3 Eylül 2015 Perşembe

İnceleme: Kasımpaşa 2015-16

        3 sezon boyunca Shota Arveladze yönetiminde istenilen başarıyı ulaşamayan Kasımpaşa, sezona Rıza Çalımbay ile anlaşarak başladı. Yeni sezon öncesi bir çok futbolcuyu gönderen Rıza Çalımbay, önceki sezonlarda oluşan 'Memur Takım' travmasını atlatmışa benziyor. Geçen sezon otoriteler tarafından düşmesi beklenen Mersin İdmanyurdu'nu 47 puanla 7.sıraya taşışan Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'da da farkını gösterecektir.

        Ligi orta sıralarda tamamlama hedefi koyan Kasımpaşa yönetimi, Rıza Çalımbay ile ligte az gol yiyen takım kimliği kazanacak gibi. Ayrıca geçtiğimiz sezonlara oranla kadroya daha ucuz futbolcu getiren Kasımpaşa, ekonomik anlamda da rahatlamış oldu. Yıldız oyuncularla aradığını bulayan Kasımpaşa'nın bu oyuncu kadrosu ve Rıza Çalımbay ile ligi ilk 5 arasında bitireceğini tahmin ediyorum.


GİDENLER
        Transfer döneminde gönderilen oyuncularla kadroda ciddi anlamda temizlik yapıldı. Geçen sezon takımda önemli süreler alan Ryan Babel, Ertaç Özbir, Sancak Kaplan, Barış Başdaş, İlhan Eker, Halil Çolak başta olmak üzere kiralık olarak oynayan Lasha Dvali, Atila Turan, Alpaslan Öztürk ile devam edilmedi. Ayrıca Kasımpaşa, Trabzonspor'da kiralık olarak oynayan Özer Hurmacı'yı bu kulübe bonservisiyle verdi.

GELENLER
        Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle transferde hareketli günler yaşayan lacivert-beyazlılar, kadrosunu 10 oyuncuyla güçlendirdi. Geçen sezon kalesinde 73 gol gören Kasımpaşa, öncelikli olarak defans hattını komple silbaştan değiştirdi. Transfer döneminde savunmasını güçlendirmeye yönelik transfer politikası izledi. Kaleye Ramazan Köse, Eray Birniçan, sol beke Bozhikov, Olivier Veigneau, stopere Titi, Omeruo'yu transfer etti. Ligin ilk 3 maçında teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın sağ bekte Abdullah Durak'a forma verdiğini gördük.

        Savunmanın haricinde Galatasaray'da varlığı her sezon tartışılan Aydın Yılmaz kadroya dahil edildi. İlk 3 hafta oynadığı futbol ile herkesi şaşırtan Aydın Yılmaz'ın sezon içindeki performansı merak konusu olacak. Kasımpaşa'da bu sezon Omeruo, del Valle ve Hakan Arslan kiralık olarak forma giyecek.

Adem Büyük affedildi
        Taraftarlarla girdiği polemikler yüzünden lacivert-beyazlı takımda istenilmeyen adam olan Adem Büyük affedildi. Teknik direktör Önder Özen döneminde pek tercih edilmeyen ve gönderilmek istenen Adem takımda kaldı. Takımda kalmasının en büyük faktörü ise Rıza Çalımbay'ın gelmesi oldu.

GENEL BAKIŞ
        3 sezon boyunca Shota'nın kurduğu kadrolara baktığımız zaman Rıza Çalımbay'ın daha alternatifli kadro kurduğunu söylemek gerek. Özellikle yedek kulübesi çok güçlendi. Birçok mevkide oynayabilen versatil oyuncular geldi. En önemli hamle oyuncusu Abdullah Durak olacaktır. Son hafta Abdullah Durak sol bek oynadı. İlk 3 haftalık oynanan futbol gelecek için umut vaadediyor. Altını çizmek istediğim başka bir konu ise Titi-Omeruo tandeminin Süper Ligi'nin en uyumlu tandemi olacağını öngörüyorum. Bozhikov'un hem sol bek, hem stoper oynaması, Donk'un stoper ve önlibero oynuyor olması çok önemli.


        Hakan Arslan hamlesi gerçekten mükemmel çünkü önceki sezonlarda takım Oscar Scarione'nin ayağına bakıyordu. Alternatifi yoktu o kötü oynadığı zaman Kasımpaşa devamlı mağlup oluyordu. Hakan Arslan forma rebaketi açısından iyi hamledir. Sivasspor'dan bildiğimiz Hakan forvet arkası oynayarak sıkça gol atan bir oyuncu.

        Son olarak Passolig uygulaması ile taraftar maçlara gelmez oldu. Kasımpaşa, yine sessiz sedasız bir sezon geçirecek gibi. Rıza Çalımbay'ın bu sezon başarılı olması taraftar açısından dönüm noktası olacaktır. Takım üst düzey performans gösterirse taraftar ile kulüp arasındaki buzlar eriyecektir.

Hazırlayan: Muhammed Yasin ERKOL
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder