18 Mayıs 2015 Pazartesi

Alt Ligdeki Cevherler: Almanya

        Gelecek sezon itibariyle ülke futbolu olarak yeni yabancı kuralına geçiyoruz. Biz de Transfer Merkezi olarak bazı önemli ülkelerin 2. liginde oynayan yetenekli ve uygun maliyetli futbolcuları araştırıp size sunmaya karar verdik.

        Ülkemizde bazı taraftar ve kulüplerce maalesef yer edinmiş ''2. ligden futbolcu alınmaz, bize yıldız futbolcu gerek'' düşüncesinin minimuma indirilmesi, hatta silinip atılması gerektiğini düşünenlerdenim. Önümüzde bunu destekleyen güzel örnekler var, mesela Abdul Rahman Baba. Geçen sezon 2.Lig'de oynarken Augsburg'a transfer oldu ve gösterdiği performansla, isminin anılmadığı dev bırakmadı. Yani ''Az maliyet, iyi katkı ve gerekirse satıştan iyi para'' mantığı kötü bir düşünce değil. Bu mantığın yakın zamanda ülke futbolumuza tamamen girmesi temennisinde bulunarak yazımıza geçelim. Yazı dizimizin ilkinde konumuz Almanya 2.Ligi olan 2. Bundesliga'nın cevherleri.

Alexander Ring
Doğum Tarihi: 09/04/1991
Ülkesi: Finlandiya
Boy / Kilo : 1.73 / 72
Kulüp: FC Kaiserslautern
Mevki: Orta Saha
Bu sezon ne yaptı? 24 maç, 6 gol
Tahmini Bonservis Bedeli: 500 bin - 1 milyon Euro
Güçlü Yönleri: Aleaxander Ring, Almanya'nın en iyi altyapılarından biri olan Bayer Leverkusen'de altyapı eğitimini aldı fakat U19 takımında forma giyerken ülkesine transfer oldu. İlk tercih çift yönlü orta saha ama ön libero olarak da forma giyiyor. Attığı pasların çoğununda başarılı, oyunu açıp rahatlatabiliyor. Hem defansif hem hücum anlamında ortalama bir profile sahip. Finlandiya Milli Takımı'nın da formasını giyen Alexander Ring'in bir orta sahaya nazaran skora katkı anlamında da fena olmadığını söyleyebiliriz.
Zayıf Yönleri: Öncelikle istikrar sorunun olduğunu söylersek yanılmış olmayız. B.M'Gladbach'ta forma giyerken bu istikrar sorununu epey yaşadı. FC Kaiserslautern formasını giydiği son 2 sezondur ortalama çıktığı maç sayısı 23-24. Fakat Anadolu kulüplerimizin orta sahadaki yükünü çekebilecek kalibrede.

Alfredo Morales
Doğum Tarihi: 12/05/1990
Ülkesi: ABD
Boy / Kilo: 1.83 / 77
Kulüp: FC İngolstadt 04
Mevki: Orta Saha
Bu sezon ne yaptı? 32 maç, 2 gol, 5 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Güçlü Yönleri: Son 2 sezondur FC Ingolstadt 04 takımının en önemli futbolcularından biri. Orta sahadaki mücadelesi ve hırsıyla öne çıkıyor, hücumsal anlamda da takımına iyi katkı veren bir isim. Hertha Berlin'in altyapısında yetişti ve yaklaşık 2 senedir Amerika Milli Takım formasını da giyiyor.Öncelikli olarak çift yönlü orta saha oynamasıyla birlikte ön liberoda da kullanabileceğiniz ''bonservissiz'' deyim yerindeyse taş gibi topçu.
Zayıf Yönleri: Özellikle göze batan bir zayıf yönünü göremedim. Bir orta sahada bulunması gereken özelliklerin hepsinden ortalama düzeyde mevcut. En sıkıntı yaratacak durumu ise üst liglerde hiç maçının olmaması, şayet görüp takımına transfer eden kulüplerimiz olursa ilk zamanlarında biraz lige ve takıma uyum sorunu olabilir.

Jean Zimmer
Doğum Tarihi: 06/12/1993
Ülkesi: Almanya
Boy / Kilo: 1.71 / 68
Kulüp: FC Kaiserslautern
Mevki: Sağ Bek
Bu sezon ne yaptı? 29 maç, 4 gol, 2 asist
Tahmini Bonservis Bedeli : 1 - 1.5 milyon Euro
Güçlü Yönleri: Jean Zimmer'in en önemli yönlerinden birisi versatil oluşu. Bu sezon sağ bek, sol bek, sağ kanat, sol kanat gibi mevkilerde oynadı ve gayet iyi maçlar çıkardı. Asıl mevkisi sağ bek olmasına rağmen hani ''yeni nesil bek'' tabire gayet uygun. Oyunun hücum yönünü gayet iyi oynamasıyla birlikte hızlı ve çevik bir futbolcu. Aynı zamanda Almanya U21 Milli Takımı'nın da futbolcusu.
Zayıf Yönleri: Fiziksel anlamda ve güç anlamında biraz eksikliği mevcut, fakat yaşının genç olması bunları en minimuma indirmesi için gayet müsait. Bu eksikliklerini gidermesi durumunda gayet iyi bek olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Rubin Okotie
Doğum Tarihi: 06/06/1987
Ülkesi: Avusturya / Nijerya
Boy / Kilo: 1.88 / 86
Kulüp: 1860 München
Mevki: Forvet
Bu sezon ne yaptı? 26 maç, 16 gol, 2 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 1 - 2 milyon Euro
Güçlü Yönleri: Rubin Okotie'in takımda henüz ilk senesi olmasına rağmen takımın gol yükünü çeken isimlerin en başında. Özellikle sağ ayağını ciddi anlamda iyi kullanıyor, defansın arkasına iyi sarkıyor. Dikkatimi çeken diğer hususlardan birisi ceza sahası içinde sezgisel gücü. Nerede duracağını biliyor, pozisyonları tamamlıyor. Sözleşmesi 2016 yılında bitiyor ve takımı 1860 München düşme potasında, biraz iyi pazarlık yaparsanız yukarıda yazdığım tahmini bonservis bedelinden bile daha ucuza alabilirsiniz. Unutmadan Avusturya Milli Takım formasını da giydiğini ekleyelim..
Zayıf Yönleri: Sol ayağını sağ ayağı kadar iyi kullanamıyor, pozisyonlarda hep sağ ayağını arar gibi davranıyor. Güçlü ve kuvvetli olan rakip futbolcularına karşısında bazen sıkıntı yaşayabiliyor.

Marco Terrazzino
Doğum Tarihi: 15/04/1991
Ülkesi: Almanya / İtalya
Boy / Kilo: 1.76 / 76
Kulüp: VfL Bochum
Mevki: Sol Kanat
Bu sezon ne yaptı? 29 maç, 5 gol, 4 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 500 - 750 bin Euro
Güçlü Yönleri: Marco Terrazzino az da olsa Bundesliga havası solumuş bir kanat oyuncusu. Asıl mevkisi sol kanat olmakla beraber bu sezon çok nadiren de olsa forvet ve 10 numara pozisyonlarında oynadı ve aslında kötü maçlar çıkartmadı. Sol kanatta oynamasına rağmen sağ ayağını kullanıyor. Hareketli bir futbolcu; dribling yapar, top kontrolü iyidir, topu ileriye taşır ve pozisyon yaratmada da fena değil. Freiburg'da olduğu dönemlerde sakatlıklar yaşamasaydı şuan rahat bir şekilde Bundesliga'da izleyebilirdik kendisini.
Zayıf Yönleri: Hücum anlamında yukarıda dediğim gibi iyi fakat kanat oynadığı zamanlarda biraz defansif anlamda aksayıp sıkıntı yaşabiliyor. Topu son noktaya kadar taşır, pozisyonunu yaratır fakat bazen sonunu getiremeyip bunu tabelaya yansıtamaz.

Reinhold Yabo
Doğum Tarihi: 10/02/1992
Ülkesi: Almanya / Demokratik Kongo
Boy / Kilo: 1.77 / 70
Kulüp: Orta Saha
Mevki: Karlsruher SC
Bu sezon ne yaptı? 31 maç, 5 gol, 1 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Güçlü Yönleri: Son 2 sezondur takımının en önemli futbolcularından birisi. Reinhold Yabo, tam bir görev adamı. Vücudunu iyi kullanıyor bu sayede rakiplerine karşı avantaj sağlıyor. Oyunun savunma yönünü iyi oynuyor, hücum anlamında da fena değil. A Milli hariç Almanya Milli Takımı'nın her yaş kategorisinde forma giydi. Ayrıca sezon sonu itibariyle serbest kalacağını ve gösterdiği performans nedeniyle Bundesliga'dan talipleri olduğunu hatırlatalım.
Zayıf Yönleri: Yabo'da her şeyden biraz var ama hiçbirisi  tam değil. Göze batan, parmakla gösterebileceğimiz eksik bir yönü yok. Bazen ofansif olarak kullanılıyor, evet ofansif anlamda profilinde bazı şeyler mevcut ama bunlar sınırlı. Ofansif olarak kullanıldığı zaman gerçek Reinhold Yabo'yu büyük ihtimalle izleyemeyiz, defansif anlamda kullanmakta yarar var.

Romain Bregerie
Doğum Tarihi: 09/08/1986
Ülkesi: Fransa
Boy / Kilo: 1.90 / 88
Kulüp: SV Darmstadt 98
Mevki: Stoper
Bu sezon ne yaptı? 33 maç, 6 gol, 2 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Güçlü Yönleri: Bu sezon partneri Aytaç Sulu ile beraber gayet iyi bir tandem oluşturdular. Ligin en az gol yiyen takımının stoperi. 1.90'luk boyuyla rakibine hava topu vermez, birebir kaldığı pozisyonlarda vücudunu ve gücünü iyi kullanalarak genelde başarılı hamleler yapar. Romain Bregerie için dikkat çeken diğer özellik ise takımının en golcü 2 futbolcusu olması. Özellikle duran toplarda boyunun etkisini kullanarak goller bulabiliyor. Sözleşmesi de sezon sonunda bitiyor, bonservis bedeli yok, denemeye değer.
Zayıf Yönleri: Heybetli bir isim olduğunu söyledik, buna paralel olarak karşısında hızlı bir futbolcu olduğunda sıkıntı yaşıyor, hızlı davranıp hamlesini yapamıyor. Topla arası orta dereceli olduğu için baskı yediği anda hata yapma riski yükseliyor. Bunlarından dışında göze batan zayıf bir yönü yok.

Florian Niederlechner
Doğum Tarihi: 24/10/1990
Ülkesi: Almanya
Boy / Kilo: 1.88 / 85
Kulüp: FC Heidenheim
Mevki: Forvet
Bu sezon ne yaptı? 33 maç, 13 gol, 8 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 500 bin -1 milyon Euro
Güçlü Yönleri: Hem gol atmayı hem gol attırmayı seviyor. Ceza sahası içinde gayet etkili, pozisyon sezgisi yüksek bir forvet. Boyunun uzun olması  ve stili bana biraz Klaas Jan Huntelaar'ı andırıyor. Bu sezon gösterdiği performas nedeniyle Bundesliga kulüplerinin de radarında, hatırlatayım.
Zayıf Yönleri: Florian Niederlechner'in mücadele ettiği en yüksek lig Bundesliga 2. Tabi bu onun kötü bir forvet olacağı anlamına gelmiyor, şayet transfer edilirse sadece biraz sabırlı olunması gerek. Ne çok hızlı ne çok yavaş, hızı hallice eğer karşısında hızlı bir stoper varsa sıkıntı yaşayabilir. Genelde kendisi pozisyon yaratamaz, ceza sahasında topun gelmesi bekler ve bitirir.

Willi Orban
Doğum Tarihi: 03/11/1992
Ülkesi: Almanya
Boy / Kilo: 1.86 / 83
Kulüp: FC Kaiserslautern
Mevki: Stoper
Bu sezon ne yaptı? 33 maç, 4 gol, 1 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 1 - 2 milyon Euro
Güçlü Yönleri: En fazla birkaç sezon sonra çok şey beklediğim potansiyeli yüksek bir futbolcu. Bir stoperde olması gereken bütün özellikler kendisinde mevcut. Hatta bazı özellikleriyle diğerlerinin bir adım önüne geçiyor. Zıplama yeteneği, gücü, markaj özelliği, birebir mücadelesiyle çok beğendiğim bir stoper. Bazen defansif orta saha olarak da kullanılabiliyor. Sözleşmesi gelecek sezon bitiyor, göze batmışken bir üst lig isteyebilir, kaçırmamak gerek.
Zayıf Yönleri: İzlediğim kadarıyla pek gözle görülür eksik yönü yok. Bazen ön libero olarak değerlendiriliyor fakat Willi Orban'dan maksimum verim almak istiyorsanız tercihiniz öncelikle stoperden yana olmalı.

Mathew Leckie
Doğum Tarihi: 04/02/1991
Ülkesi: Avusturya
Boy / Kilo: 1.81 / 82
Kulüp: FC Ingolstadt 04
Mevki: Sol Kanat
Bu sezon ne yaptı? 30 maç, 6 gol, 7 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 750 bin - 1.5 milyon Euro
Güçlü Yönleri: Hücumun her bölgesinde rahatlıkta forma giyebilen, gösterdiği performansıyla kesinlikle daha iyisini hakeden Mathew Leckie'yi alan pişman olmaz. Birebirde çok etkili, hızlı, ayaklarına hakim, hem atan hem attıran bir futbolcu. İyi şutlar çıkaran, bitiriciliği iyi ve mücadele gücü yüksek olan Mathew Leckie'nin ligimizde rahatlıkla forma giyebileceğini düşünüyorum. Zira Avustralya Milli Takımı'nda da forma giyiyor.
Zayıf Yönleri: Yukarıda belirttiğimiz gibi forvette de oynayabiliyor fakat kanatta oynaması kesinlikle ilk tercih olmalı, zaten futbolcu profili bunu söyluyor kesinlikle en verim alanacağı yer kanat.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder