2 Mayıs 2015 Cumartesi

Maç Analizi: Trabzonspor - Beşiktaş

        Yazarımız Kaşif Yavaş, Süper Lig'de haftanın en önemli 90 dakikası olan Trabzonspor-Beşiktaş maçı öncesinde iki takımın performans tablolarını ve oyuncularını karşılaştırmalı olarak yorumladı.

        Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesine sahne olacak. Beşiktaş'ın Trabzonspor'a konuk olacağı dev maç, ligde hem şampiyonluk yarışını hem de Avrupa'ya gitme mücadelesi veren takımları yakından ilgilendirmesi açısından haftanın en önemli maçı konumunda bulunuyor.

        3 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Trabzonspor ile Beşiktaş 120. Randevuya çıkıyor
        Trabzonspor ile Beşiktaş Pazar günü Avni Aker'de 120. randevuya çıkıyor. 41 yıllık rekabette geride kalan 119 maçın 48'ini Beşiktaş, 42'sini ise Trabzonspor kazanırken; taraflar 29 maçta birer puanı paylaştı. Ezeli rekabette Siyah-beyazlıların 158 golü bulunurken, Bordo-mavililer ise 127 kez gol sevinci yaşadı.

        Sadece ligde yapılan 83 maçta ise iki ekibin de 31'er galibiyeti bulunuyor. Yine lig maçlarında Beşiktaş'ın 113 golüne Trabzonspor 89 golle karşılık verdi.

        Öte yandan Beşiktaş, rakibini 1993-94 sezonunda 7-1'lik skorla mağlup ederek iki ekip arasındaki en farklı skora imza attı. Trabzonspor'un Beşiktaş karşısındaki en farklı skoru ise 1996-97 sezonunda oynanan Başbakanlık Kupası maçında elde ettiği 4-0'lık sonuç oldu.

        İki takım arasında sezonun ilk devresinde oynanan mücadelede Beşiktaş, Trabzonspor'a 3-0'lık üstünlük sağlamıştı.

Form Durumları ve Performans Tablosu
        Süper Lig'de geride kalan 28 haftada 19 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Beşiktaş, ligin ikinci yarısında dış sahada 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Sezonun ilk devresinde 25 gol atan Kartal'ın, ikinci yarıda ise şimdiden 24 golü bulunuyor.

        Trabzonspor sezonun ikinci yarısında seyircisi önünce oynadığı 5 maçı da galibiyetle noktaladı. İç sahada seyircisiyle bütünleşen Bordo-mavililerin, Avni Aker'de Başakşehir ve Galatasaray gibi güçlü ekipleri devirmesi dikkat çekiyor. Sezonun ilk yarısında 28 gol yiyen Trabzonspor, ikinci yarıda daha kontrollü defans yapısıyla kalesinde sadece 13 gol gördü.


        Tabloda görüldüğü üzere dev maç öncesinde iki ekibin sergiledikleri genel performanslar arasında denk bir tablo bulunuyor. Ersun Yanal’ın Trabzon’u, şampiyonluk yolundan uzak olsa da sayısal verilere göre Bilic’in Kartal’ına kafa tutabilecek durumda görünüyor.

Atılan ve Yenilen Gol İstatistikleri
        Beşiktaş bu sezon 49 gol bulurken, kalesinde 26 gol gördü. Kara Kartal %70 ile, Kasımpaşa’dan sonra en fazla cepheden gol bulan ekip konumunda bulunuyor. Siyah-beyazlılar %20 ile sol kanattan skor üretmekte ortalamanın altında kalırken; köşe vuruşundan da sadece 1 kez sonuç aldı.


        2014-15 sezonunda 51 golü bulunan Trabzonspor, topu 41 kez ağlarında gördü. Cepheden kaleye ulaşmakta lig ortalamasının altında seyreden Bordo-mavililer, sağ kanattan gol bulma verilerinde ise Beşiktaş’ın aksine %25 ile lig ikincisi olarak dikkat çekiyor. 14 kez ile serbest vuruştan en fazla skor üreten ekip olan Yanal’ın öğrencileri, köşe vuruşunlarından da 7 gol çıkararak bu istatistikte lig ikincisi oldu.

        Öte yandan hem Beşiktaş (10) hem de Trabzonspor (13) ceza sahası dışından gol bulma sayısında ligde çift hanelere ulaşan üç ekipten ikisi olmayı başardı.


        Trabzonspor ve Beşiktaş sol kanattan gol yeme sayılarında ligin ilk üç sırasında bulunuyor. Her iki ekip de cepheden gol yeme istatistiğinde lig ortalamasının altında yer alıyor. Trabzonspor ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takımlar arasında iken, Siyah-beyazlılar rakiplerine 18 dışından pek şans tanımıyor. Öte yandan Beşiktaş 6 kez ile köşe vuruşlarından en fazla gol yiyen ekipler arasında olmaktan kurtulamadı.

        Her iki ekibin de kalesinde serbest vuruştan 5'er kez, penaltıdan ise 2'şer kez gol görmesi gözden kaçmadı.

Muhtemel 11'ler
        28.haftayı lider kapatan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic, Trabzonspor maçı öncesinde yine sıkıntılı. Hırvat çalıştırıcı, hem eksiklerin fazlalığı hem de yabancı kontenjanından dolayı ilk 11'i şekillendirmekte zorlanıyor. Zira Serdar Kurtuluş, Veli Kavlak, Tolga Zengin ve Necip Uysal 18'e giremeyecek.

        Slaven Bilic'in son haftalardaki 4-4-2 dizilişini de bu hafta kenara bırakması bekleniyor. Zira Trabzon deplasmanı öncesindeki tüm taktik antrenmanlarda 4-2-3-1 üzerine yoğunlaşıldı.

İşte Beşiktaş'ın muhtemel 11'i:

        Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği'ne karşı Cardozo, Özer ve Ekici'siz çıkan Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın yüzü gülüyor. Hücum hattının önemli isimlerinden gelen iyi haberlerle Beşiktaş maçına hazırlanan Karadeniz Fırtınası'nın, Galatasaray maçındaki on bir ile sahaya çıkması bekleniyor.

İşte Trabzonspor'un muhtemel 11'i:

Mevki Mevki Oyuncu Karşılaştırmaları
Kaleciler

Stoperler


Bekler


Orta Sahalar



Kanatlar


Forvetler

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder