. Biz de Transfer Merkezi ailesi olarak, yetenekli oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.

Hazırlayan: Burak DÖŞER
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder