12 Nisan 2015 Pazar

3.Lig 2.Grup Maç Analizleri

        Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta oynanacak 30. hafta maçlarını değerlendireceğim. Bu grubu sezon başından beri takip ediyorum. 3.Lig'de en çok maçını izledim grup 2. grup olurken bu grupta izlemediğim takım kalmadı diyebilirim.


68 Yeni Aksarayspor - Yeşil Bursa
        3 maçtır galip gelemeyen 68 Yeni Aksarayspor, son 8 haftada ligte yenilmeyen ve 16 puan toplayan Yeşil Bursa'ya karşı oynayacak. 68 Yeni Aksarayspor'da cezalı yok, sakat oyunculardan Ümit Teke ve Hasan Dinçel'in oynama ihtimali yüksek. 68 Yeni Aksarayspor seyircisiz oynayacağı maçta mutlak galibiyet hedefliyor. Bu maç 68 Yeni Aksarayspor'un kırılma maçı olacaktır. Seyircisiz oynamak dezavantaj gibi gözükse de ben bunun avantaja dönüşeceğini düşünüyorum. Bu maçta 68 Yeni Aksarayspor, 3 puana yakın olan taraf. Yeşil Bursa'da cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor.

Arsinspor - Dardanelspor
        Son 4 hafta içerde, dışarda kötü oynamayan ama şanssız maçlar çıkaran Arsinspor, evinde Dardanelspor'u ağırlıyor. Dardanelspor içeride maç kazanamazken, deplasmanda yenilmiyor ve değişik sonuçlar alıyor. Ligde deplasmanda sadece 1 mağlubiyet alan Dardanelspor bu maçta play-off'tan uzaklaşmamak için mutlak 3 puan için oynayacak. Arsinspor ise son 5 iç saha maçında sadece 4 puan toplayabildi. Arsinspor lig genelinde ligde deplasmanda 21 puan toplarken, evinde 17 puan toplayabildi. Bu maçın yüksek ihtimal beraberlikle sonuçlanacağını düşünüyorum.

Çankırıspor - Yeni Diyarbakır
        Çankırıspor'un matematiksel olarak ligden düşme ihtimali bu hafta kesinleşecek gibi. Çankırıspor bu maçı yensebile 29 puanda olan Çine Madranspor ve Halide Edip Adıvar SK 1 puan aldığı takdirde düşecekler. İstatiksel bilgi vermeye gerek yok. Bu maçı Yeni Diyarbakırspor rahat kazanacaktır. Yeni Diyarbakırspor'da Samet Katanalp ve Abdullah Sönmez sarı kart cezalısı durumunda.

Çine Madranspor - Halide Edip Adıvarspor
        Üstte bahsettiğimiz gibi 29 puanlı iki takım olan Çine Madranspor ve Halide Edip Adıvar SK karşı karşıya geliyor. Ligde ilk maç, Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nda 0-0 berabere bitmişti. Son 4 haftada 12 puan toplayan ve çıkışta olan Çine Madranspor, son 2 maçında deplasmanda Sancaktepespor ve içeride Tekirova'yı yenen Halide Edip Adıvar'ı zor da olsa yenmeyi başaracaktır. Çine Madranspor'da Uğur Karakoç ve Emre Balkı attığı gollerle son haftalarda takımlarına çok değerli puanlar kazandırdı. Halide Edip Adıvar'da ise devre arasına gelen Fenerbahçe altyapısından yetişen Erdal Küçükkara sarı kart cezalısı durumunda. Bu maçın zor geçmesi muhtemel ve bence ilk golü atan kazanacaktır.

Erzincan Refahiyespor - Payaş Belediyespor
        Son 6 haftada 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Erzincan Refahiyespor için kümede kalma adına çok kritik maç olacak. Payas Belediyespor ise topladığı 34 puanla kümede kalmak için yerini sağlamlaştırdı diyebiliriz. Payas, son 3 haftada kazandığı 6 puanla kritik süreci iyi atlattı. Refahiyespor ise bu sezon 3. hoca ile yoluna devam ediyor. Ramazan Silin ve Ayhan Kale'den sonra İsmail Batur ile yoluna devam eden Refahiyespor, bu hoca ile içeride hala 3 puan kazanamadı. Bu maçta İsmail Batur şeytanın bacağını kırarak sahasındaki ilk galibiyeti alacağını düşünüyorum. Payas Belediyespor 'da Devrim Kılıç, Doğancan Memicil ve Uğur Yalçın kart cezalısı durumunda.

Maltepespor - Denizli BBSK
        Play-off yolunda bu gruptaki en kritik 2 maçtan biri diyebilirim. Son 3 hafta düşüşte olan Maltepespor, ligin en az berabere kalan takımı Denizli BBSK ile oynayacak. Maltepespor'da ilk 11 oyuncusu Serhat Hürriyet ve Mustafa Demir sarı kart cezalısı durumunda. Denizli'de ise Önder Akbağ sarı kart cezalısı. Ligdeki ilk maçı Denizli temsilcisi 2-1 kazanmasını bilmişti. Maltepespor kaybettiği takdirde play-off için ağır yara alacaktır. Maltepespor, bu maçı zor da olsa kazanacaktır diye düşünüyorum.

Sancaktepe Bld.Spor - Gölcükspor
        Ligi üst sıralarda götürmesine rağmen son 6 haftada aldığı 5 mağlubiyet ile gardı düşen Sancaktepe, sahasında devre arasından sonra sadece 2 kez mağlup olan Gölcükspor'u konuk ediyor. Sancaktepe'de Doğan Ateş ve Nuri Kaya karı kart cezalısı. Gölcükspor da ise takımda en çok süre alan oyuncusu Ensar Çetinkaya sarı kart cezalısı. Son 6 deplasmanda 4 puan toplayan Gölcükspor bu maçta 1 puan için oynayacaktır. Kısır ve fiziksel mücadeleden öteye gitmesi zor, sıkıcı ve pozisyonsuz bir maç olacağını düşünüyorum. Beraberlik en son ihtimal olur. Bu maçı iki taraftan birisi kazanacaktır.

Sivas 4 Belediyespor - Eyüpspor
        Ligde son 6 maçta yenilmeyen ve 16 puan toplayan Sivas 4 Eylül, lider Eyüpspor'u konuk ediyor. Ligin ilk yarısın oynanan maç 0-0 berabere bitmişti. Sivas 4 Eylül'de Semih Kahraman sarı kart cezalısı. Eyüpspor'da ise sağ bek Erbay Eker sarı kart cezalısı. Ayrıca orta sahanın skorer oyuncusu Mehmet Tosun'un da sakatlığı devam ediyor. Eyüpspor, son 3 haftada 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü ve 9 puan topladı. Eyüpspor'un yenmesi durumunda puan farkı 9'a çıkacak. Sivas 4 Eylül yendiği takdirde Eyüpspor'un liderlik yolunda gardı düşecek. Eyüpspor için çok kritik maç olacaktır. Kanımca Sivas 4 Eylül bu maçta galip gelerek gruba ayar verecek ve play-off kovalayan takımların liderlik iştahını kabartacaktır.

Hazırlayan: Muhammed Yasin ERKOL
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder