8 Nisan 2015 Çarşamba

Oyuncu Raporu: Eray Ataseven

        29 Haziran 1993 İzmit doğumlu Eray Ataseven, ilk olarak futbola Manisa Belediyespor'da başladı. Daha sonra henüz 15 yaşındayken dikkat çeken ve böylece Manisaspor'a transferi gerçekleşen Eray Ataseven, ilk olarak profesyonel olma deneyimini de Manisaspor formasıyla 2010 yılında yaşadı. Profesyonel olduğu ilk yıldan itibaren sırayla Türkiye U18, U19, U20 ve U-21 Milli takımlarında oynama şansı bulan Eray, son olarak Süper Lig'in yeni ekiplerinden Balıkesirspor'un takibine takıldı ve Balıkesirspor'a transferi gerçekleşti. Bu sezon Balıkesirspor formasıyla 15 maça çıkan Eray Ataseven, bu maçların 14'üne ilk 11'de başladı.

Görsel Tasarım: Olcay Sayan
        Bu sezon belki de Balıkesirspor adına kilit oyuncu olan Eray neredeyse oynadığı tüm maçlarda Balıkesirspor takımının en çok koşan oyuncusu olma başarısını elde etti. Balıkesirspor takım olarak istenen performansı sergiyeleyemese de Eray oynadığı oyunla fark yaratıyor. Takımın merkezinde oynayan Eray, defansif anlamda verdiği katkının yanısıra çabukluğu ve mücadele gücüyle de Balıkesirspor adına büyük bir yükü sırtlayan isim oluyor.

GÜÇLÜ YÖNLERİ
Bitmek Bilmeyen Enerjisi: Takımıyla bu sezon çıktığı 15 maçın neredeyse tamamında takımın en çok koşanı olan Eray Ataseven, neredeyse yorulmuyor diyebiliriz. Bu bağlamda orta sahada büyük bir yükü sırtlayan Eray, yanında oynayan takım arkadaşı için de bir güvence oluyor desek yalan olmaz.

Top Kapma Becerisi: Takımın top kapma alanında da en üstündeki isimlerden biri olan Eray, üstün pres kabiliyeti ile rakip takımların atağını kesme ve rakibin hücumlarını bozma konusunda takımında büyük bir rol üstleniyor. Top kapma konusunda kendi alanındaki rekora 17. haftada oynanan Trabzonspor maçında ulaşan Eray, bu maçta Trabzonsporlu oyunculardan tam 28 kez top çalmayı başarmıştı.

ZAYIF YÖNLERİ
Şut Çekme: Dünya futbolunda şut çeken defansif orta saha ve merkez orta sahaların dikkat çektiği son dönemlerde, Balıkesirsporlu Eray Ataseven'in bu konuda biraz eksik kaldığı söylenebilir. Takım hücumdayken daha çok orta alanı savunmak için bekleyen ve ileri çok fazla çıkmayan Eray'ın, daha fazla ileri çıkarak şut çektiği takdirde hem kendine hem de takımına daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Hücum Gücü: Genelde rakibini orta alanda karşılama görevini üstlenen ve ileri çıkmayı pek tercih etmeyen Eray, skora katkı konusunda da biraz eksik kalıyor denebilir. Bu sezon Türkiye Kupası'nda 1 golü bulunan, Süper Lig'de ise henüz gol veya asist sevinci yaşayamayan Eray, hücuma çıktığı zaman yeteneğiyle bulunduğu takıma şüphesiz bir şeyler katacaktır.

        Genel olarak Eray Ataseven'in iyi ve kötü özellikler bu şekilde olmakla birlikte, kendini hücum yönünde biraz daha geliştirdiği ve Süper Lig'de tecrübe kazandığı takdirde Eray'ı önümüzdeki senelerde ülkenin önde gelen kulüplerinde görmemiz mümkün görünüyor.

Hazırlayan: Cesur KERESTECİOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder