1 Mayıs 2015 Cuma

Transferin Gözde İsimleri

        Bu yaz döneminde transferin gözdesi olacak 12 ismi, muhtemel taliplerini ve ortalama maliyetlerini sizler için derledik.

MATS HUMMELS
(Borussia Dortmund)
        Yaklaşık olarak 7 sezondur Borussia Dortmund forması giyen Mats Hummels, Jurgen Klopp ile başlayan ve devam etmesi muhtemel yaprak dökümünün en önemli adaylarından birisi. Kendisiyle ilgili transfer iddiaları her geçen gün İngiltere medyasında yer alıyor. Sezon içinde yaptığı açıklamalarda transferine açık kapı bırakan Mats Hummels için en önemli aday herkesin tahmin ettiği üzere Manchester United. Louis van Gaal'in en önemli transfer hedeflerinden birisi olan Mats Hummels'in ismi Arsenal'le de anılıyor olsa da transferi bitirmeye yakın olan taraf ManU. Bu önemli transfer için konuşulan rakamlar ise 30-40 milyon Euro arasında.

ALEXANDRE LACAZETTE
(Olympique Lyon)
        Alt yapısından yetiştirdiği oyuncuları iyi bonservisler karşılığında pazarlayan kulüplerin başında gelen Olympique Lyon forması giyen Alexandre Lacazette de bu türden bir oyuncu. Son 2 sezondur gerek istikrarı gerekse kendisini müthiş anlamda geliştirmesi sebebiyle Avrupa'nın dev kulüplerinin listesinde yer almayı başaran Lacazette, transfer sezonunda adını sıkça duyacağımız isimlerin başında geliyor. Bayern Münih, Dortmund, Liverpool, Arsenal ve Manchester City şu an için Alexandre Lacazette ile anılan kulüpler.

MATTEO DARMIAN
(Torino)
        Son 2 sezondur gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken ve 2014 Dünya Kupası'nda Cesare Prandelli tarafından kadroya çağrılan Matteo Darmian'ın Torino ile son sezonunu yaşadığını düşünüyorum. Sağ bek olmasına rağmen defansın her bölgesinde oynayabilmesi ve gösterdiği başarılı performans nedeniyle birçok takımın radarında. Juventus, Barcelona, Arsenal ve transfer ihtimalini çok düşük bulduğum Manchester United ile adı anılan Mattio Darmian için konuşulan rakam 12-20 milyon Euro arasında.

HUGO LLORIS
(Tottenham)
        3 sezondur Tottenham forması giyen ve gösterdiği performansla daha iyisini hakettiğini tabiri caizse bas bas bağıran Hugo Lloris, bu sezon transfer yapmasını beklediğim futbolcuların başında geliyor. Bu denli iyi bir kalecinin kariyerinde hiç şampiyon olmaması, şampiyonluğu hakeden bir performans göstermesi ve devler ligi faktörüyle bu yaz büyük takımlardan gelecek tekliflere hayır demeyeceğini düşünüyorum. Zaten medyaya çıkan haberlere göre David De Gea'nın olası Real Madrid transferinde Manchester United'ın listesinin en başında olduğu yazılıp çiziliyor, kim bilir belki gelecek sezon Kırmızı Şeytanların kalesinde Hugo Lloris olur.

MEMPHIS DEPAY
(PSV)
        PSV ve Hollanda Milli Takımı'nın altın çocuğu. Gösterdiği müthiş gelişim ve performans takdire şayan. Son 2 sezondur müthiş bir şekilde gelişiyor, üstüne koyuyor ve istikrarını devam ettiriyor. 21 yaşındaki genç yetenek, bu transfer döneminde birçok takımı birbirine düşürebilir. Mats Hummels gibi o da Louis van Gaal'in en önemli transfer hedeflerinden birisi. Bunun dışında son birkaç gündür ciddi şekilde Liverpool iddiası ortada dolaşmaya başladı. Bu denli genç ve yetenekli futbolcu için konuşulan rakam da haliyle harika: 25 milyon Pound.

ROBERTO FIRMINO
(Hoffenheim)
        Hoffenheim'da gösterdiği müthiş performansla Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselen Roberto Firmino, bu yaz transferini beklediğim isimlerin başında geliyor. Hoffenheim'dan daha büyük takımları hakettiğini bizim söylememize gerek yok, performansı zaten bunu gösteriyor. İsmi Avrupa'nın büyük kulüplerin neredeyse hepsiyle anıldı. Manchester City, Liverpool, Manchester United, Inter, Milan, Juventus, Bayern Münih, Chelsea, B.Dortmund. Yetmez mi?

PAULO DYBALA
(Palermo)
        Yaklaşık 3 sezon önce tamı tamına 12 milyon Euro ödenerek alınan Paulo Dybala, bu sezon hariç hep beklentilerin altında kaldı. Fakat bu sezon gösterdiği harika performans ile geçmiş sezonları unutturan genç bu yetenek, bu sezon 23 gole direkt katkıda bulunarak devleri peşine taktı. Paulo Dybala'nın ismi neredeyse hergün başka bir takımla anılıyor. Şu ana dek Juventus, Inter, Napoli, Manchester City, Arsenal, PSG, Atletico Madrid, Roma, Chelsea, Barcelona, Dortmund ve Liverpool gibi takımlarla anıldı ve anılmaya devam ediyor. 2016'da bitecek sözleşmesi nedeniyle Palermo'nun oyuncuyu bu sezon sonunda göndermesi çok yüksek ihtimal. Yukaridaki takımlarla bahsi geçiyor ve bu transfer için bir adım önde olan kulüp ise Juventus. Transfer için konuşulan rakam 40 milyon Euro civarında.

İLKAY GÜNDOĞAN
(
Borussia Dortmund)
        Mats Hummels'de söylediğim gibi yaprak dökümünün diğer önemli adayı İlkay Gündoğan. Borussia Dortmund, dün İlkay Gündoğan'ın 2016'da bitecek olan sözleşmesinin uzatılmayacağını duyurdu. Ağır sakatlıklar yaşaması başka bir takıma olası transferini erteledi desek yanılmış olmayız sanırım. Gelecek sezon bitecek olan sözleşmesi ve Dortmund'un para kazanmak isteyeceğini varsayarsak bu transfer döneminde transfer olasılığı en yüksek isimlerden birisi diyebiliriz. İsmi anıldığı kulüpler ise; Juventus, Manchester United, Arsenal ve Bayern Münih.

EDIN DZEKO
(Manchester City)
        Manchester City'de istediği kadar şans bulamayan Edin Dzeko'nun bu transfer döneminde ayrılma ihtimalinin epey yüksek olduğunu düşünüyorum. Devre arasında ismi Fenerbahçe ile anılsa da mantıklı düşünüldüğünde bu transfer mümkün olmadığını kavramak çok da güç olmasa gerek. Son birkaç haftadır Borussia Dortmund ile ismi ciddi bir şekilde anılıyor. Bu iddiaların yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum ve Edin Dzeko'nun M.City'den bu sezon sonunda ayrılacağına inanıyorum. Dortmund - Edin Dzeko flörtü için konuşulan rakam ise 24 milyon Euro.

PAUL POGBA
(Juventus)
        Henüz yaşı 22 olmasına rağmen dünyada kendi mevkisinin en iyileri arasında olan Paul Pogba, başka takıma transferi yukarıda yazdığım isimlerden daha düşük olsa da ortaya atılan iddialar nedeniyle listeye dahil olabilecek bir isim. Zamanında bonservisini eline verip gönderen Manchester United ve PSG, Paul Pogba'nın en ciddi talipleri. Peki konuşulan rakam? Yetenekleri büyük olunca konuşulan bonservis rakamları haliyle biraz büyük oluyor: 70-80 milyon Euro'dan az olmayacağını tahmin etmek zor değil.

AYMERIC LAPORTE
(Athletic Bilbao)
        Atletic Bilbao'nun 21 yaşındaki yıldızı Aymeric Laporte, yaklaşık olarak 1 senedir dev takımların listesinde yer alıyor. İstikrarı ve her sene üzerine koyan futbolu nedeniyle gözde olan Laporte'nin Athletic Bilbao kariyerinin bu sezon itibariyle sona ermesi oldukça yüksek ihtimal. Avrupa basınını takip edenlerin göreceği üzere, son zamanlarda kendisiyle ilgili transfer iddiaları oldukça ayyuka çıkmış durumda. Manchester United, Arsenal, Chelsea, Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City şuan için isminin anıldığı kulüpler. Bu transfer için konuşulan rakamlar ise 30-35 milyon Euro civarı.

MORGAN SCHNEIDERLIN
(Southampton)
        2 sezondur Premier Lig'de oynadığı futbolla her futbolseverin sempatisini kazanan Southampton kadrosunun en önemli isimlerin biri. Oynadığı futbolla Fransa Milli Takımı'na kadar yükselen Morgan Schneiderli,n bu yaz transfer yapması en muhtemel futbolculardan biri. Geçen sezondan beri Arsenal kendisiyle ilgileniyor ve bu ilgi bu dönemde de devam ediyor. Son birkaç gündür Tottenham iddiası da gazeteleri süslüyor. Ayrıca İngiltere medyası Jon Obi Mikel'in takımdan ayrılması durumda Chelsea'nin bu bölgeye Morgan Schneiderlin'in düşündüğünü yazdı. Morgan Schneiderlin savaşından kim galip çıkacak, hep birlikte bekleyip görelim.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder