21 Nisan 2015 Salı

Bölgesel Amatör Lig'in Yabancıları

        Yabancı kontenjanı konusu yıllardan beri Türk halkını meşgul eden, yöneticisinden teknik direktörüne, sokaktaki vatandaşına kadar herkesin farklı bir fikre sahip olduğu bir konudur malum. Süper Lig'de 14 yabancıya izin çıkmasıyla önümüzdeki sezonun nasıl olacağını merak ediyor herkes. Bildiğiniz üzere Süper Lig ve PTT 1.Lig takımları yabancı oyuncu oynatabiliyor ama 2.Lig ve 3.Lig'de yabancı uyruklu oyuncu oynatılamıyor. Peki amatörde durum nasıl? BAL ve amatör liglerde 2 yabancı kontenjanı var ve bunu bazı kulüpler kullanıyor. Biz de sizin için Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) forma giyen, performansıyla ya da varlıklarıyla dikkat çeken yabancı oyuncuları sizler için derledik.

Lucas Sebastian Rodriguez
        1991 doğumlu Arjantinli oyuncu, Boca Juniors alt yapısından yetişti. Süper Lig ekibi Eskişehirspor tarafından denemeye getirilen ancak deneme sürecini ve uyum sorununu aşamayan oyuncu ile anlaşma sağlanamadı. Oyuncunun menajeri oynayabileceği bir takım ararken hiç umulmayan bir takım ve ligde oyuncu boy göstermeye başladı. 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig takımlarından 44 Malatyaspor'a transfer olan oyuncu takımı ile çıktığı 21 maçta 7 gol atma başarısı gösterdi.

        2014-15 sezonunda yıldızının parlayacağı Dersimspor'a transfer olan oyuncu, Dersimspor forması ile çıktığı ilk maçı olan Türkiye Kupası'daki Hasköy Yıldızspor maçında 3 gol atarak ulusal ve yerel basının dikkatini çekti. Bu sezon ligde ve kupada oynadığı toplam 24 maçta 23 gol atarak Dersimspor'un 3.Lig'e çıkmasında en büyük pay sahibi oldu. 3.Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralı nedeniyle bu sezon mecburen Dersimspor forması giyemeyecek. Birçok PTT 1.Lig ve BAL ekibinin Arjantinli oyuncuya talip olduğu gelen bilgiler arasında.

Yannick Alex Kone
        1992 Fildişi Sahilleri doğumlu olan oyuncu, ülkemizde ilk olarak Tatvan Gençlerbirliği forması giydi Alex Kone, Tatvan'da oynadığı 2 sezonda 39 maçta 15 gol atma başarısı gösterdi. 2014-15 sezonunda transfer olduğu Dersimspor'da 21 maçta 10 gol atarak Dersimspor'un 3.Lig'e çıkmasında pay sahibi olan isimlerden biriydi. 3.Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralı nedeni ile o da Rodriguez gibi bu sezon Dersimspor forması giyemeyecek. Güçlü fizik yapısı ve inatçı kişiliği ile transferin gözde ismi olan Alex Kone, birçok Bölgesel Amatör Lig ekibinin transfer listesinde.

Toma Tabatadze
        1991 doğumlu Gürcü oyuncu, 2013-14 sezonu başında Niğde Belediyespor tarafından Al Nars Kuveyt takımından transfer edildi. Niğde Belediyespor'un 3.Lig'e çıkmasında büyük bir pay sahibi olan oyuncu, 20 maçta 9 gole imzasını attı.

        Geçmişinde Letonya ve Litvanya 1.Lig ekiplerinde forma giydiğini gördüğümüz Toma, 2014-15 sezonu için Bartınspor ile anlaştı ve burada 13 maçta  8 gol attıktan sonra devre arasında Karaderespor'a transfer oldu. Karaderespor formasıyla da 12 maçta 9 gol atarak yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Oyuncunun gelecek sezon için planları alt lig takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

Gideon Adinoy Sani
        1991 doğumlu Nijeryalı oyuncuyu birçok futbolsever Akhisar Belediyespor forması ile tanıdı. İlk olarak Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İzmirspor'da 3 maç oynayan oyuncu sezonun bitmesinin ardından
sürpriz bir transfere imza atarak Akhisar Belediyesporlu oldu. Oyuncu ilk sezonunda PTT 1.Lig'de Akhisar forması ile 19 maçta 6 gol attı. İkinci sezonunda ligde sadece 7 maçta forma giyen oyuncu 2013-14 sezonunda TKİ Tavşanlı Linyitspor'a kiralık olarak gitti. Burada 18 defa forma giydi ve devre arasında tekrar Akhisar Belediyespor'a döndü ancak Süper Lig'de forma şansı bulamadı. 2014-15 sezonunda flaş bir kararla Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Yeni Amasyaspor'a transfer olan oyuncu 15 maçta 11 gol atarak başarılı bir performans sergiledi ancak takımını 3.Lig'e taşımayı başaramadı.

Nika Nozadze
        1994 Tiflis doğumlu Gürcü oyuncu, 2014-15 sezonunda Toma Tabatadze ile beraber Bartınspor kadrosuna katıldı. 14 maçta 2 gol atarak iyi bir performans sergileyen Gürcü oyuncu, gelecek vaat eden isimler arasında yer alıyor. Genç yaşı nedeniyle birçok takım tarafından yakından takip edilen bir oyuncu.

Timothy Patrick Wilson
        1994 Maryland/ABD doğumlu. Evet yanlış okumadınız Ardeşen'de bir Amerikalı. 20 yaşındaki Amerikalı orta saha oyuncusu devre arasında transfer olduğu Ardeşen ile çıktığı 7 maçta 2 gole imzasını attı.

Giorgi Dabrunda Shvili
        1990 doğumlu Gürcü oyuncu, Artvin'nin Bölgesel Amatör Lig'deki tek temsilcisi olan Arhavispor'un devre arasında Gürcistan'nın Tskhumi takımından transferi. Gürcü orta saha oyuncusu ligde 10 maçta görev aldı.

Salifou Dembele
        1991 doğumlu Malili oyuncu, 2 yıl önce Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Erganispor tarafından seçmelerde begenilerek transfer edilmişti. 2013-14 sezonunda Erganispor ve Van İpekyolu forması giyen oyuncu, 17 maçta 1 gol atarken 2014-15 sezonunda Başkalespor forması ile 18 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

Aymar Kevin Yatroh
        1991 Fildişi Sahilleri doğumlu oyuncu, 2013-14 sezonunda Tire 1922 forması giydi. 21 maçta oynayan oyuncu 8 gole imzasını attı. Geçen sezon oynanan 3.Lig'e çıkma terfi maçında İzmirspor'un TFF'ye oyuncunun oturma izni olmadığı gerekçesi ile itirazda bulunmuş ve kısa bir süre gündemi meşgul etmişti. Yatroh, 2014-15 sezonunda Araklı Karaderespor forması giydi ve 21 maçta 5 gol attı.

Deniz Enyong (Friday Nsisong Enyong)
        1983 Nijerya doğumlu oyuncu daha sonradan Türk vatandaşlığına geçerek Deniz adını aldı. İstanbul Amatör Lig ekiplerinden Küçükpazar tarafından denemelerde beğenilerek lisans çıkartılan oyuncu daha sonra İzmirspor'a transfer oldu. İzmirspor ve Foça Belediyespor'un aylarca Tahkim ve TFF arasında gidip geldiği, TC vatandaşlığı aldığı dönem lisansı problem olan oyuncu, ilk verilen kararda İzmirspor'un hükmen mağlubiyetine ve küme düşmesine sebep olmuştu ancak 1 ay sonra TFF başkanının değişmesini fırsat bilen İzmirspor'un tekrar TFF başvurarak kararı iptal ettirmesine, Foça Belediyespor'un küme düşmesiyle noktalanacaktı.

        Bölgesel Amatör Ligde toplam 46 maça çıkan oyuncunun 1 de golü bulunmakta. Oyuncu bir dönem KKTC Süper Lig ekiplerinden Lefke TSK ve Gençlik Gücü SK formaları da giydi. 2014-15 sezonunun devre arasında Beşikdüzüspor'a transfer olan oyuncu ligde sadece 5 maçta forma giyebildi.

Jeremiah Momo Corneh
        1989 doğumlu Liberyalı oyuncu, ülkemizde ilk olarak Yalovaspor forması giydi. Bölgesel Amatör Lig'de 65 maçta 29 gol atan oyuncu, 2014-15 sezonu transfer döneminde Yeni Amasyaspor ile anlaşmış ancak resmi imzayı ani bir karar ile Kastamonuspor'a atmıştı. Bir süre iki takım arasında gerginliğe sebep olan oyuncu, ligde sadece 6 maçta görev aldı. Devre arasında Manisa 1.Amatör Lig ekiplerinden Salihli Belediyespor'a transfer olan oyuncu halen bu takımın formasını giymekte.

Patrick Etoga
        1993 doğumlu Kamerunlu oyuncu, ülkemize geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig'e çıkan Fethiyespor'a transfer olarak geldi. Orta sahanın merkezinde oynayan Etoga, geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig'de 3 maçta forma giydi. Sezon başı Fethiyespor'un 2.Lig'e düşmesiyle yabancı oyuncuyu elinde tutamayacağından dolayı oyuncu bedelsiz olarak Muğlaspor'a gönderildi. Bu sezon şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Muğlaspor'da 26 maçın 24'ünde sahaya çıkan Etoga, diğer iki maçta da iki defa kırmızı kart görmenin cezasını çekti. 24 maçta 4 gol atan Etoga, uzun boyu, güçlü fiziği ve tekniğiyle dikkatleri çeken bir orta saha oyuncusu.

Serge Abaka
        1995 doğumlu Fildişili oyuncu, geçtiğimiz sezon devre arasında Torku Konyaspor ile kampa katılmış ancak yeterli görülmediği için sözleşme imzalanmamıştı. Bu sezon BAL ekibi Sarayönü Belediyespor'da forma giyen oyuncu 23 maçta 11 gol atma başarısı göstererek üst lig takımlarının yeniden dikkatini çekti. Genç golcünün Samsunspor ile anlaştığı, sezon sonunda sözleşme imzalayacağı iddiaları var.

Hazırlayan: Haydar BULACA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Akhisar'dan Lokomotiv Moskova'ya transfer olan Senegalli yıldız Oumar Niasse'ın yeğeni İbrahima Niasse da 1926 Bulancakspor'da ligin ikinci yarısı 9 maça çıktı. 1992 doğumlu defansif orta saha oyuncusunun bir de golü var.

    YanıtlaSil