3 Haziran 2015 Çarşamba

Dinozor Bir Sıçrar, İki Sıçrar...

        Kuşkusuz Avrupa'nın en önemli liman kentlerinden biri, söylentilere göre "Hammaburg" sözcüğünden türemiş. "Hamma" bataklık, "Burg" da kale demek... Bu şehrin futbol tarihine baktığımızda 1887'ye dayanıyor. Haziran 1919'da, o zamanlar 32 yaşında olan SC Germania dâhil diğer iki kulüp de birleşip bugünkü HSV'yi oluşturuyor.

        Aradan 44 yıl geçiyor ve Almanya'da 16 takımlı ulusal lig kuruluyor. Bunların başında da Hamburg SV oluyor. 1923, 1928 ve 1960'daki şampiyonlukların yanına üç şampiyonluk daha konuyor.

        1977'de Kupa Galipler, 1983'te de Şampiyon Kulüpler'i müzelerine koyuyorlar. O tarihten sonra o parlak günler gidiyor; fakat Bundesliga'nın kuruluşundan bu yana küme düşmeyen tek takım ünvanını koruyorlar. Geçen sene ligi yine 16.sırada tamamlamış ve Bundesliga 2'yi 3.sırada tamamlayan Greuther Fürth ile play-out (Almancası Relegationspiel) oynamak durumunda kalmışlardı.

        Tarihlerinde ilk defa küme düşme tehlikesi yaşıyorlardı. Zaten Bundesliga'dan düşmeyen tek takım olduklarından "Dinozor" lakabını almışlar. İlk maçı kendi sahalarında oynamış ve rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı; yani Dinozorlar, Yoncalara karşı avantaj kaybetmişti. Rövanşta Lasogga ile öne geçen HSV'ye ikinci yarıda Fürstner'in golüne engel olamasa da ligde kalmayı başarıyordu.

        Şu an Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu geçen sene Hamburg forması altında 11 gol atmıştı; ne var ki, kulübün üstünde ağır bir borç yükü bulunduğundan genç oyuncuyu 14 milyon Euro karşılığında kırmızı-siyahlı ekibe satmak zorunda kaldılar.

        Bu sezon 34 haftalık maratona baktığımızda 11 kez ligde 17. ve 18.sıralara kadar gerilemiş. Zaten bu sezon en iyi dereceleri olan 12.liği 1.ve 20.haftada alabilmişler. 16.sırada 7 kez yer almışlar. Yani sezonun yarısını bıçak sırtında geçirmişler. 32. haftada Stuttgart deplasmanında alınan 2-1'lik yenilgi 14'cülükten 17'ciliğe gerilemelerine neden oldu ve herkes "yoksa Dinozor'un sonu mu geldi" sorularını sormaya başlamıştı ki, son hafta Schalke'yi Olic ve Rajkoviç'in golleriyle 2-0 yenip kefeni yırttılar ve play-out'ta Bundesliga 2'yi üçüncülükle tamamlayan Karlsruher ile eşleştiler.

        Bundesliga 2 ekibi, henüz 4.dakikada Hennings ile 1-0 öne geçti; 56'da Westerman'ın yerine giren Diekmeier'in asistinde Ilicevic 73'te durumu 1-1 yaptı. Rövanşın 78.dakikasında Yabo evsahibini 1-0 öne geçirince Hamburg'a bu sefer yolun sonu görünüyordu. 90.dakikada Dinozorlar serbest vuruş kazandı ve ara transferde Basel'den alınan Şilili Marcelo Diaz harika vuruşla skoru 1-1'e getirip maçı uzatmalara taşıdı. 115'te Cleber'in asistinde 77'de oyuna giren Nicolai Müller'in golüyle 2-1 öne geçtiler. 120+3'teyse takımda kalmayı başaran kaleci Rene Adler penaltıyı kurtarıyordu. Hamburg açısında mucizevi bir sezon geride kaldı. Mavi-beyaz-siyahlılar, sezon boyunca iki kere uçurumun kenarından döndü; yani Dinozor ikinci kez sıçardı. Bakalım üçüncüsünde de sıçrayabilecekler mi?

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder