8 Nisan 2015 Çarşamba

Yazı Dizisi: BAL'da 81 İlin Analizi (2)

        Bölgesel Amatör Lig'de sezonun son müsabakaları bu pazar günü oynanacak ve gözler baraj mücadelelerine çevrilecek. Biz de dün başladığımız yazı dizisine bugün ikinci bölümüyle devam ediyor, 81 ilin nabzını tutuyoruz.

KOCAELİ
Temsilcileri: Gebzespor, Çayırovaspor, Gebze Sultan Orhan (9.Grup); Kocaelispor ve Çınarlıspor (11.Grup)

        Gebzespor ve Kocaelispor gelecek sene BAL'da mücadele edecek. Kocaeli fazladan 1 takımla oynadığından il statüsü azizliğine uğrayan Sultan Orhan küme düştü. Çayırova, Kocaeli ikincisiyle baraj müsabakasına çıkacak, Çınarlı da doğrudan küme düştü; Kocaeli şampiyonu doğrudan BAL'a çıkacak.

KONYA
Temsilcileri: Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Selçuklu Belediyespor

        Sarayönü ve Akşehir baraja kalmamak adına savaş veriyor; içlerinde en az puan toplayan Selçuklu ise küme düştü. Sarayönü ve Akşehir'den ligi en üstte bitiren BAL'da kalacak, diğer ise yerel lig ikincisiyle baraj maçı yapacak. Yerel lig şampiyonu ise doğrudan BAL'a çıkacak.

KÜTAHYA
Temsilcileri: Kütahyaspor ve Dumlupınar Üniversitesi

        Denizli ve Antalya gibi üç takımla temsil edilmesi gereken çini diyarının iki takımı var. Kütahyaspor şampiyonluk iddiasını son haftaya taşısa da işi bir hayli zor; zira rakiplerinin puan kaybetmesi durumunda 3.Lig'e çıkabilecekler. Bu olasılık gerçekleşirse Dumlupınar ligde kalır, Kütahya SAL'ı ilk iki sırada tamamlayanlar BAL'a doğrudan çıkar; fakat şu anki duruma göre Kütahya ligde kalacak,SAL şampiyonu doğrudan BAL'a terfi edecek, Dumlupınar SAL ikincisiyle baraj maçı yapacak.

MALATYA
Temsilcileri: 44 Malatyaspor ve Yeşilyurtspor

        44 Malatya lige baraj oynamadan devam edecek, Yeşilyurt ise ya İnönü Üniversitesi ya da Demirspor'dan biriyle baraj maçı yapacak. Malatya şampiyonunu belirleyecek maçların ilk ayağını Demirspor'un 4-2 kazandığını da size aktaralım.

MANİSA
Temsilcileri: Manisa Büyükşehir Belediyespor, Somaspor ve Soma Sotesspor

        Manisa BBSK 3.Lig'e çıkmayı garantilediğinden Somaspor da baraj yapmadan ligde kalmayı garantiledi. Sotesspor ise sondan ikinci sıraya gerilemezse Manisa ikincisiyle baraj maçı yapacak. Eğer Sotesspor sondan ikinci sıraya gerilerse, Manisa birincisi ve ikincisi doğrudan BAL'a çıkacak.
Manisa şampiyonu her türlü olasılıkta BAL'a doğrudan çıkıyor...
Şampiyon Manisa BBSK.

KAHRAMANMARAŞ
Temsilcileri: Pazarcıkspor ve Elbistanspor

        İki takım arasında yalnızca 1 puan fark var ve Pazarcıkspor üstte...Ligi en üstte bitiren lige devam edecek, diğer takım yerel lig şampiyonu olan Sakaryaspor ile baraj maçı yapacak.

MARDİN
        1.Amatör şampiyonu Kızıltepe Fıratspor, penaltı atışları sonucu Mardinspor eleyerek BAL'a çıkmayı başardı.

MUĞLA
        Bodrumspor 3.Lig'e çıktığından Süper Lig şampiyonu doğrudan BAL'a çıkacak, Muğlaspor ise Süper Lig ikincisiyle baraj maçı oynayacak. Süper Amatör'de maçlarını tamamlayan Marmaris'in 49, kendisinden bir maç eksiği bulunan Ortaca'nın ise 48 puanı bulunuyor. Eğer Ortaca son maçından bir puanla ayrılırsa BAL'a doğrudan çıkacak.

MUŞ
        Hasköy Yıldızspor doğrudan küme düştü; onun yerine yerel lig şampiyonu Demirspor gelecek sene BAL'da yer alacak.

NEVŞEHİR
        1.Amatör şampiyonu Suvermez Kalespor, Nevşehirspor Gençlik ile baraj mücadelesi yapacak.

NİĞDE
        Elma diyarının Bölgesel Lig'de temsilcisi olmadığından il şampiyonu doğrudan BAL'a çıkacak.

ORDU
Temsilcileri: Güzelordu, Ünyespor ve Fatsa Belediyespor

        3.Lig'den düşen Ünyespor yüzünden Ordu'nun 1 kontenjan fazlalığı var. Bu durumda Ünye ya da Fatsa'dan biri lige veda edecek, kalan takım Ordu şampiyonu ile baraj maçı yapacak. İki takım da 22'şer puanla son haftaya giriyor ve ikili averajları eşit. Güzelordu ise baraja oynamadan ligde kaldı

RİZE
Temsilcileri: Çayelispor ve Ardeşenspor

        Çayeli 33, Ardeşen 31 puana sahip. Yeşil-beyazlılar son maçından 1 puanla ayrılsa bile BAL'da kalacak, bordo-beyazlılar ise 1.Amatör şampiyonuyla baraj maçı yapacak. Son haftasına girilen 1.Amatör'de ise Kalkanderespor 10 puanla lider, Çaykurspor 9 puanla ikinci.

SAKARYA
Temsilcileri: Serdivanspor, Karasuspor ve Arifiye Kalaycıspor

        İçlerinde en az puana sahip Kalaycı ligden düştü. Ortada yer alan Karasuspor, Sakarya ikincisiyle baraj maçı yapacak. Serdivan ise BAL'a devam edecek.

SAMSUN
Temsilcileri: Termespor, Ladik Beldespor, Çarşambaspor ve 1930 Bafraspor

        Bafra 3.Lig'den düştüğünden Samsun'un 1 takım fazlalığı var. Gerçi Bafra istikrarını (!) sürdürerek ligden düştü. Terme BAL'da kalmayı garantiledi. Ladik ya da Çarşamba'dan biri daha lige veda edecek. Diğer ise Samsun ikincisi 19 Mayıs Belediye ile baraj maçı yapacak. Şampiyon Havza Belediyespor gelecek sene BAL'da yer alacak.

SİİRT
        Kurtalanspor, yerel lig şampiyonu Kartalspor'u penaltılarla eleyip BAL'da kaldı.

SİNOP
        Sinopspor, Ayancık Belediyespor ya da Gerze Belediyespor'dan biriyle baraj maçı yapacak.

SİVAS
        Cumhuriyet Üniversitesi ligin ikinci yarısından itibaren ligden çekildiğinden doğrudan küme düştü. Son haftaya büyük avantajla giren Zara Belediyespor rakibini yenerse 3.Lig'e çıkacak ve durumda Sivas ikincisi de doğrudan BAL'a çıkacak. Şampiyon her türlü BAL'a çıkıyor...

TEKİRDAĞ
Temsilcileri: Tekirdağspor ve Ergene Velimeşe

        Tekirdağspor 3.Lig'e çıktığından Süper Amatör şampiyonu BAL'a doğrudan çıkacak. Lig ikincisi ise Ergene ile baraj maçı yapacak.

TOKAT
        Turhalspor ligde kalabilirse, Erbaaspor-İl Özel İdare galibiyle baraj maçı yapacak; aksi hâlde bu karşılaşmanın galibi BAL'a doğrudan çıkacak.

TRABZON
Temsilcileri: Yomraspor, Araklı Karaderespor ve Beşikdüzüspor

        Son haftaya lider giren Yomra şampiyon olursa; Karadere ligde kalacak, Beşikdüzü yerel lig ikincisiyle baraj maçı yapacak. Eğer mor-beyazlılar 3.Lig'e çıkamazsa; Karadere bu sefer yerel lig ikincisiyle baraj oynamak durumunda olacak, Beşikdüzü BAL'a veda edecek. Yerel lig şampiyonu her türlü BAL'a doğrudan çıkacak.

TUNCELİ
        Dersimspor 3.Lig'e çıktığından, 1.Amatör şampiyonu BAL'a doğrudan çıkacak.

ŞANLIURFA
Temsilcileri: Karaköprü Belediyespor ve Suruç Gençlikspor

        Karaköprü gelecek sene BAL'a devam edecek; il şampiyonu Büyükşehir Belediye ile Suruç baraj maçı yapacak.

UŞAK
Temsilcileri: Uşak Sportif ve Selvioğluspor

        Selvioğlu lig sonuncusu olup doğrudan düştü. Uşak ise BAL'a devam edecek. 1.Amatör'de şampiyon olacak takım doğrudan BAL'a çıkacak.

VAN
        Başkalespor, il şampiyonu Erçiş Gençlik Belediye'yi 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

YOZGAT
Temsilcileri: Yozgatspor ve Sorgun Belediyespor

        Yozgatspor 3.Lig'den düştüğünden Bozok diyarının 1 takım fazlalığı bulunuyordu. İçlerinde en az puana sahip Sorgun, statü kurbanı olup ligden düştü. Yozgatspor ise il şampiyonluğunu garantileyen Şefaatli Belediyespor ile baraj maçı yapacak.

ZONGULDAK
Temsilcileri: Kozlu Belediyespor ve Karadeniz Ereğli Belediyespor

        Kozlu 29, Ereğli 28 puana sahip. Puantajda üstte olan ligde kalacak, altta kalansa Kilimli Belediyespor ile baraj maçı yapacak. Olası ikili averajda Kozlu üstün...

AKSARAY
        Sanayi Gençlikspor ya AAkhisarspor ya da Sultanhanıspor ile baraj maçı yapacak.

BAYBURT
        Belediyespor ligde sonuncu olup doğrudan küme düştü. 1.Amatör'de çok rahat bir şampiyonluk elde eden Konurspor gelecek sene BAL'da olacak.

KARAMAN
        Belediyespor, 1.Amatör şampiyonuyla baraj maçı yapacak.

KIRIKKALE
        MKE Kırıkkalespor, 1.Amatör'de açık ara şampiyon olan Türk Metalspor ile baraj maçı yapacak.

BATMAN
        Şampiyon 1955 Belediyespor, Gerçüş Bağlarspor ile baraj maçı yapacak.

ŞIRNAK
        Cizre Spor 3.Lig'e çıktığından 1.Amatör şampiyonu doğrudan BAL'a çıkacak.

BARTIN
        Bartınspor ya Ulus Çınarspor ya da Amasraspor ile baraj maçı yapacak.

ARDAHAN
        Son haftaya liderin 1 puan gerisinden giren Serhat Ardahanspor 3.Lig'e çıkarsa, yerel lig şampiyonu BAL'a doğrudan çıkacak; aksi hâlde bordo-mavililer şampiyonla baraj maçı yapacak.

IĞDIR
        Arasspor, yerel lig şampiyonu Gençlerbirliği ile baraj maçı yapacak.

YALOVA
        Normalde iki takımla temsil edilmesi gereken Yalova'yı Altınova Belediyespor temsil etti ve ligde kalmayı başardı. Bu şirin ilin gelecek seneki diğer temsilcisi ise Süper Lig şampiyonu olacak.

KARABÜK
        Kaptan DÇ Soğuksu Yenicespor, 100.Yılspor-Safranboluspor finalinin galibiyle baraj oynayacak.

KİLİS
        Belediyespor, 1.Amatör şampiyonuyla baraj maçı yapacak.

OSMANİYE
        Osmaniyespor FK, büyük olasılıkla Kadirli İdman Yurdu ile baraj maçı yapacak.

DÜZCE
        Temsilcileri: Düzcespor ve Beyköy Belediyespor

        Düzcespor 3.Lig'e çıkarsa, Süper Lig şampiyonu Akçakocaspor BAL'a çıkacak. Beyköy Belediyespor lig ikincisiyle baraj maçı yapacak. Eğer kırmızı-lacivertlilier 3.Lig'e çıkamazsa, bu sefer Beyköy-Akçakoca baraj oynayacak.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder