11 Eylül 2015 Cuma

İnceleme: 1461 Trabzon 2015-16

         1461 Trabzon, iki sezon önce dramatik bir şekilde küme düştükten sonra geçtiğimiz sezon Play-Off'tan yeniden PTT 1.Lig'e çıktı. Dramatik şekilde düşmesinin altında ise o sezon teknik direktörleri olan Kadir Özcan'ın sezonun ortasında hayatını kaybetmesiydi. Bu kötü olay futbolcuları da etkilemiş olacak ki takım o sezonu kötü geçirdi ve TFF 2.Lig'e düştüler. Geçtiğimiz sezon ligi 4. bitiren Bordo Mavili ekip, Play-off finalinde İnegölspor'u penaltılarla geçti ve PTT 1.Lig'e yeniden yükseldi. Geçtiğimiz sezon ki teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu'yla yola devam eden Trabzon ekibi, yine her sezon olduğu gibi bu sezonda çoğunlukla Trabzonspor'dan genç futbolcuları kiralayarak sezona girdi. Bu sezon 2012-2013 sezonundaki etkiyi tekrar yapmayı hedefleyen 1461 Trabzon'a 13 futbolcu geldi, 15 futbolcuyla ise yollar ayrıldı. Şimdi gelenler ve gidenlerin ardından oluşan kadroya bakalım.

Kaleci
         1461 Trabzon, kale konusunda geçtiğimiz sezonki 3 isimle yollarını ayırırken sadece geçen sezondan Kurtuluş Yurt'la yeniden anlaştı. Gidenler arasından özellikle Kubilay Anteplioğlu'nun gitmesine çok şaşırdım. Çünkü Kubilay; genç, iyi ve geleceği olan bir kaleciydi. Haliyle 1461'de genç futbolcu yetiştiren bir takım olduğu için bu ayrılığa şaşırmıştım. Bu sezon takıma yeni gelenlerden Ziya Aydın'sa 36 yaşında, tecrübeli ve usta bir isim. Bu sezon çıktığı 3 maçta da kalesini gole kapamayı başardı ve bu sezon genellikle onu kalede görebiliriz. Kurtuluş Yurt, geçen sezon şampiyonluk yaşayan takımın kalesini koruyordu. Nazilli kariyeri hiç de fena olmayan Kurtuluş, bu sezon takımın birinci kaleci yedeği olur. İbrahim Demir ise Trabzonspor'un A2 kalecisiydi, bu sezon ise 1461 Trabzon'a kiralandı fakat oyuncu burada 3. kaleci konumunda bulunabilir çünkü önündeki iki kaleci de oldukça iyi. Bu mevkide Trabzon ekibi çok sıkıntı çekmez. Özellikle Ziya Aydın tecrübesi ve iyi oyunuyla büyülüyor. Her ne kadar Altınordu maçında kendisine yakışmayan bir hareketle kırmızı kart yese de oyuncu gayet iyi performanslar sergileyecektir bu sezon.

Defans
         Defans konusunda takımda istikrar sürüyor. Geçtiğimiz sezonlardan kalan takımda tam 5 defans oyuncusu bulunuyor. Bunlardan en önemlisi stoper ve takımın kaptanı olan Aytaç Ak. Aytaç'ın son iki sezondaki partneri olan Oğulcan Gökçe de takımda kaldı. Yine bu sezonda takımdaki stoper ikilisinin bu isimler olacağını düşünüyorum. Bu stoperlerin arkasında genç Uğur Öztürk de duruyor ama Uğur'un A2 maçlarından başka tecrübesi bulunmuyor. Fransız futbolcu Serge Akakpo da takıma katıldı, oyuncu hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim ama son maçta Hamdi Hoca Ogulcan'ın kesip Akakpo'yu oynatmıştı. Stoperdeki ikili Oğulcan ve Aytaç sezon boyunca oynarlar. Oğulcan'dan bu sezon çok şey bekliyorum; fiziğinin avantajıyla hava toplarına hakim bir futbolcu, müdahaleleri de yerinde fakat bazı pozisyonlarda biraz ağır kalabiliyor. Aytaç ise başlı başına tecrübe ve Süper Lig tecrübesi bile olan bir futbolcu ve bu sezonda takımın en kilit isimlerinden birisi olacaktır. Akakpo ve Uğur ise bu ikilinin yedeği olacaktır. Akakpo ayrıca sağ bekte de görev yapabilir.

         Sağ bekte ise yine geçtiğimiz sezonlardan takımda olan Oktay Demircan oynar. Oktay ortalama futbolcu ama çok kart yiyor, bu sezon ortalama bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Oktay'ın yedeği ise geçtiğimiz sezonu Ümraniyespor'da iyi bir şekilde geçiren bir futbolcu. Alt yapısını Bursaspor'da alan Ömer, Ümraniye'de geçen sezon maç kaçırmadı ve tüm müsabakalarda forma giydi. Ömer 25 yaşında ve bu yaştan sonra nasıl bir çıkış yapacağı merak konusu olan bir isim.

         Sol bekte de yine istikrar sürdü. İleriye çok çıkması ve skora katkı yapmasıyla ünlü olan Okan Yıldız bu sezon takımın birinci sol beki görevinde olacak. 24 yaşında olan Okan'dan bu sezon çok iyi bir performans sergilemesini bekliyorum. Okan'ın yedeği ise Karagümrük'ten gelen genç Erhan Kara olacak. Erhan henüz 20 yaşında olmasına rağmen 2. ve 3. Lig tecrübeleri olan ve Galatasaray alt yapısından yetişmiş yetenekli bir isim. Bu yaşta bu kariyer iyidir eğer Erhan bu sezon Oktay'dan forma kapabilirse neler yapabileceğini çok merak ediyorum.


Orta Saha
         Orta sahada geçtiğimiz sezondan 3 isim kaldı. Bu üç ismin yanınaysa yine genç olan ve yaş ortalamaları 21 olan 3 isim daha eklendi. Kalan üçlüden Emrullah Kokoç ve Batuhan Artaslan geçen sezon takımın orta sahadaki ikilisi ve takımında kilit isimlerindendi. Özellikle Emrullah bu lig için üst düzey bir orta saha, geçen sezon 2.Lig'de oynaması tamamen amatör ruhta; takıma olan sevgisinden gelişen bir olaydı. Emrullah'ın bu sezon takımda kalp görevi görebileceğini düşünüyorum. Batuhan da genç fakat bu lig için tecrübeli sayılabilecek bir isim. Batuhan defansın önünde bu sezon iyi bir performans sergiler diye tahmin ediyorum. Genç oyuncu performansıyla Okay Yokuşlu etkisi bile yaratabilir. Orta sahaya katılan gençlerden birisi Galatasaray'dan bonservissiz gelen gurbetçi İbrahim Coşkun oldu. İbrahim, Galatasaray'da U21 takım futbolcusuydu. Bu sezon 1461'de as takım futbolcusu olsa da Emrullah-Batuhan ikilisinden forma kapması biraz zor olacaktır. Bir diğer genç ise yine Karagümrük'ün yetenekli gençlerinden Kaan Güdü oldu. 20 yaşındaki Kaan, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe alt yapısında forma giydi. Son 2 sezondur Karagümrükspor'da bulunan futbolcunun 2. ve 3. Lig tecrübeleri bulunuyor. Rotasyon/yedek futbolcusu olmasına rağmen Kaan potansiyeli olan iyi bir genç alternatif olacaktır. Takımda kalanlardan Abdülkadir Parmak ise 20 yaşında geçtiğimiz sezon rotasyon futbolcusu olan bir isimdi. Yine oyuncu bu sezon da rotasyon futbolcusu olacaktır diye düşünüyorum. 1461 Trabzon'un orta sahası genç ve oldukça alternatifli. Yedekler bile çok yetenekli ve ilk 11'i zorlayabilirler.

        Ofansif orta saha rolünde ise bu sezon sıklıkla Ferhat Yazgan'ı izleyeceğiz gibi. Ferhat'ı hiç tanımıyordum ama geçen sezon Wolfsburg'dan Trabzonspor'a gelince merak ettiğim isimlerden biriydi. Trabzonspor'da forma şansı bulamayınca 1461'e yollanan futbolcu şuana kadar 2 asistle oynuyor ve iyi bir performans sergiliyor. Oyuncu bu performansını devam ettirirse takımın en önemli isimlerinden birisi olabilir. Diğer isimlerse 19 yaşında olan Yüksel Şişman ve Oğuzhan Acar olacaklar. Oğuzhan geçen sezon Trabzonspor'un A2 futbolcusuydu, pek fazla tanımadığım kapalı kutu bir isim. Yüksel de geçen sezon 1461 Trabzon'da rotasyon futbolcusuydu, bu oyuncuyu da pek fazla tanımıyorum. Bu mevki için Ferhat fazlasıyla iyi gibi. Bakalım bu iyi gidişatını sezona yayabilecek mi? Eğer ki yayarsa bu takımın yeni Gökhan Alsan'ı olabilir.

        Kanatlarda bu sezon başında Giresunspor'dan gelen Ziya Alkurt, bir Yusuf Erdoğan, Barış Memiş etkisi yaratacak gibi. Sezona çok iyi başlayan Ziya, Altınordu maçında enfes bir de gol atmıştı. Ziya Alkurt, 24 yaşında ve sol kanatta oynuyor, o da takımın skora gitme anlamında önemli isimlerinden birisi olacaktır. Sağ kanatta ise inanılmaz istatistiğiyle Hamza Gür oynayacak. Hamza, geçtiğimiz sezonun Ocak ayında İskenderun'dan gelmişti. Oyuncunun inanılmaz istatistiği ise henüz 21 yaşında 100'ün üzerinde 2.Lig maçına çıkması ve 26 gol atması. 21 yaşında bir isme göre bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Hamza'nın performansını bu sezon çok merak ediyorum, böylesine bir yeteneğini bu ligde izlemek oldukça keyifli olacak. Sol kanatta Ziya, sağ kanatta Hamza bu takım için ideal isimler, yedeklerde ise Ali Kuçik, Yüksel ve Oğuzhan oturabilir.

Forvet
        Forvet konusunda Ali Kuçik ve Yaser Hacımustafaoğlu gibi alt ligleri iyi bilen iki ismi olan 1461 Trabzon, bu ligin adetlerinden olan bir tane de siyahi forveti kadrosuna kattı. Yoann Arquin güçlü fiziğiyle rakiplere korku salsa da biraz ağır bir futbolcu gibi. Yaser ve Ali Kuçik şuanda sakat olduğu için maçlara Yoann ile çıkan bordo mavili ekip bana göre sezon boyunca bu mevkide çok fazla rotasyona gidebilir. Üç futbolcu da birbirine yakın, forvet olmalarına rağmen fazla gol atamayan isimler. Bakalım bu üçlü sezon boyunca kaç gol atabilecek. Bu mevki için net bir yorumda bulunamasam da yine de bu üçlünün iyi işler yapabileceğini düşünüyorum.

Genel Bakış
        1461 Trabzonspor bu sezon yeni yükseldikleri bu lige çok hızlı ve çok iyi başladılar. Ligde şuanda 2.sırada yer alıyorlar ve henüz kalelerinde gol görmediler. Kadrosunu geçtiğimiz sezonlardan daha iyi kuran bordo mavili ekip, o efsane 2012/13 sezonundaki etkiden daha fazlasını yaratabilir. Yine de o kadrodaki Göksu, Yusuf, Gokhan gibi isimler çok önemliydi. Bu futbolcular takımdan gittikten sonra bir nevi takım bocalamıştı. Ama bu sezon yine bu futbolculara benzer çok yetenekli isimler var. Ferhat Yazgan, Hamza Gür ve Ziya Alkurt takımın skor anlamında etkili, winner futbolcuları olabilirler. 1461'in orta sahasından da istikrar ve alt ligleri bilen gençleri var. Bu kadar gence rağmen takımda abi sıfatını taşıyabilecek isimler de var. Emrullah daha öncede söylediğim gibi bu lig için çok ideal, çok iyi bir isim. Ziya Aydın ve Aytaç Ak da  öyleler. Bu sezon 1461'in en kötü ihtimalle ilk 10'un içerisinde bulunabileceğini düşünüyorum.

Çıkış Yapmasını Beklediğim İsimler

Oğulcan Gökçe: Oğulcan iki sezondur bu takımın vazgeçilmez isimlerinden birisi. Artık biraz daha tecrübeli; ligi ve takımı da daha iyi biliyor. Bu sezon Oğulcan'dan bir çıkış bekliyorum ve bu çıkış benim için sürpriz olmayacak.

Batuhan Artarslan: Batuhan da Oğulcan gibi bu takımın son zamanlardaki vazgeçilmez isimlerinden birisi. Genç yaşına ve oyununa çok güvendiğim Batuhan'dan bu sezon bir Okay Yokuşlu etkisi bekliyorum.

Kaan Güdü: Kaan, Karagümrük adına önemli işler yapan 20 yaşında olmasına rağmen büyük takımlar deneyimi de yaşamış bir isim. Kaan, bu sezon zaman zaman sol kanatta zaman zaman orta sahada forma giyebilir. Forma giydiği dönemlerde Kaan'ın performansının takıma olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum.

Ferhat Yazgan: Ferhat, geçen sezonu biraz boş bir sezon gibi geçirse de henüz yaşı genç ve kendini Trabzonspor'a ispat etmesi için çok iyi bir takıma geldi. Ferhat sezon genelinde 10 numara pozisyonunda oynar; tekniği ve oyun zekasıyla takıma çok şey katabilir.

Hamza Gür: Hamza bu sezon sadece 1461 Trabzonspor adına değil PTT 1.Lig adına çok şey beklediğim bir isim. 21 yaşında olan ve bana göre büyük bir potansiyelde olan bu genç yetenek, bu sezon gol ve asistleriyle ön plana çıkabilir.

Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder