30 Ekim 2015 Cuma

Araştırma: BAL'ın Yabancıları

        Yabancı futbolcu kontenjanı yıllardan beri futbolumuzun gündemini meşgul eden konulardan biri olmuştur; teknik direktöründen tutun da yöneticisinden, futbolcusuna ve hatta taraftarına kadar herkes bu konuda farklı bir görüşe sahip. Süper Lig’in %42’si, PTT 1.Lig’in de %23’ü yabancı oyunculardan oluşuyor. BAL ve amatörde yalnızca 2 yabancıya izin verilirken, 2. ve 3.Lig’de yabancı oyuncu oynatılamıyor. Süper Lig ve PTT 1.Lig'deki yabancıları hepiniz biliyorsunuz ama BAL'da oynayan yabancılardan çok fazla kimsenin haberi yok, ki bu isimler içinde geçmişte Süper Lig'de oynamış birçok isim de mevcut. Biz de Bölgesel Lig’de ter döken yabancılardan dikkat çeken isimleri sizler için irdeledik. Keyifli okumalar.

Asror Gafurov
        Manisaspor'un geçen sezon devre arasında ülkemize getirdiği ve ikinci yarıdaki 9 maçta forma şansı verdiği 1995 doğumlu Asror Gafurov, Manisaspor'un 2.Lig'e düşmesiyle aslında büyük bir şanssızlık yaşadı. Yaz transfer döneminde Sırbistan'ın Vojvodina ile anlaşan ancak vizesi yetişmediği için transferi gerçekleşmeyen Asror, Sökespor ile anlaşmaya vardı. Normalde mevkisi ön libero olan Asror'u geçtiğimiz sezon Taner Taşkın hoca genelde sağ bekte denedi. Agresif futbol anlayışı olan Asror'un fiziği de onu sahada sert hamlelere itiyor. Asror'un Sökespor kariyeri merakla takip edilecek bir macera. Acaba kendisini yeniden PTT 1.Lig'de görebilecek miyiz?

Patrick Etoga
        Etoga, Fethiyespor'un PTT 1.Lig'e çıktığı sezon ülkemize getirdiği ama bir türlü etinden sütünden faydalanamadığı oyuncu. 23 yaşındaki orta saha, Fethiyespor'un sezon sonu küme düşmesinin ardından BAL takımlarından Muğlaspor'a transfer oldu. Geçtiğimiz sezon 26 maçın 24'ünde forma giyen ve 4 gole imza atan Etoga, şampiyonluk hedefiyle kadro kuran yeşil-beyazlı ekibin en kilit isimlerinden. Kamerunlu oyuncu güçlü fiziği ve tekniğiyle ön plana çıkıyor.

Gideon Sani
        İzmirspor'un BAL'a getirdiği Gideon Sani'yi 1 sene sonra Bank Asya 1.Lig'in mütevazi takımlarından Akhisarspor almıştı. Özellikle 2011-12 sezonunun ikinci devresinde yükselişe geçen Akhisarspor'da önemli bir rol oynayan Sani, o sezon Akhisarspor ile 1.Lig şampiyonluğu sevincini yaşadı. Şampiyonluk yolunda 19 maç oynayıp 6 golle katkı sağlayan siyahi oyuncu, bir sezon sonra yeşil-siyahlı formayla Süper Lig'de 7 maça çıktı. 2013-14 sezonunda kiralanan oyuncu, geçtiğimiz sezon herkesi şaşırtarak BAL ekiplerinden Yeni Amasyaspor'a transfer oldu. Yeni Amasyaspor'da 15 maça çıkıp 11 gol atan Sani, bu sezon Muğlaspor'a transfer oldu. Muğlaspor'da hocası tarafından sol açıkta oynatılan Nijeryalı forvet, gücüyle ve skorerliğiyle Muğlaspor'a büyük katkılar sağlayacaktır.


Serge Pacome Djiehoua
        Antalyaspor'un ülkemize getirdiği golcüyü herkes biliyordur herhalde. Süper Lig'de 70 tane maça çıkıp 12 gole imza atan, PTT 1.Lig'de Boluspor forması giyip 31 maçta 6 gol atan Djiehoua, Tunus'a, Yunanistan'a gitti filan haberleri geliyordu, bir sabah uyandık ''Djiehoua Cizrespor'da.'' Açıkçası şok olmamak elde değildi; zira kimsenin beklemediği bir transferdi. Herkes ''Djiehoua fırsatını bulur bulmaz kaçar'' düşüncesindeydi; ama Afrikalı oyuncu 22 maça çıkıp 14 gol attı ve Cizrespor'u 3.Lig'e çıkardı. Yaz transfer döneminde Serge, her gün bir takımla sözleşme imzalıyordu; Yozgatspor, Edirnespor derken Ödemişsporlu oldu. Efsanevi fiziği, Roberto Carlos ile yarışacak baldırlarıyla Antalyaspor'da ünlenen Djiehoua'nın gücü Ödemişspor'u şampiyon yapmaya yetebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Ciro Moraes Castro
        1995 doğumlu Brezilyalı stoper, 2012'den bu yana İzmir'de. Bucaspor'un ülkemize getirdiği Sambacı, Bucaspor ve Karşıyaka formalarıyla akademi liginde forma giydi. Geçtiğimiz sezon BAL ekiplerinden Yeşilova'ya geçen ve yeşil-kahverengililerde sürekli forma giyen isimlerin başındaydı; İzmir ekibi de sözleşmesini uzatmakta tereddüt etmedi. Bu sezon da takımının önemli isimlerinden olacak gibi, fakat yaptığı kademe hataları en büyük eksiği olsa da zamanla telafi edebilir.


Jaba
        2004 yılında Ankaraspor'a gelip yıllarca ülkemizde forma giyen bir isim Jaba. Ankaraspor dışında Ankaragücü, Antalyaspor formalarını da giyen golcü oyuncu, bir dönem ülkesinde oynadıktan sonra Azerbaycan'da FC Bakü takımında top koşturdu. Süper Lig'de 149 maçta 55 gol gibi bir geçmişi olan Sambacı, 34 yaşında ama hala bitmemiş gözüküyor. Kuşadasıspor formasıyla oynadığı ilk maçlarda olumlu tablo çizen Jaba, şimdiden taraftarın gönlünde taht kurdu.

Smart Ajiduah
        1992 doğumlu Smart, 4 sezondur ülkemizdeki BAL takımlarında forma giyiyor. Ayancık Belediyespor, Acıpayam Belediyespor, Eğirdirspor formalarını giyen Nieryalı oyuncu bu sezon Erbaaspor ile anlaşmaya vardı. Orta sahada oynayan Smart, savaşçı tarzı ve tekniğiyle rakiplerinin korkulu rüyası olmayı başarabilen bir oyuncu. Şu ana kadar BAL'da 36 maçta forma giyen Afrikalı, bu sezon mavi-beyazlılara 2 gollük katkıda bulundu.

Mohammed Sumaila
        Sumaila, Smart gibi 4 sezondur ülkemiz takımlarında forma giyiyor. 3 sezon Didim Belediyespor'da oynayan Ganalı oyuncu bu sezon Torbalıspor ile anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki orta saha, BAL kariyeri boyunca oynadığı 44 maçta attığı 13 gol ile hücumcu özelliğini de gözler önüne seriyor.

Elhadji Saliou Seck
        28 yaşındaki Elhadji ülkemizde Sökespor, Aydınspor, Gölbaşı Belediyespor, Nevşehirspor formaları giyen bir oyuncu. Senegalli oyuncu bu sezon ilk takımı olan Sökespor'a dönüş yaptı. Yorulmak bilmeyen, dinamik yapısıyla dikkat çeken Elhadji'nin eksiği bir forvete göre bitiriciliğinin zayıf olması. O zaafını da enerjisiyle kapatıyor. Gittiği takımlara büyük katkılar sunabilecek bir oyuncu olan Elhadji, BAL kariyerinde 55 maç 13 gollük bir performansa sahip.

Bassirou Ndiaye
        26 yaşındaki Ndiaye, 6 sezondur ülkemizde forma giyen oyunculardan. Tirespor, Kütahyaspor, Somaspor ve Sındırgı Belediyespor formalarını giyen Senegalli, bu sezon Kuşadasıspor'a transfer oldu. Asıl mevkisi orta saha olmasına karşın stoperde de görev alabilen siyahi oyuncu; hava toplarına hakimiyeti, oyun kuruculuğu ve her iki ayağını da kullanabilme gibi özelliklere sahip. Sempatik tavırlarıyla taraftarların sevgilisi olmayı başaran Ndiaye, BAL'da 45 maça çıkıp 5 gole imza attı.

Omar Nuhu Bello
        Türkiye kariyerine Tekirdağspor’da başlayan 25 yaşındaki oyuncu, ilk sezonunda 10’u ilk onbir olmak üzere toplam 11 kez forma giyip 1 gole imza atmış. Geçtiğimiz sezon yine bir başka Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Eğirdirspor’a transfer olan siyahi oyuncu 16 maçın 15’inde ilk onbirdeydi. Bu yaz Halide Edip Adıvar’a transfer olan Bello, ligde oynanan 4 maçın tümünde ilk onbir şansı yakalayıp 323 dakika sahada kalmayı başardı. Ana mevkisi orta sahanın sağı olan Ganalı oyuncu, orta sahanın ortasında da oynama özelliğine sahip.

Elnar Karimov
        Futbola ülkesinin Energetik takımında başlayan 30 yaşındaki oyuncu, Hazar Lankaran ve Gabala gibi ülkesinin önde gelen takımlarında forma giymiş bir isim. 2014 yazında Serhat Ardahanspor’a transfer olan Azeri eldiven, Ardahanspor ile oynanan baraj maçı hariç, bordo-lacivertli formayı tüm müsabakalarda giymeyi başardı. Bu yazın transfer döneminde birçok kulübün peşinde olduğu Karimov, Bartınspor ile anlaştı. Bu sezon lig ve kupa maçlarının tümünde forma giyen deneyimli file bekçisi, kalesini 270 dakikadır rakip forvetlere kapatmış durumda…


Gustave Bebbe
        2005-2006 sezonunda Konyaspor ile Türkiye kariyerine başlayan 33 yaşındaki Gustave Bebbe, daha sonra Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir, Diyarbakırspor ve Kasımpaşa formalarıyla Süper Lig deneyimi yaşamış bir isim. 2008’deki Pekin Olimpiyatları’na katılan Kamerun’un kadrosunda da yer alan Bebbe, A milli takım forması altında 1 golü bulunuyor. Daha sonra Song Lam (Vietnam) ve Bostancı Bağcıl (KKTC)’da futbol yaşamını sürdüren Afrikalı forvet, 9 Ekim’de Mudanyaspor’a imzayı atıp ligdeki ilk maçında da Yalovaspor ağlarını havalandırmayı başardı.

Friday Nsisong Enyong
        1983 Nijerya doğumlu oyuncu daha sonradan Türk vatandaşlığına geçerek Deniz adını aldı. İstanbul Amatör Lig ekiplerinden Küçükpazar tarafından denemelerde beğenilerek lisans çıkartılan oyuncu daha sonra İzmirspor'a transfer oldu. İzmirspor ve Foça Belediyespor'un aylarca Tahkim ve TFF arasında gidip geldiği, TC vatandaşlığı aldığı dönem lisansı problem olan oyuncu, ilk verilen kararda İzmirspor'un hükmen mağlubiyetine ve küme düşmesine sebep olmuştu ancak 1 ay sonra TFF
başkanının değişmesini fırsat bilen İzmirspor'un tekrar TFF başvurarak kararı iptal ettirmesine, Foça Belediyespor'un küme düşmesiyle noktalanacaktı.

        Daha sonra Yavru Vatan’da Lefke Türk Spor ve Gençlikgücü formaları da giyen siyahi oyuncu geçen senenin devre arasında Beşikdüzüspor’a, bu sezon da İFA’ya transfer oldu. Savunmada görev yapan deneyimli oyuncu bu sezon tüm lig maçlarında da forma giydi.

Aly Berete
        2011’de Osmanelispor’a devre arasında gelen Gabonlu savunmacı, daha sonra Manisa Belediyespor, Gönen Belediyespor ve Fatsa Belediyespor’da forma giydi. 2014 yazında Karabiga’ya transfer olan Berete, geçen sene yalnızca 3 lig maçında kadroda yer alamamış. Bu sezon da Çanakkale ekibinde kalmayı tercih eden Afrikalı oyuncu tüm lig maçlarında 90 dakika sahada kaldı. Bugüne kadar 52 Bölgesel Lig maçına çıkan 25 yaşındaki oyuncunun toplam 2 golü bulunuyor.

Boubaca Moussa Traore
        2013-2014’te Bölgesel Lig temsilcilerinden İlkadım Belediyespor’a transfer olan Traore, Samsun ekibine 13 maçta 4 gollük katkı yapmış, devre arasında Cizre Basraspor’a transfer olup 10 maçta 10 gol gibi muazzam bir performansa imza atmıştı. Geçen sene şampiyon olan Cizrespor’da 13 maç 8 golle yine başarılı bir grafik çizse de devre arasında  Bostancı Bağcıl’ın yolunu tuttu. Yeşil-beyazlı forma altında 13 maçın tümünde ilk onbir şansı bulan 24 yaşındaki oyuncu, rakip fileleri 6 kez sarstı. Bu sezon transfer olduğu Edirnespor’da yalnızca 18 Ekim’de 1-0 kazanılan Babaeskispor randevusunda 2 dakika forma giyme şansı yakalayabildi. Asıl mevkisi santrafor olan Malili futbolcu, sağ kanatta da görev alabiliyor.

Yannick Alex Kore
        1992 Fildişi Sahilleri doğumlu olan oyuncu, ülkemizde ilk olarak Tatvan Gençlerbirliği forması giydi. Kone, sarı-lacivertli forma altında 2 sezonda 39 maçta 15 gol atma başarısı gösterdi. 2014-15 sezonunda transfer olduğu Dersimspor'da 21 maçta 10 gol atarak mavi-beyazlıların 3.Lig'e çıkmasında pay sahibi olan isimlerden biriydi. 3.Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralı nedeni ile bu sezon Doğu Anadolu ekibinin formasını giyemedi. Güçlü fizik yapısı ve inatçı kişiliği ile transferin gözde ismi olan Alex Kone, transfer döneminde birçok BAL ekibinin transfer listesinde yer alsa da tercihini Edirnespor’dan yana kullandı. Bu sezon 1’i kupa maçı olmak üzere toplam 5 maçta da forma giyen 23 yaşındaki oyuncu, 421 dakika sahada kalmayı başardı.

Felipe Lima & Matheus Fachetti
        Bu ikili Altındağ Belediyespor'a beraber geldikleri için ikisini de birlikte yazma gereği duyduk. Felipe Lima ve Matheus orta sahada oynayan iki Breziyalı futbolcu. Felipe Lima kariyer bakımından bakacak olursak geçmişi fena değil ama fazla forma şansı bulamamış bir oyuncu. Breziya’nın ünlü kulüplerinden olan Botafogo'da 19 yaşındayken forma şansı bulmuş, fakat devamı olmamış ve o sezon sadece 1 maça çıkabilmişti. Sonrasında Brezilya alt liglerinde boy gösteren Sambacı, 2014 yılında Brezilya Serie C ekiplerinden Tupi FC ile anlaşmış, fakat orada da istediği formu yakalayamamıştı. Tupi FC'de de sadece Brezilya Kupası'nda forma giyen oyuncu Brezilya serüvenine o yıl noktayı koymuştu.

        2015 yılında Gürcistan'ın en üst seviye ligi olan Umaglesi Lig'de, Sioni Bolnisi takımına transfer oldu. Sioni'de sadece 4 maçta yaklaşık olarak 250 dakika süre alan oyuncu takımda daha fazla forma şansı bulamadı. Gürcistan 3.Ligi diyebileceğimiz Meori Liginde Amirani forması altında 5 maçta 3 gol atarak iyi bir istatistik yakalamıştı.

        Matheus ise öyle geçmişi fazla olan bir oyuncu değil zaten daha 21 yaşında. Bu sezon 3 resmi çıktı ve 2 gol atma başarısı gösterdi. Felipe Lima'ya göre daha defansif bir oyuncu diyebiliriz. Bu iki oyuncunun Altındağ serüvenleri Ağustos ayında başladı. İki oyuncu da takıma doğrudan transfer olmadı; önce antrenmanlara çıktılar ve ardından kamp döneminde oynadıkları futbolla kendilerini gösterdiler.

Chibuzor Nwogbo
        21 yaşında Güney Afrika ekiplerinden Pretoria'da kariyerine başlayan oyuncunun Türkiye serüveni Mersin İdman Yurdu ile başladı desek yalan olmaz.Mersin İdman Yurdu'nun oyuncuyu transfer etmek üzere kampa davet etmesiyle Türkiye kariyeri başladı; fakat Mersin ile anlaşamayan oyuncu sezon başında Adanaspor ile anlaşmaya vardı.

        Adanaspor'da sezon boyunca 31 maça çıkan Nijeryalı forvet sadece 4 gol atma başarısı gösterdi. Oyuncu tipi olarak maçın son anlarında giren ve golünü atan oyuncu olarak görebiliriz; ama gol sayısı olarak istenileni verememiş bir oyuncu oldu. Zaten yeni sezonda da KKTC ekiplerinden Cihangir GSK'ya transferi gerçekleşti.

        Cihangir GSK'da iyi bir sezon geçiren oyuncu 39 maçta 22 gol atarak kariyerinin zirvesini gördü. 2 sezon burada oynadıktan sonra Türkiye hikayesi Nevşehirspor ile devam etti. Türkiye kupasında iyi bir oyun sergileyemese de lig maçlarında kendini toparladı ve 4 maçta 6 gol atarak müthiş bir grafiğe imza attı.

Koffi Koume Eugene
        Kıbrıs'ta futbol hayatına başlamış Fildişili oyuncu Koffi ilk maçına Lefke TSK formasıyla çıktı .2011-2012 sezonunda Lefke TSK ve Düzkaya KOSK'ta olmak üzere 2 kulüpte oynamasına rağmen toplamda 3 maça çıkmış ve 2 gol atmıştı.

        2012-2013 sezonunda Boluspor ile anlaşan ve basına tanıtılan oyuncu için kulüp başkanı Necip Çarıkçı kendisinden çok şey beklediğini söylemiş, fakat Boluspor'da sadece 5 maça çıkmış ve 2 gol atmıştı. 2013-2014 sezonunda eski takımı Lefke TSK'ya dönen Koffi eski sezonlarına göre daha iyi bir sezon geçirmiş, Lefke ile 12 maçta 3 gol atıp yaklaşık 1000 dakika süre alarak azımsanmayacak bir performans sergilemişti.

        2014-2015 sezonunda pek fazla varlık gösterememiş fakat Kars 1.Amtör ekiplerinden Sarıkamış Esnafspor'da play out maçına çıkmıştı -ki zaten Sarıkamış ekibi BAL baraj maçı için ayrı bir kadro kurmuş- ve bu kadroyla Bölgesel Amatör Lig'e yükselmişti. Şimdilerde ise Isparta ekibi Eğirdirspor'da top koşturan siyahi forvetin bu futboluyla futbol kariyerinin en azından Türkiye için sonlarına geldiğini söyleyebiliriz. Tabi menejerler aracılıyla transfer yapan kulüpler almadığı takdirde bu oyuncunun Türkiye'de ki son demleri desem yanlış olmaz.

Toma Tabatzade
        Türkiye'de kariyerine müthiş bir giriş yaparak girdi ve ilk senesinde Niğde Belediyespor'da şampiyonluk yaşadı. Aslında ligde tam istediği gibi oynayamasa da asıl patlamasını 3.Lig baraj maçlarında Ceyhanspor ve Tatvan Gençlerbirliği karşısında yapıp takımının 3.Lig'e çıkmasında büyük katkıları oldu.

        Bir sonraki sezon yoğun transfer teklifleri alan futbolcu Bartınspor'la anlaşarak kariyerine devam etti. Bartınspor'da 12 maçta 8 gol atarak istenileni vermesine rağmen devre arası Araklı Karaderespor'a transfer oldu.Burada da gayet güzel futbol oynayıp 9 gol atan Gürcü forvet, toplamda 17 gol ulaşarak sezonu güzel tamamlamış oldu.

        Bu sezon başı Afjet Afyonspor ile anlaşmasına rağmen yine yoğun transfer teklifleri almış, fakat Afjet Afyonspor'u bırakmamıştır. Bu sezona da gayet güzel bir giriş yaptı, 3 maçta 2 gol atan oyuncu kalitesini devam ettirecek gibi duruyor.

Mirlan Murzaev
        Çoğu takımda tam sezon oynayamamış Kırgızistan Milli Takımı’nda da top koşturan forvet oyuncusu 2007 yılında Dordoi Bişkek ekibinde kariyerine başlamıştı. Uzun süre Dordoi Bişkek’te oynayan futbolcu 2013-2014 sezonunda Türkiye PTT 1.Lig ekiplerinden Denizlispor'a transfer oldu; fakat yeşil-siyahlı formayla çıktığı 9 maçta hiç gol atamadan takımdan ayrıldı.

        Kariyeri boyuncu ciddi anlamda patlama yapamayan Kırgız futbolcu, bu sezon Afjet Afyonspor forması altında 4 maçta 1 gole imza atıp kendi açısından sezona iyi giriş yaptı.

Debola Ogunseye
        Kartalspor ve Tavşanlı Linyitspor’dan hatırlayacağımız Ogunseye, daha sonra Yavru Vatan’ın yolunu tuttu. 3 sezon boyunca Küçük Kaymaklıspor forması giyen Lagos doğumlu oyuncu, 2014’ün ara transfer döneminde Gençlikgücü’ne transfer oldu. 3 sezon boyunca KKTC’de 82 maça çıkan Ogunseye, 31 gole imza attı. Geçen sene 2.transfer döneminde Yeni Amasyaspor’a transfer olan Nijeryalı santrafor, oynadığı 8 maçta gol kaydedemedi. Bu sezon Tatvan Gençlerbirliği’ne transfer olan 27 yaşındaki oyuncu Diyarbakır Yolspor deplasmanında takımını galibiyete taşıyan golü attı.


Arda Odimba
        Bölgesel Lig’de 5.sezonunu geçiren Afrikalı oyuncu sırayla Mudanyaspor, Erganispor, Dersimspor, Bayburtspor, Sorgun Belediyespor, Kilis Belediyespor ve Adıyaman GAP formalarını giydi. 2012-2013 sezonunda Erganispor’da oynadığı 25 lig maçında 13 gol atarak takımının ligi ikinci sırada tamamlamasını sağladı. 2013-2014 sezonunda Dersimspor formasıyla 13 maçta 6 gol atan Nijeryalı forvet, devre arasında Bayburtspor’a transfer oldu. Ne ilginç tesadüftür ki, Odimba o sezon ligin ikinci yarısının ilk maçında Dersimspor’a karşı forma giymiş ve daha sonra ilk onbir şansı bulamamış. Geçen sezonun başında Kilis Belediyespor’a transfer olup orada yalnızca 2 ay forma giydikten sonra Sorgun Belediyespor’a transfer olan ve 9 maçta 4 gol atan siyahi oyuncu, ara transferde Adıyaman GAP’a geçti. Güneydoğu ekibiyle bu sezon 1 Türkiye Kupası maçına çıktıktan sonra Eylül ayında 12 Bingölspor’a transfer oldu. Yeşil-beyazlı forma altında tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan Nijeryalı, 2-1 kazanılan Kızıltepe Fıratspor randevusunda takımına galibiyeti getiren golleri attı. Gerçek adı "Uche Victor Odimba" olan Nijeryalı futbolcu, Türk vatandaşlığına geçerek Arda adını almıştı.

Phariogun Tobby Peter
        5 senedir ülkemizde forma giyen Tobby, hem Süper Amatör'de hem de BAL'da forma giyenlerden. Yeni Milasspor, Çatalcaspor, Gördes Belediyespor, İnegöl Gençlergücü, İnegöl Kurtuluşspor takımlarından sonra bu sezon Kızıltepe Fıratspor'a transfer oldu. En büyük dezavantajı fiziki yetersizlik olan Tobby, orta sahada oynuyor. BAL'da 39 maçta forma giyen Tobby, daha uzun süreler ülkemizde forma giyecek gibi.

Lucas Sebastian Rodriguez
        1994 doğumlu Lucas, Ertuğrul Sağlam döneminde Eskişehirspor'da denenmiş, fakat uyum sorununu aşamayınca hiç beklenmedik bir anda BAL ekiplerinden 44 Malatyaspor'a transfer oldu. İlk sezonunda 21 maçta 7 gol atan Arjantinli golcü, geçtiğimiz sezon Dersimspor'da oynadı ve 24 maçta 23 gol atarak Dersimspor'u 3.Lig'e çıkardı. Boca Juniors ve Arjantin U-20 takımında yıldızken yolunun Dersim'e düşmesi cidden ilginç bir hikâye... Bu sezon birçok takımın gündemine gelen Latin Amerikalı santrafor, şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Adıyaman 1954 Spor ile anlaşmaya vardı. Lige istediği gibi başlayamayan 21 yaşındaki oyuncu, geçen sezona oranla daha zor bir grupta mücadele ediyor. BAL kariyeri oynadığı 45 maçta 27 gole imza atan Tangocu’nun bu performansı iştah açmıyor değil. Yaşı henüz 21, bu sene benzer bir performans göstermesi halinde yeni sezonda PTT 1.Lig takımlarının gündemine gelebilir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder