11 Mayıs 2015 Pazartesi

Röportaj: Onur Kalafat (Yeni Malatyaspor)

         Transfer Merkezi dergisinin bugünkü konuğu Yeni Malatyaspor ile şampiyonluk yaşayan başarılı oyuncu Onur Kalafat. Tecrübeli sağ bek ile şampiyonluğu, Türk futbolunu ve gelecek planlarını konuştuk.

Merhabalar Onur. Klasik bir soruyla başlayalım, futbola nasıl başladın?
Merhabalar. Futbola çocukluk arkadaşımın abisi aracılığıyla başladım.  Kendisi Tedaşspor’da oynuyordu. Ben de futbola çok meraklı olduğum için beni de yanına aldı. O günden sonra futbolun içinde oldum.

Yaklaşık 15 sezondur futbolcusun, bu camianın içindesin. Süper Lig’in kapısından döndün. Çeyrek final yaşadın, yarı final yaşadın, final yaşadın. İlk defa şampiyonluk yaşama fırsatını burada buldun. Şampiyonluk nasıl bir duygu bizlere anlatır mısın?
Marmarisspor’da oynarken ilk sene çeyrek finalde, ikinci devre yarı finalde elendik. Daha sonraki senelerde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da oynarken play-off final maçında Orduspor’a elendik, bizim için çok acı veren bir sonuç oldu. Çünkü Süper Lig’i kaçırdık elimizden. Nasip Yeni Malatyaspor’aymış. Bir futbolcunun futbol hayatında yaşayabileceği en gurur verici olay şampiyonlukmuş. Tüm futbolcuların bir kere bile olsa yaşaması lazım.

Zorlu bir süreçten sonra şampiyon oldunuz. Bu şampiyonluktaki en büyük etken nedir?
Şampiyon olmak için bir çok etkenin pozitif olması lazım. Yönetim, taraftar, takım, şehir kısacası kenetlenmek lazım. Benim gözümde en büyük etkenler inanmış ve iyi oyunculardan kurulan kadro.

Malatya başarıya aç bir şehir. Yaklaşık 10 yıldır en büyük başarısını bu şampiyonlukla yakaladı. Binlerce kişi sokağa döküldü, kutlamalar yapıldı. Sen taraftarların bu sevincini gördüğünde neler hissettin?
Malatya futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehir. Müthiş bir taraftar desteği var. Böyle müthiş taraftarlara böyle bir şampiyonluk yaşattığımız için bizler de çok duygulandık ve gururlandık. O büyük kalabalığın içinde şampiyonluğu kutlamak tarif edilemez.

Gelecek hakkındaki planların neler? Yeni Malatyaspor ile sözleşmen devam ediyor. Yeni sezonda da devam edecek misin?
Sözleşmem devam ediyor dediğin gibi. Daha henüz bir şey belli değil, ama benim gönlüm tabii ki Malatya’da kalmaktan yana.

Yıllarca Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da oynadın. Gaziantep BBSK herkesin bildiği gibi taraftar sayısı fazla olmayan bir camia. Bu sene Malatya’da binlerce kişinin önünde oynadın. Taraftar seni nasıl etkiliyor, kamçılıyor mu?
Gaziantep şehrinde o sıkıntıyı yaşıyoruz tabii. Futbolun heyecanı taraftardır. Böyle büyük taraftar önünde oynamak her futbolcuyu heyecanlandırır.Müthiş taraftarın önünde oynarken oynadığım futboldan da keyif alıyorum.

Hem PTT 1.Lig’de hem de 2. Lig’de oynamış bir isimsin. İki ligi bizler için karşılaştırır mısın?
Futbol kalitesi üst liglerde fazla tabii ki. Ama şunu iyi biliyorum ki, Türkiye’de alt liglerde mücadele gücü yüksek ve bir üst lige göre daha sert oynanıyor.

Bu zamana kadar bir çok teknik direktör ile çalıştın. Sana en çok katkı sağlayan hoca kim oldu?
Bütün çalıştığım hocalarımdan bir şeyler öğrendim. Ama Marmaris Belediyespor’da oynarken benim her zaman iyi yerlere gelmem için benimle yakından ilgilenen Mehmet Ali Çınar hocamın yeri apayrıdır.

Ülke futbolu hakkında konuşalım biraz. Sence ülke futbolu ne durumda?
Ülke futbolumuzun durumu iç açıcı değil. Daha iyi yerlerde olmalıyız. ‘’Futbol iyileşiyor, ilerliyor.‘’ diye düşünsek de hep geriliyor futbolumuz maalesef. 

Antrenmanlar, kamplar ve maçlar dışında boş kalan zamanlarında neler yapıyorsun?
Boş kalan zamanlarımda ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Zamanımı onlara ayırıyorum.

Futbolun en çok efor isteyen mevkilerinden birisi bek olmak. Genç sağ beklere neler önerirsin?
Her mevki efor ister. Ben genel anlamda, futbolcu olmak isteyen arkadaşlara birkaç öneride bulunmak istiyorum. Futbolcu olmak için en önemli unsur yaşamına dikkat etmektir. İşlerine sıkıca sarılıp, bıkmadan çalışmaları gerek.

Senin memleketin Trabzon. Trabzonspor ve Trabzon futbolu hakkında ne düşünüyorsun? Hemşerilerine söylemek istediğin bir şey var mı?
Trabzonluyum ve bundan da her zaman gurur duyuyorum. Trabzonspor, Trabzon şehrinin her şeyidir. O şehirde üzüntünün de, mutluluğun da tek kaynağı vardır, o da Trabzonspor’dur. 2010-11 sezonundan sonra şehrin ve takımın daha çok kenetlenmesi gerekirken maalesef takım yerinde sayıyor. Alt liglerde Trabzon takımları küme düşüyor. Bu durum beni de üzüyor. Buradan hemşerilerime demek istediğim Trabzonspor’a sahip çıkmaları yönünde. Çünkü sadece ve sadece bir tane Trabzonspor var.

Bizim aracılığımızla Yeni Malatyaspor taraftarına söylemek istediğin bir şey var mı?
Sezon başından beri bizi destekleyen binlerce taraftarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Yeni Malatyaspor bundan sonra iyi yerlerde olacak.

Bizlere bu röportajı verdiğin için teşekkür ediyoruz Onur, bundan sonraki futbol yaşantında başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun.
Ben teşekkür ediyorum. Sitenizi zevkle takip ediyorum, sitede çalışan tüm arkadaşlara kolay gelsin.

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Bravo hüseyin çok güzel bir röportaj olmuş darısı diğer röportajlara :D

    YanıtlaSil