28 Eylül 2015 Pazartesi

KKTC'de Futbol Sezonu Açıldı..

        Bir Kurban Bayramı daha geçip gitti; öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Türkiye'deki futbolseverler bayram dolayısıyla profesyonel liglerdeki mücadelelerle haftayı idare ettiler; amatörde ise yalnızca İstanbul, Kayseri ve Muş'ta maçlar oynandı.Yavru Vatan ise yurttaşlarına futbol keyfini bayramla birleştirmek istemiş olacak ki küşatı bu haftaya denk getirmiş.

        Aslına bakılırsa sezon öncesi bir takım sıkıntılar söz konusuydu; zira geçen sene play-out maçları sonucu küme düşen Serdarlı Gençlerbirliği, KTFF ile sorunlar yaşamış, federasyonu Yüksek İdare Mahkemesi'ne vermişti; bunun üzerine federasyon kırmızı-beyazlıları liglerden ihraç edip küme düşen Gençlikgücü'nü yeniden K-Pet 1.Lig'e aldı. Eylül ayında federasyon ile buzları eriten ve bu sezonki hakları dondurulan Gazimağusa temsilcisi gelecek sene aynı ligde mücadele edecek. Futbolcular ise başka takımlara kiralandı. K-Pet 2.Lig takımlarından Akıncılarspor ise Liglere Katılım Formunu ve Kulüp Tescil Taahhütnamesini, KTFF'ye ibraz etmediği için ligden ihraç oldu.

        Son derece sancılı bir sezon önü geçiren Yavru Vatan'da sezonun gol perdesini açmak ise K-Pet 1.Lig takımlarından Esentepe'de oynayan 29 yaşındaki deneyimli golcü Başak Tümkan'a nasip oldu.
Geçen hafta Mormenekşe Gençlerbirliği'ni uzatmada 1-0 yenerek Süper Kupa'yı da kazanan son şampiyon Yenicami Ağdelen, Cihangir deplasmanında İrfan ve İsmet'in gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Üstelik kırmızı-beyazlılar rakibini geçen senenin 20.haftasında 5-1'le hezimete uğratmıştı. O yenilgiden sonra siyah-beyazlılar lig ve kupa dahil üst üste 10 resmini maçını kazanıp 3 kupayla sezonu taçlandırmışlardı.

        Dar bütçesine karşın Doğan Türk Birliği, Küçük Kaymaklı ve Lefke'nin yapamadığını yapıp geçen sene ligi üçüncü kapatan ve kupada da final oynayan Mormenekşe Gençlerbirliği ise ligin yeni ekibi Limasol Türk Ocağı'nı deplasmanda 2-1 yenerek sezona iyi başlangıç yaptı.

        K-Pet 1.Lig'in iki iddialı takımı karşı karşıya getiren mücadelede Dumlupınar TSK, Baf Ülkü Yurdu'nu Soner Güneş'in son dakika golüyle 1-0 yendi. Hatrı sayılır bir taraftar topluluğun izlediği müsabakanın ilk devresi kısır geçse de ikinci devrede evsahibi sarı-kırmızılılar biraz olsun müsabakaya ağırlığını koyup üç puanın sahibi oldu.

        K-Pet 2.Lig'de ise ligin yeni ekipleri İskele Trabzonspor ve Alsancak Yeşilova rakiplerini farklı mağlup ederek ilk haftanın zirvesine kuruluverdiler. Üstelik her ikisi de yeni sezona yalnızca 1,5 aylık sürede hazırlanabildiler; zira Yükselme Ligi (K-Pet 2.Lig'den sonra gelen lig) maçları Ağustos ayında tamamlanabilmişti.

                                                            TOPLU SONUÇLAR
K-Pet Süper Lig                                                                       K-Pet 2.Lig
Bostancı Bağcıl 1-0 Lefke TSK                                       Ozanköy 1-2 Tatlısu
Yeni Boğaziçi 2-2 Doğan Türk Birliği                              Geçitkale 1-3 Türkmenköy
Küçük Kaymaklı 1-0 Mağusa Türk Gücü                         İskele Trabzon 2-0 Ortaköy
Türk Ocağı Limasol 1-2 Mormenekşe GB                       Alsancak Yeşilova 3-0 Boğaziçi
İskele Gençlerbirliği 0-0 Binatlı Yılmaz                           Çanakkale 2-2 Vadili
Çetinkaya TSK 5-1 Değirmenlik                                     Doğancı 1-3 Akova
Cihangir 2-1 Yenicami Ağdelen                                      Akıncılar E-E Maraş

K-Pet 1.Lig
Dumlupınar TSK 1-0 Baf Ülkü Yurdu
Gençlikgücü 2-2 Esentepe
Denizli 2-1 Lapta
Düzkaya 2-0 Göçmenköy
Hamitköy 3-0 Gönyeli
Karşıyaka Anamur 2-1 Görneç
Yalova 0-1 Girne Halk Evi

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder