29 Nisan 2015 Çarşamba

Tarihte Bugün: Eski milli futbolcu Sedat Balkanlı, hayatını kaybetti. (2009)

        Galatasaray ve Fenerbahçe'de de forma giyen eski milli futbolcu Sedat Balkanlı, uzun süredir tedavi gördüğü ALS hastalığı nedeniyle 44 yaşında vefat etti. (29 Nisan 2009)

        15 Ocak 1965 doğumlu olan Sedat Balkanlı, futbola Gaziosmanpaşa'da başladıktan sonra Konyaspor ve Bursaspor'daki performansıyla parlayarak milli takıma kadar yükselmiş ve ardından Galatasaray'a transfer olmuştu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Eskişehirspor ve Fenerbahçe'de formaları da giyen milli futbolcu, hastalığı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalmıştı.

        Stoper oyuncusu olmasına rağmen, duran toplardan ileri çıkarak kafayla attığı goller ve üstün hava hakimiyetiyle tanınan bir oyuncuydu. 1994-95 sezonunda Galatasaray'da tamamı kafayla 7 gole imza atan Sedat Balkanlı, A Milli Takım formasıyla Norveç'e de bir kafa golü atmıştı.

        1997 yılında çok nadir görülen ALS hastalığına yakalanan Sedat Balkanlı, doktorların tedavisi olmayan ilerleyici sinir hastalığıyla 2 yıl yaşayabileceğini söylemesine rağmen, eşinin desteğiyle solunum cihazına bağlı olarak uzun süre yaşamını sürdürdü. Sedat Balkanlı, 29 Nisan 2009 Çarşamba günü kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.
Sedat Balkanlı, Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde Mustafa Doğan ve Erol Bulut ile birlikte kulübede. (1996)
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder