12 Eylül 2015 Cumartesi

İnceleme: Boluspor 2015-16

        Boluspor 1.Lig'de 9. sezonuna başladı. Geride bıraktığı 8 sezonda 2 kez play-off'a kalan ama Süper Lig'e çıkamayan Boluspor, akıllarda genellikle orta sıraların takımı izlenimini bıraktı. Geride bıraktığımız sezonu 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile 44 puan toplayarak 10.sırada noktalamıştı. Geçtiğimiz sezonu Yılmaz Özen hoca ile bitiren ekip sezon sonunda önce Ümit Özat ile anlaşmıştı ancak daha sonra ne olduysa sezon başlamadan Ümit Özat ile yollarını ayırdı ve takımın başına Özcan Bizati getirildi. Şimdi Boluspor'un kadrosuna göz atalım.

KALECİ
        Boluspor'un kalesinde tecrübeli isim Soner Şahin dikkat çekiyor. Soner, son iki senede Samsunspor formasıyla play-off finalinden döndü. Soner bu ligin önemli kalecilerinden. Soner'in alternatifi ise Dardanelspor patentli Erdi Yokuşlu. Erdi geçen sezon da birkaç maçta forma şansı bulmuştu. 3. kaleci konumunda ise alt yapıdan çıkan Melih Ağa bulunuyor.

DEFANS
        Stoperde Luiz Henrique geçtiğimiz sezon çok sayıda penaltıya sebep olmuştu. Eski havasında olmadığını söylemek mümkün. Bir diğer isim Ramazan Sal yaşadığı sakatlıktan sonra eski günlerine dönme çabasında. Bu bölgede alternatifler ise genç futbolcular Emrecan Afacanoğlu ve alt yapıdan çıkan Mehmet Can Işık. Stoperde Luiz Henrique'nin sakarlıkları, Ramazan'ın ilerleyen haftalarda sakatlığın izlerini atamaması Boluspor'un başına sorun açabilir.  Sol bekte geçen sezon Elazığspor forması giyen Eren Aydın, sağ bekte ise geçtiğimiz sezon Antalyaspor'da oynayan Adem Alkaşi yer alıyor. Eren'in alternatifi olarak Cengiz Umut Meraş, Adem'in alternatifi olarak Fatih Turan kadroda bulunuyor. Boluspor'un beklerde sorun yaşayacağını düşünmüyorum.


ORTA SAHA
        Orta sahada ilk 11 için akla gelen ilk 2 isim Petr Janda ve Alican Karadağ. Janda teknik kapasitesi yüksek ve bu lig için iyi bir oyuncu. Alican'ın defansif özellikleri ön planda olmasına rağmen sezon içinde skora katkı yaparken de görebileceğimizi düşünüyorum. Bu iki oyuncuya alternatif olabilecek isimler ise Kubilay Aktaş, Halil İbrahim Can ve Emrullah Yıldırım. Ofansif orta saha olarak Kolombiyalı Sebastián Hernández Mejía ismi göze çarpıyor. Kanatlarda ise Anco Jansen ve Andaç Güleryüz mevcut isimler. Henri Belle de transfer edilmişti ancak lisansı çıkarılamadı. Takımla idmanlara çıkıyor ancak 2. yarıda forma giyecek sanırım. Burada Emre Kılınç'a ayrı bir yer açmak istiyorum. Emre hücumda kanatlarda ve forvet arkasında başarıyla oynayabilecek bir isim. Çok yetenekli, asist yapıyor, gol atıyor kısacası Boluspor'un bu sezonki en önemli kozu. Transfer dönemlerinde ismi Süper Lig takımlarıyla anılsa bile nasıl oluyorsa Boluspor'da kalıyor ancak Boluspor taraftarları bana kızabilir ama bana öyle geliyor ki bu Emre'nin Boluspor'daki son sezonu. Emre sezon sonunda Süper Lig'e gidecektir. Bunun zamanı geldi de geçiyor bile.

FORVET
        Boluspor bu bölgede çok önemli bir ismi kaybetti, Aleksandar Prijoviç. Geçen sezon üst düzey bir performans gösteren Prijoviç hatırı sayılır bir ücret karşılığında takımdan ayrıldı. Boluspor bu sezon onu arayabilir. Boluspor forvet pozisyonunda birçok isme sahip. Tevfik Köse, Noyan Öz, Tosain Ricketts, Edward Ofere ve Yusuf Emre Gültekin. Bakalım bu isimlerden hangisi veya hangileri takıma Prijoviç etkisi yapacak veya yapabilecek mi?

GENEL BAKIŞ
        Teknik direktör konusunda Özcan Bizati'nin Boluspor için iyi bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Özcan Bizati bana göre bu lig seviyesinde bir hoca değil bunu Denizlispor performansında görmüştük. Boluspor'un kadrosunun ligde kalmak için yeterli olduğunu söyleyebiliriz ama üst sıralar için ideal kadroyu bulup istikrar sağlamaları gerekiyor. Zira kadroya bakıldığında kalabalık bir kadro yapısı göze çarpıyor. Yani Boluspor'dan bu sezonki beklentim daha önceki yıllarda olduğu gibi ligi yine orta sıralarda bitirmesi. Boluspor'a başarılar dilerim. Okuyan herkese teşekkürler.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder