3 Eylül 2015 Perşembe

İnceleme: Şanlıurfaspor 2015-16

        Merhaba Şanlıurfaspor’a gönül veren cefakar taraftarlar… Bu yazımızda sizlere Şanlıurfaspor’un bu transfer dönemini nasıl geçirdiğini ve yeni sezon da nelerin beklediğini elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım.

        Öncelikle transfer stratejisine vurgu yapmadan şunu belirtmeliyim ki, Şanlıurfaspor yönetiminin bu yaz döneminde yaptığı hiçbir işten bir şey anlamadım! Kongre sürecine giren camiada son günlere kadar mevcut Başkan Sn. Fethi Şimşek için bir aday olacak bir aday olmayacak söylentileri çıktı, daha sonra aday oldu ve yönetime seçildi. Yönetim kurulu oluşur oluşmaz ilk iş olarak teknik direktör Osman Özköylü ile görüşüldü ve bütçe konusunda anlaşılamadığından dolayı Osman hoca ile yeni sözleşme imzalanmadı. Bunun akabinde Başkan’a yakın kişilerden almış olduğum bir istihbarat Fethi bey’in hayalinin Zafer Tüzün’ü menajerlik koltuğuna oturtup bütün bir takımı ona emanet edip geçmiş yıllarda yaşamış olduğu yorgunluğu tekrar yaşamak istemediği yönündeydi. Buna bir nevi yeni bir akım olan Fenerbahçe modeli de diyebiliriz. Ve nitekim Zafer Tüzün göreve getirilip bütün yetki ona teslim edildikten sonra deyim yerindeyse Osman Özköylü ile bütçede anlaşamayan Şanlıurfaspor'da transfer şov başlamış oldu! İlk etapta Hoca olarak Engin Korukır takımın başına getirildi. Akabinde takıma Ahmet Arı, Mehmet Sıddık İstemi, Timur Kosovalı, Ramazan Sal, Şaban Özel, Veysel Aksu, Erdi Kasapoğlu, Coşkun Kılıç, Nnamdi Oduamadi, Toni Silva, Doudou Magini, Gouly Magique ve Necati Yılmaz transfer edilirken Hüsnü Başkurt, Mustafa Aşan, Onur Kolay gibi kiralık isimler tekrar takıma geri döndü. Yeni transferlerden Nnamdi Oduamadi'nin sözleşmesi sakatlığı nedeniyle feshedilirken, Timur Kosovalı da transferin son gününde takımdan ayrılıp Ankaragücü ile sözleşme imzaladı.

        Yukarda yazılı olan transferler ile hemen hemen herkes takımın hedefinin Süper Lig değil düşmemek olduğunu düşünmeye başlamışken transferin son dönemecinde yönetim gerçekten büyük bir iş çıkararak bu sezonun bence gol kralı olmaya en yakın ismi olan eski Kayseri Erciyesporlu Edinho transfer edildi. Bir diğer Portekizli sol kanat oyuncusu Diogo Valente ve yine Portekiz furyasından biri olan Cicero Semedo transfer edildi. Taraftarlar şimdi birkaç güzel hamle daha olursa hedefimiz playoff olabilir diye düşünmeye başlamışken, yine yönetim (daha doğrusu Zafer Tüzün) büyük bir iş çıkararak eski futbolcusu ve bu ligin kalburüstü orta sahalarından biri olan Kıvanç Karakaş ve Umut Gündoğan (kiralık) transfer edildi. Son olarak Adana Demirspor U21 takımından 19 yaşındaki Mehmet Rızvan Yıldız transfer edilerek profesyonel sözleşme imzalandı. Bu transferin, bütün şehrin 'neden bu takımda hiç Urfalı oyuncu yok' sorularına cevap olarak yapıldığın düşünüyorum.


        Yapılan transferler bu şekilde idi. Şimdi herkesin sormuş olduğu ve benim de bir türlü anlam veremediğim soru şu? Madem ki bu takım artık eskisi gibi har vurup harman savurmayacaktı, mütevazi bir bütçe ile mücadele edilecekti (ki bu görüşe saygım sonsuz) ve bu yüzden Osman Özköylü ile anlaşılmadı (şunu da belirtmek isterim ki Osman Özköylü ile birebir kesinlikle bir tanışmışlığım yok sadece çok beğendiğim bir teknik direktördür) Nnamdi Oduamadi, Ramazan Sal ve Timur Kosovalı neden transfer edilip daha sonra gönderildi? Bu oyuncular transfer edilip tekrar gönderildiğinde kulüp maddi açıdan hiç mi zarar görmedi? Ayrıca madem mütevazi bir kadro ile mücadele edilecekti, 7 yabancı transfer edilip her maç 2 sinin tribünde oturması nasıl bir lükstür?

        Elinizde Kubilay, Kenan, Mustafa varken Kıvanç ve Umut gibi isimleri transfer etmeye bütçeniz vardı madem neden Karşıyaka'da kadroya giremeyen Erdi Kasapoğlu’nu önce transfer edip son gün göndermeye çalıştınız? Takımda orta saha bolluğu ve sağ açık sol açık forvet dolu iken neden sağ bek pozisyonunda sadece 35 yaşındaki Ekrem Dağ var? Ekrem sakatlık problemi veya cezalı duruma düştüğünde Ters ayaklı Şaban Özel mi oynayacak o bölgede?

        Bu sorulara verilebilecek cevapları çok merak etmekle birlikte hiçbir cevabın beni ikna edeceğini düşünmüyorum çünkü bir takım düşünün 4 tane forvet 6 tane orta sahası olsun ama sağ bek pozisyonunda sadece bir oyuncu olsun. Bu arada Rızvan kardeşimizin sağ bek oynadığını bilmediğim düşünülmesin ama Rızvan henüz bu seviyelerde oynayacak bir oyuncu değildir, şahsi görüşüm.


        Şanlıurfaspor, Yukarıdaki bilmece gibi gelişen transfer ve yeni sezon planlaması ile 3 maça çıktı ve şu ana kadar 2 puan toplayıp 1 gol atabildi. Her zamanki gibi bir klasik söylemde bulunayım; takımın gerçek manada zamana ihtiyacı var ve yapılan son transferler dahlinde oturduğu zaman hedefinin kesinlikle ilk 2 olacağını düşünüyorum. Bu transferler ile birlikte Ş.urfaspor’un sahaya süreceği en ideal 11’in Fevzi, Ekrem, Şaban, Onur, Veysel, Kıvanç, Umut, Youssef, Toni Silva, Diogo, Edinho şeklinde olacağını düşünüyorum.

        Yukarı da yapmış olduğum eleştirilerin kesinlikle şahıslar ile bir alakası olmadığını belirtmek isterim madem ki bu yönetim takımın başında ve takımı şampiyon yapmak adına eğrisi ile doğrusu ile bir yol çizmişler, çizdikleri bu yolda en büyük destekçilerinden birisi benim. Herkes için hayırlı bir sezon olması dileğimle sözlerimi noktalıyorum.

Hazırlayan: Çetin BURUM
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder