2 Eylül 2015 Çarşamba

İnceleme: Gaziantep BBSK 2015-16

        Geçtiğimiz sezon lige Nurullah Sağlam ile başlayıp ilk 7 maçta puan alamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 7. haftadan sonra takımın başına Hakan Kutlu’yu getirdi. Nurullah Sağlam ile Süper Lig’de birçok oyuncu gelip, başarı gelmeyince Antep ekibinde bütçe düştü. Bu senede Hakan Kutlu ile yola çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, transferlerini yaptı, kadrosunu kurdu. Şimdi sizlere Antep temsilcisini anlatalım.

KALECİ
        Geçen seneki kalecilerin hepsiyle yolları ayıran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kaleye Polonyalı Adam Stackhowiak’ı transfer etti.  Tecrübeli kalecinin alternatifini ise Konya’dan getirdi. Konyaspor ile sözleşmesini fesh eden Ahmet Sabri Fener, Gaziantep temsilcisiyle sözleşme imzaladı. Stackhowiak’un yokluğunda kaleyi devralacak isim olan Ahmet Sabri Fener, gerçekten potansiyelli bir kaleci. Zamanlaması iyi refleksleri ise oldukça kuvvetli. 3. kaleci ise bir diğer genç kaleci Fatih Gülmez. Fatih geçtiğimiz 3.Lig’de Ankara Demirspor’un kalesini koruyordu. Genç kaleci şampiyonluk yaşadı ve PTT 1.Lig’in yolunu tuttu. Gaziantep BBSK, kalede pek sıkıntı yaşamayacağa benziyor.

SAVUNMA
        Stoperlere bakarsak, Sırp oyuncu Nikola Raspopovic ve Soner Örnek görünüyor ama orijinalde sağ bek olan Serkan Yanık, futbol hayatının birçok döneminde stoperde de oynadı. Hakan hoca da ona stoperde şans verecek. Raspopovic ve Serkan Yanık ikilisi oynar, Soner Örnek de onları yedekler. Sıkıntı olduğunda Serkan Yanık sağ beke de çekilecektir. Beklere bakacak olursak sağ tarafta geçen sene takımda sürekli forma şansı bulan Erkam Reşmen forma şansı bulacak gibi görünüyor. Erkam’ın olmayacağı maçlarda az önce de dediğim gibi Serkan sağa çekilebilir. Sol tarafta ise forma Ufuk Budak’a ait, Ufuk’un alternatifi ise Yenal Tuncer. Yani Gaziantep temsilcisi geçen sezon oynayan beklerle yola devam edecek.

ORTA SAHA
        Merkez orta sahaya baktığımızda bu lig için önemli oyuncuları görmekteyiz. Yılların tecrübesi Erdal Güneş, agresif oyun stiliyle ligin önemli ön liberolarından İshak Çakmak, Erciyesspor’dan gelen Murat Yıldırım. Orta saha cidden çok güçlü oldu Gaziantep temsilcisinde. İshak ile Erdal oynuyordu, ama transferin son gününde gelen Murat zamanla formayı alacaktır. Gaziantep temsilcisinin şu anda oyun tarzıyla, sahadaki duruşuyla vazgeçemeyeceği isim İshak Çakmak gibi duruyor. Yine geçtiğimiz sezon Karşıyaka’da forma giyen Onur Alkan da takımda. O daha çok hamle oyuncusu olacak gibi duruyor.

        Ofansif orta sahada Alanzinho oynayacağa benziyor. Tecrübeli oyuncu, hücum yollarında Gaziantep temsilcisinin işlerini kolaylaştıracak. Alanzinho’nun olmadığında Umut Sönmez ve ya Oğuzhan Kayar da buraya kaydırılabilir.

        Kanatlara bakacak olursak, Gaziantep temsilcisi kanatları gençlere teslim etti.  Fenerbahçe’den Gökhan Sazdağı’nı bonservisiyle almak gerçekten bir transfer başarısıdır, tebrik ediyorum Antep temsilcisini. Yine Oğuzhan Kayar’ı Galatasaray’dan kiralayan Gaziantep BBSK,  ayrıca Denizlispor’un genç oyuncusu Muhammet Himmet Ertürk’ü kadrosuna kattı. Geçen sezondan transferi Umut Sönmez ile yola devam eden Gaziantep BBSK’nin sol kanadı Gökhan Sazdağı’na emanet. Gökhan tekniği ve süratiyle takıma çok şey katacaktır. Sağ taraf için rekabet sürmeye devam edecek gibi görünüyor. Bana Umut formaya daha yakın gibi duruyor.

FORVET
        Hücum hattında Ergin Keleş ile yollarını ayıran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 25 yaşındaki Sırp golcü Nemanja Kojic’i kadrosuna kattı. Partizan’dan transfer edilen oyuncu özellikle Erciyes maçında ne kadar diri bir futbolcu olduğunu gösterdi. Nemanja Kojic’in alternatifi Senegalli Bebeto, o da Kojic’ten forma şansı bekleyecek oyunculardan. Geçen sezon Orduspor formasıyla tanıdığımız Yasin Ozan, Gaziantep temsilcisinin bir başka santraforu. Ayrıca hem santraforda görev alan hem de kanatlarda oynayabilen gurbetçi oyuncu Mert Sinan Pekesen de formanın kendisine gelmesini bekleyecek.

Çıkış Yapmasını Beklediğim Oyuncular
        O kendisini bu ligde kanıtladı ama gelecek sezondan itibaren Süper Lig’de göreceğimize inanıyorum. İshak Çakmak... Agresif oyun yapısıyla liglerimizde en çok sevilen orta saha tipi. Gökhan Sazdağı, Ahmet Sabri Fener, Oğuzhan Kayar, kısacası genç oyuncuların bir çoğunun burada çıkış yapmasını bekliyorum. Bunda en büyük sebep teknik heyet.

GENEL BAKIŞ
        Taraftarsız, maçları tatsız tuzsuz olan bir camia. Ama bu sene güzel bir yanı var, oyuncuların geneli gençlerden oluşturulmuş, çok abartılı olmayan mütevazı bir kadro. Bu sene hiç 30 yaş üstü oyuncu transfer etmediler ve geçtiğimiz sezonki bütçenin yarısına kadro kuruldu. Ligimizde sürpriz yapabilecek, güçlü takımlara çelme takacak, ülke futboluna önemli oyuncular kazandırabilecek bir takım hüviyetindeler bu sezon. Hakan hoca, coşkuyu, o takım içerisinde oluşturduğu aile ortamını devam ettirirse sürprizler yapabilir. Aynı zamanda Hakan hocayı şu konuda tebrik etmek istiyorum. Cidden işini önemseyen, değer veren bir insan. Antrenmanlarından her gün videolar paylaşan, gelişime açık olan, dediğim dedik, bildiğim bildik kafasında olmayan bir hoca. Onunla çalışan oyuncular için futbol bir zevke dönüşüyor. Hocam inşallah ilerleyen senelerde iyi yerlere gelecektir. Keyifli okumalar.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder