10 Nisan 2015 Cuma

Özel Röportaj: Wellington Silva

          Brezilya’nın görülmek istenmeyen saklanan, yaşamın suç üzerine kurulu olduğu favelaların kalbinden Londra’ya uzanan bir hikaye...  15 yaşında Arsenal yolunu tutan Wellington Silva belki de bir zamanlar hayalini kuramayacağı bir hayat yaşıyor şuan..
         “Tüm çocukluğum evimizin önünde bulunan, dik yokuşta arkadaşlarım ile çoğu zaman çıplak ayakla futbol oynarak geçti. Sabahın erken saatlerinde başlar, gece annelerimizin terliklerinin acısını vücudumuzda hissedene kadar devam eden bir oyun bu. Açıkcası maddi durumumuz yeterli olmadığı için hiç bir zaman çok oyuncağımız olmadı bizim için. En özel oyuncağımız kimi zaman kağıtlardan yaptığımız topumuzdu.”

“FUTBOL OYNAMAYI İSTEMİYORDUM”
          “Bir gün bir antrenör  mahallede oynarken beni görmüş. Ardından futsal takımı için antrenmanlara çağırdı. Kariyerim bu şekilde başlamış oldu. Aslında futsala aşıktım ben futbol oynamayı hiç düşünmüyor istemiyordum.  Salonda kendimi özgür hissediyordum. Ama Fluminense gibi bir takım size antrenmana çıkarma teklifinde bulunuyorsa hayır deme şansınız kalmıyor tabii ki. Antrenmanlara başladım ve bir ay içerisinde profesyonel sözleşme imzaladım. O an rüyalarımı gerçekleştirebileceğime daha çok inandım.”

“ANNE VE BABAM YEMEKLERİNİ BİZE VERİRDİ”
          “İlk paramı o zaman kazandım. Evet belki büyük bir miktar değildi ama ben sanki milyon dolarlar kazanmışcasına mutluydum. Hepsini aileme verdim ve o an kendimle gurur duydum. Aile ilişkilerine çok önem veren biriyim. Annem, babam ve 4 kardeşim benim dünyam. Bugün sahip olduğum herşeyi onlara borçluyum. 10 ya da 15 metrekare bir evimiz vardı. Ev diyorum ama ufak bir odadan bahsediyorum aslında. Fazladan dışarıda bir tek ufak bir tuvaletimiz vardı. Tüm aile orada kalırdık. Bazı günler sadece ekmek arası muz yediğimizi hatırlıyorum. Ya da anne, babamın karnımız aç değil diyerek yemediğini ve kendi haklarını bize verdikleri günleri.”


“YA HAYATIMI KURTARACAKTIM YA DA...”
          “ Faveleda büyümüş iseniz herşeyi görüyorsunuz. Biz sokakta oyun oynarken karşımızda kirli işler yapılıyordu. Kimi zaman çatışmalar oluyor yere yatıyor başımızı kaldırmıyorduk. O filmlerde izlediklerinizin eksikleri var belki ama fazlası yok kesinlikle. Küçükken bir kere büyük bir kavgaya bulaşmıştım ve akşam evde babamdan güzel bir dayak yemiştim. Ardından bana hangi hayatı seçmek istediğimi sormuştu. Önümde iki seçenek vardı ya pisliğe bulaşacak bu kirli sokaklarda çöp olacaktım ya da kendimi ve ailemi kurtaracaktım.”

“O GÜN KİM VARSA HALA BENİMLE”
          “Pisliğe bulaşmadan büyümemin bir diğer etkeni de arkadaşlarım. Çocukluğumda o yokuşta futbol oynadığım arkadaşlarımla hala görüşüyoruz. Bazıları profesyonel futbolcu oldu. Çok yetenekli olup hakettiği yere gelemeyen arkadaşlarım da var. Fırsat buldukça toplanıyor ve plaj futbolu oynuyoruz. O gün yanımda kim varsa hala benimle birlikte. Çünkü biz birbirimizin başarısı ile beraber mutlu olmayı, acısıyla beraber üzülmeyi öğrendik. Bu şekilde büyüdük, aramızda gerçek bir dostluk duygusu bar. Ne yazık ki büyüdükçe ve futbol camiası içerisinde doğru ilişki kurmak imkansızlaşıyor.”

“UYANMAK İSTEMEDİĞİM BİR RÜYA GİBİYDİ” 
           “Fluminense ile 2008 yılında  “Nike Kupası”  için İngiltere’ye gittik.  Arsenal beni 2 senedir takip ediyormuş ama ben bunu bilmiyordum. O turnuvayı şampiyon olarak tamamladık. Turnuvanın gol kralı 9 gol ile ben oldum. Ardından Arsenal kulübüm ile bağlantıya geçmiş ve 1 sene sonra transferim gerçekleşti.”

          “Fluminense’ye transfer olduğum günden beri, hep büyük takımda oynama hayali kuruyordum. Ama dürüst olmak gerekirse dünyanın en büyüklerinden birine gidebileceğim aklıma gelmemişti. Düşünsenize; 15 yaşındasınız, Brezilya’dan İngiltere’ye transfer oluyorsunuz. Tek başına tamamen farklı bir dünyaya yolculuk. Dil olayını işin içine katmıyorum bile.  Aynı anda inanılmaz büyük bir korku ve sevinç yaşıyorsunuz. Bir rüyanın içerisinde yaşıyor gibiydim ve uyanmayı hiç istemiyordum.”

“ARSENAL OYUNCUSU OLMAK KOLAY DEĞİL”

          “Şu an İspanya’da kiralık Almeria forması giyiyorum. Burada çok mutluyum ve Arsenal yetkilileri , antrenörler ile sürekli iletişim halindeyim .22 yaşındayım ve gelecek sezon Arsenal ile kampa gideceğim ve gelecek sezon için neler olacağını o zaman göreceğiz. Ama en kısa sürede İngiltere’ye geri döneceğimi biliyorum. Arsenal oyuncusu olmak ve A takımda forma giymek kolay değil. Fiziki ve psikolojik açıdan %100 hazır olmanız gerekiyor.”


“ASLA PES ETMEDİM”
          “Geçtiğimiz 4 sene boyunca çok zor günler geçirdim. Takım kadrosuna, maç listesine alınmadığım zamanlar oldu. Umutsuzluğa kapıldığım anlar olsa da asla pes etmedim. Sadece çalıştım, kimseyle kavga etmedim, sessiz kaldım. Her zaman kendi kendime 'Tanrı beni buraya kadar getirdi ise devamı gelecektir, sadece çalışmaya devam et. Eğer birşeyler sana göre yanlışsa, unutma Tanrı senin için herşeyin doğrusunu bilir' dedim. Farklı ülkede olmanın vermiş olduğu zorluklar var. İspanya’yı seviyorum ama en ufak tatilimi bile Brezilya’da geçiriyorum. Fırsat buldukca ailem yanıma geliyor ve beni ziyaret ediyor.”


“2018 DÜNYA KUPASI’NI KAZANMAK İSTİYORUM”
          “Milli takım olayı bambaşka bir duygu. 2008 yılında ilk kez U17 kadrosuna çağrıldım. O gün evdeydim, sıradan bir gündü. Ardından Fluminense’den antrenörüm aradı ve listede olduğumu söyledi. O an için hayat durdu sanki. Tarif edilemeyecek duygular kesinlikle yaşadıklarım. 5 senelik bir aranın ardından bu sezon U21 ile milli takıma döndüm. İlk olarak 2016 Rio Olimpiyatlarını kazanmak  ve ardından daha çok çalışarak ve A milli takımda forma giyerek, Rusya 2018 Dünya Kupası’nı kaldırmak istiyorum.”


“ARDA TURAN ÇOK BÜYÜK YETENEK”
          “Türkiye'de futbol oyrayan arkadaşlarım var, Türk futbolu gelişmekte olan liglerden bir tanesi. Brezilya'da Türkiye çok seviliyor ve tanınıyor. Türk futbolcu olarak en iyi Arda Turan'ı tanıyorum, La Liga'da karşıklı oynuyoruz. Çok büyük yetenek ve kendini ispatlamış bir futbolcu. Dediğim gibi önceliğim Arsenal ama bir gün Türkiye'de de forma giyebilirim, neden olmasın.”

Röportaj: Cansel KEMİKSİZ
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Takip ediyorum çok iyi ,futbolcu umarım Türkiye'de izleriz

    YanıtlaSil